Παγωμένο Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πολύ θρεπτικό και αποτελεί μια από τις πρώτες και πιο αγαπημένες τροφές των παιδιών. Πρόκειται για μια πολύ εύπεπτη τροφή, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και φυσικά για όλα τα στάδια ανάπτυξης.

Περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, βιταμινών Α, Β2 και Β12, που συμβάλλουν στη γρήγορη ανάπτυξη του οργανισμού και τη διατήρηση της καλής υγείας του.

Αποκαθιστά τη χλωρίδα του εντέρου και του βλεννογόνου του στόματος, λειτουργώντας ως φάρμακο μετά από φαρμακευτικές αγωγές. (αντιβιοτικά)

Οι ζωντανοί οργανισμοί που προκύπτουν μετά τη ζύμωση του γάλακτος ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, ενώ ειδικότερα το βακτήριο Lactobacillus bulgaricus έχει αποδειχτεί πως καταστέλλει την παραγωγή ενζύμων που ευνοούν τους όγκους στο παχύ έντερο.

Μειώνει επίσης τα επιβλαβή βακτήρια που βρίσκονται στη στοματική κοιλότητα προκαλώντας την κακοσμία του στόματος.

Επιπλέον το γαλακτικό οξύ προσφέρει αντισηπτικές ιδιότητες που εμποδίζουν τη ζύμωση και την απορρόφηση των τοξινών.

Μαθαίνοντας όλα αυτά για τις ευεργετικές ιδιότητες του γιαουρτιού, βάλθηκα να ψάχνω τρόπους να το εντάξω όσο πιο πολύ μπορούσα στην καθημερινή διατροφή μας και συνάμα να το κάνω όσο πιο ελκυστικό γίνεται στον τετράχρονο γιό μου.

Imgres

Μοιράζομαι λοιπόν και μαζί σας μια καλοκαιρινή συνταγή που βρήκα στο mommy Ιουνίου, την οποία αγαπήσαμε αμέσως και ο γιός μου και εγώ. Είναι το Παγωμένο Γιαούρτι, μια εναλλακτική πρόταση υγιεινού παγωτού…

  • 450 γρ. στραγγιστό γιούρτι
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • Άρωμα βανίλιας
  1. Χτυπάτε στο μίξερ το γιαούρτι με τρεις κουταλιές ζάχαρη, για να αφρατέψει.
  2. Αρωματίζετε με βανίλια.
  3. Σε ένα μπολ, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σαντιγί.
  4. Με απαλές κινήσεις, ανακατεύετε το γιαούρτι με τη σαντιγί.
  5. Βάζετε το μείγμα σε μεταλλική φόρμα παγωτού με καπάκι και την τοποθετείτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
  6. Μπορείτε να γαρνίρετε με μπισκότα, αμύγδαλα. κερασάκια, φράουλες ή τρούφα.

Με τις ίδιες αναλογίες γιαουρτιού – κρέμας, μπορείτε να δώσετε στο παγωτό σας γεύση λεμόνι ή πορτοκάλι, προσθέτοντας το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού αντίστοιχα. Για παγωτό φράουλας προσθέστε 1 φλ. φράουλες πολτοποιημένες, ενώ για παγωτό σοκολάτας προσθέστε 75 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί.

T1 portokalia1

 

Επέλεξα να το εμπλουτίσω με περισσότερες βιταμίνες, αρωματίζοντας με φρούτα και προτίμησα ένα πιο “χειμερινό” φρουτάκι όπως το πορτοκάλι πλούσιο σε βιταμίνη C. Με τις παραπάνω αναλογίες γέμισα τέσσερα ατομικά μπολάκια, ενώ την επόμενη φορά σκέφτομαι να τα φτιάξω σε ¨ξυλάκι”. Το σίγουρο είναι πως ο μικρός μου ενθουσιάστηκε και σταμάτησε να μου ζητάει κάθε παγωτό που βλέπει στις διαφήμίσεις….