Μαραθόπιτες με ταραμά

Marathopites Me Tarama 0061

Ο μάραθος σε αφθονία στις αγορές! Πάρτε τον, ανακατέψτε τον με ταραμά και πιείτε ούζα στο μπαλκόνι!

Marathopites Me Tarama 009

Μια συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη από τον Γαστρονόμο (Φεβρουάριος 2010)Trans10

Marathopites Me Tarama 002

Marathopites Me Tarama 003Marathopites Me Tarama 004

ΥΛΙΚΑ

  • 3 ματσάκια μάραθο ψιλοκομμένο (αν δεν βρείτε μάραθο, χρησιμοποιήστε άνηθο και προσθέστε ½ κουτ. σούπας μαραθόσπορο κοπανισμένο σε σκόνη)
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ταραμά
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης από βαζάκι ψιλοκομμένη
  • ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.      Σε ένα μεγάλο μπωλ διαλύετε τον ταραμά με ένα πιρούνι σε ½ φλυτζάνι κρύο νερό.

2.      Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά –εκτός από το ελαιόλαδο- και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν πηχτός χυλός. Επειδή τα μάτσα μάραθου που αγόρασα εγώ ήταν τεράστια (!) και τα στερεά υλικά αρκετά, χρειάστηκε να προσθέσω και άλλο αλεύρι και νερό μέχρι να γίνει σαν πηχτός χυλός. Οπότε, αν χρειαστεί, προσθέτετε κι εσείς λίγο-λίγο νερό ή/και αλεύρι μέχρι να έχει τη σωστή σύσταση το μείγμα –σαν πηχτός χυλός!

3.      Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και με ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα λίγες-λίγες κάθε φορά για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.

4.      Τηγανίζετε 2-3’ από την κάθε πλευρά και βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

5.      Τρώτε χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου με τσίπουρα, ούζο ή ρετσίνα!

You might also like:

 

Karidokeftedes 003