Παγωτό μέλι με κανέλλα

Παγωτό!

Μμμμμ….

Μέλι!

Μμμμμμμ….

Κανέλααα!

Μμμμμμμμμμ…

Προς τι όλος αυτός ο αλαλαγμός και το μουγκρητό;

Ο συνδυασμός φίλοι μου, ο συνδυασμός φταίει για όλα.

Το παγωτό είναι το κυρίαρχο γλυκό του καλοκαιριού για μένα.

Το μέλι είναι επίσης το κυρίαρχο γλυκό για μένα αλλά όλες τις εποχές.

Η κανέλλα είναι το κυρίαρχο μπαχαρικό που το επιλέγω όπου το πετύχω!

Ε, πολύ θέλει ένας άνθρωπος, αδύναμος σαν κι εμένα, να βγει, να το φωνάξει, να το πει;

Και σα να μην έφτανε αυτό, το έφτιαξε κιόλας και μετά το καταβρόχθισε αναλόγως.

Το παραδέχομαι.

Το τρώω το παγωτό μου.

Μέχρι την τελευταία του σταγόνα.

Από το βιβλίο «Κανέλα και ροδοπέταλα» της Τέσσα Κύρου.

Όπως γράφει και η ίδια η συγγραφέας «Το παγωτό μπορεί να μην πήξει εντελώς (ανάλογα με το μέλι που θα χρησιμοποιήσετε) και να έχει ωραία κρεμώδη υφή».

 ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλλα
  • 280 γρ. μέλι (ό,τι σας αρέσει)

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε σε χαμηλή φωτιά το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την κανέλλα και ανακατεύετε ελαφρώς να αναμειχθούν τα αρώματα.
  2. Προσθέτετε και το μέλι, ανακατεύετε να διαλυθεί και δυναμώνετε τη φωτιά για να πάρουν βράση, πράγμα που όταν συμβεί το αποσύρετε κατευθείαν από τη φωτιά για να μην καεί το γάλα.
  3. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, το αδειάζετε σε δοχείο που κλείνει με καπάκι και το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  4. Μετά τη 1 ώρα, το βγάζετε από την κατάψυξη και αν έχετε παγωτομηχανή, ρίχνετε το κρύο μείγμα στη συσκευή και ακολουθείτε τις οδηγίες παρασκευής της μηχανής. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, ακολουθείτε μια διαδικασία σπασίματος των κρυστάλλων προκειμένου να γίνει το παγωτό λείο και κρεμώδη και όχι σαν γρανίτα: χτυπάτε δυνατά το κρύο μείγμα με αναδευτήρα ή με μίξερ και το βάζετε πάλι στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία 4-5 φορές και όταν έχει σχεδόν πήξει, το χτυπάτε για τελευταία φορά και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει οριστικά (ουφ!) –πάρτε παγωτομηχανή, δεν κοστίζει ακριβά και η απόλαυση και η γεύση του δικού σου παγωτού, δε συγκρίνεται με κανενός αγοραστού!

You might also like:

Το ρυζόγαλο της “θείας” Ελένης
Κέικ με μπαχαρικά και πορτοκάλι-λεμόνι