Κοτόπουλο με μέλι, σόγια… και noodles!

Χωρίς πολλά λόγια. Τα γλυκόξινα είναι από τις γεύσεις που μου ταιριάζουν πολύ. Γι’ αυτό κι έφτιαξα αυτό το κοτοπουλάκι μαζί με noodles που μ’ αρέσουν επίσης. Ελπίζω και σ’ εσάς.

kotopoulo-me-meli-soya-003

Αφιερωμένο στη φίλη μου Ειρήνη.

Εμπνευσμένο από συνταγή του περιοδικού Olive (ελληνική έκδοση, Οκτώβρης 2007)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο noodles (στα ράφια των σούπερ με τα έθνικ προϊόντα)
  • 3-4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 4-5 κουτ. σούπας σόγια σως
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

kotopoulo-me-meli-soya-004

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένετε και ψιλοκόβετε σε μπουκιές το κοτόπουλο
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο να σωταριστούν καλά περίπου για 5’
  3. Ρίχνετε νερό που να σκεπάζει καλά το κοτόπουλο και αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας –το τσεκάρετε με ένα πιρούνι αν τρυπιέται. Αν έχει «πιει» το νερό και δεν έχει βράσει ακόμα, προσθέστε λίγο ακόμη.
  4. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά: ξύδι, σόγια, μέλι, μουστάρδα, τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  5. Αφήνετε για 5’ ακόμη να βράσει και βγάζετε απ’ τη φωτιά. Θα πρέπει να έχει αρκετό ζουμί –αν όχι, προσθέστε λίγο νερό και αφήστε πάνω στο ζεστό αλλά σβηστό μάτι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Βράστε σε μια κατσαρόλα τα noodles ακριβώς όπως και τα μακαρόνια –σε μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό- και αφήστε τα για 2-3’ ή όσο γράφει η συσκευασία και σουρώστε τα.
  7. Ξαναρίχνετε τα σουρωμένα noodles στην κατσαρόλα και από πάνω το μείγμα του κοτόπουλου με όλο το ζουμί του. Ανακατεύετε καλά και το απολαμβάνετε ζεστό!

 

Without many words. I like sweet and sour tastes. I like them a lot. And noodles too. So I cooked these chicken fillets with all the sweet and sour ingredients I could find lying in my fridge.  I hope you like it too.

kotopoulo-me-meli-soya-002

Dedicated to my friend Irene.

Inspired by a recipe from Olive magazine-greek edition (October 2007)

INGREDIENTS

  • 1 packet of noodles
  • 3-4 chicken fillets
  • 2 fresh green onions, finely chopped
  • 2 garlic gloves smashed
  • 2 tsp mustard
  • 1 tbsp honey
  • 4-5 tbsp soy sauce
  • 3 tbsp balsamic vinegar
  • 1 tsp ground ginger
  • Salt, pepper
  • Olive oil

DIRECTIONS

  1. Wash well the chicken fillets and cut them in small bites
  2. In a big pan, heat olive oil and put the onion, the garlic and chicken. Let them brown for about 5’
  3. Add water that will cover the chicken well and let it boil until it is tender –check it with a fork. If needed, add some more water and let it boil more.
  4. When the meat is done, add all the other ingredients: vinegar, soy sauce, honey, mustard, ginger, salt and pepper and stir well. Let it boil for 5’ and take it out of the heat. There has to be left some sauce. If not, add some more water, stir it and let it on the warm but turned off heat.
  5. Boil the noodles –just like it is described on the package or just like spaghetti but only for 2-3’. Drain them and put them back in their pot. Add the chicken too, mix well and serve hot!