Η Ενημέρωση της Εβδομάδας

apergia-diarkeias-metro

Με την επίταξη των απεργών του Μετρό ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των ΜΑΤ για τη λύση του προβλήματος στη μεταφορά των Αθηναίων. Ήδη οι συρμοί του μετρό κυκλοφορούν σχεδόν κανονικά. Το γεγονός προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις: οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους κάνοντας και οι ίδιοι απεργία καθώς και τον αποτροπιασμό τους που τα ΜΑΤ υποχρέωσαν τους εργαζόμενους να εργαστούν. Το επιβατικό κοινό που ξεπαραδιάστηκε στα ταξί 8 μέρες τώρα, αναστέναξε με ανακούφιση.

Τα πολιτικά κόμματα ανάλογα με το συμφέρον τους εξέδωσαν ανακοινώσεις που καλύπτουν όλες τις απόψεις. Το ίδιο κάνουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου επίσης απεργούν οι τεχνικοί για την καταβολή δεδουλευμένων τους.

 

trakterΣυνεχίζεται επίσης η παραμονή τρακτέρ και αγροτών στην Εγνατία Οδό στον κόμβο Κουλούρας, ενώ μέσα στο σαββατοκύριακο οι αγρότες θα αποφασίσουν αν συνεχίσουν την παραμονή τους στον κόμβο ή όχι. Σε ανακοίνωσή του ο κόμβος απαιτεί να του αδειάσουν τη γωνιά γιατί βαρέθηκε να τους έχει κατσικωμένους στην άσφαλτό του.

Πηγές του blog μας αναφέρουν πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν καθώς επιθυμούν να εξαιρεθούν από τα οικονομικά μέτρα οι οδηγοί, οι τεχνικοί, οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι υπάλληλοι των υπουργείων, των ΔΕΚΟ, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, των καθαριστών, των νηπιαγωγών και τέλος πάντων όλοι όσοι δουλεύουν στο δημόσιο τομέα και είναι πιο μάγκες από τους υπόλοιπους που δεν είχαν μέσο να τους βάλει στον τομέα, έτσι ώστε να μπορούν να απεργούν με την ησυχία τους. Στο μόνο που συμφωνούν όλοι είναι πως δεν υπάρχει κράτος.

Christine-Lagarde-600x567Συγγνώμη από όποιον ενδιαφέρεται ζήτησε η κα Κριστίν Λαγκάρντ σε δηλώσεις της σε γαλλικό κανάλι, καθώς παραδέχτηκε πως οι επιπτώσεις της λιτότητας – αν και αναγκαίες – δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα ανάπτυξης. Είναι πραγματικά παράξενο να κόβεις μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και να αυξάνεις ταυτόχρονα τις τιμές των πάντων και να μην έρχεται η ανάπτυξη. Ντροπή της.

 

 

 

policeΜόλις δυο από τους οχτώ αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν τον Κύπριο φοιτητή Αυστουστίνο Δημητρίου πριν έξι χρόνια, καταδίκασε η εισαγγελική αρχή, βρίσκοντάς τους και ελαφρυντικά.

Η υπόθεση γνωστή ως ‘Εφιάλτης στο δρόμο με τις ζαρντινιέρες’ απέδειξε για μια ακόμη φορά πως η Δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα έχει πιάσει πάτο. Στο σύνολό της.

 

 

 

Καιρός: να βγεις από το κουτάκι σου.

ollthatjazz.gr