Πίτσα με αραβική πίτα, κιμά κοτόπουλου και τυριά

pitsa-me-kima-kotopoulo4

Βραδάκι Παρασκευής, πτώματα από τη δουλειά και την εβδομάδα γενικότερα, με χαλαρή διάθεση λόγω επικείμενου σαββατοκύριακου, πεινασμένοι και χωρίς ίχνος έτοιμου φαγητού, παρά μόνο με έναν ξεπαγωμένο κιμά κοτόπουλου που είχα βγάλει απ’ το πρωΐ όταν οι διαθέσεις ήταν άλλες…

Το μόνο που θέλουμε είναι πιτζαμοπαντόφλα outfit, πίτσα, μπύρα και χάσιμο στα άδυτα του καναπέ.

Η σκέψη του ντελίβερι «παλεύει» με τη συνείδηση του επιλέγω-και-ετοιμάζω-την-τροφή-μου-όπως-θέλω-εγώ, αλλά αυτή τη στιγμή βαριέμαι αφόρητα να μαγειρέψω αυτό που ονειρευόμουν το πρωί -αλήθεια τι ήταν;

 

Ώσπου, μπλινκ!, ιδέα!

Τρέχω στην κατάψυξη, βγάζω τις αραβικές πίτες, πετάω και το κιμαδάκι να γίνεται ώσπου να προθερμανθεί ο φούρνος και σε λίγα λεπτά, βουλιάζουμε αγκαλιά με τα πιτσάκια μας στις μαξιλάρες του καναπέ μας…

 

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μέτριες αραβικές πίτες
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό καρότο
  • 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 βαθύ πιάτο της σούπας διάφορα τριμμένα τυριά-ό,τι σας έχει ξεμείνει στο ψυγείο. Εγώ έβαλα λίγο γκούντα, λίγο κασέρι, λίγο καπνιστό τυρί, λίγο παρμεζάνα ανακατεμένα.
  • ½-1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα (ή απλή αν δεν έχετε αλλά πάει και το κάρυ σε όσους αρέσει)
  • Μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

pitsa-me-kima-kotopoulo3

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ στους 220ο C. Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα λίγο λάδι και τσιγαρίζετε τα λαχανικά (κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο) για 1’, τα οποία πρώτα έχετε καθαρίσει και ψιλοκόψει στο μούλτι.
  • Προσθέτετε τον κιμά και με ένα ξύλινο κουτάλι τον ανακατεύετε συνεχώς ξεσβολιάζοντάς τον και κάνοντάς τον τρίμματα.
  • Ρίχνετε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε 1-2’ να εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζετε με καπάκι και βράζετε μέχρι να πιεί τα υγρά του. Ρίχνετε και τον μαϊντανό, ανακατεύετε και σβήνετε την φωτιά.
  • Βάζετε τις πίτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφετε την κάθε μία με ένα κουτ. γλυκού μουστάρδα, απλώνετε τον κιμά και καλύπτετε με τυριά.
  • Ψήστε για 2-3’ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Πίνετε μπύρα. Παίρνετε έναν υπνάκο στον καναπέ!

 

Pizza with pita bread, chicken mince and cheese

Friday night, tired to death from work and the heavy load of a full week but with a chill out mood because of a forthcoming weekend, hungry but without homemade food, just with a defrosted chicken mince…

All we want is nothing more than our pyjamas, slippers, pizza, beer and our soft, comfortable sofa.

I keep hearing a voice in my head “Order food, order food, order food!!” but no!! I will not give in!! I run to the fridge, take out a pack of pita bread, put the chicken mince on fire until the oven is hot and in a few minutes we enjoy ourselves delicious home made pizzas in the bolsters of our coach!

INGREDIENTS

  • 8 medium size pita breads
  • 500 gr chicken mince
  • 1 onion
  • 1 garlic clove
  • 1 small carrot
  • 2-3 tbsp finely chopped parsley
  • 100 ml dry white wine
  • 1 plate for soup various ground cheese –whatever leftovers you have in your fridge. I used gouda, parmesan, cheddar, smoked cheese.
  • ½-1 tsp smoked paprika –or non smoked, or carry if you like
  • Mustard
  • Salt, pepper
  • Olive oil

DIRECTIONS

  • Preheat the oven at grill at 428ο F. Heat olive oil in a small pan and brown vegetables (onion, garlic, carrot) for 1’, after cutting them in small pieces with a multi.
  • Add chicken mince and with a wooden spoon keep stirring it and making it small pieces as well.
  • Add paprika, salt, pepper and then wine. Let it boil away for 1-2’, put the lid on and let it boil until there is no liquid left. Add parsley, mix it well and switch off the heat.
  • Put the pitas on a pan covered with baking paper, spread a tsp of mustard over each one, lay the mince and cover with lots of cheese.
  • Grill for 2-3’ until the cheese melts.

Drink beer. Take a nap at the coach.