Όποιος έχει τους ηλιθίους με το μέρος του, έχει και την πλειοψηφία. Θα κυβερνήσει (Τουέην Μαρκ).

Η ιστορία μας δίδαξε ότι στα δύσκολα βγαίναμε πιο δυνατοί. Αποδείξαμε ότι με υπομονή, πίστη και αισιοδοξία μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Δυστυχώς σήμερα ούτε υπομονή, ούτε πίστη μα ούτε και αισιοδοξία υπάρχει. Η Ελλάδα μας από μια χώρα ηλιόλουστη έχει μετατραπεί σε μια χώρα που βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι… και ο ήλιος δυστυχώς δεν στέλνει ούτε μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας πάνω μας.

Images

Το μόνο που βλέπεις είναι πρόσωπα  σκυθρωπά, δυστυχισμένα, βουτηγμένα στην θλίψη. Και όμως αυτά τα πρόσωπα , όλα αυτά τα χρόνια που κάποιος τους οδηγούσε στο απόλυτο αδιέξοδο..αυτοί οι ίδιοι ζούσαν την απόλυτη νιρβάνα… Το χειρότερο όμως είναι ότι συνεχίζουν να είναι στον κόσμο τους. Αυτή άλλωστε είναι και η φύση του ανθρώπου να αρνείται την σκληρή πραγματικότητα. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι το γεγονός που δεν μας σέβονται σαν Έλληνες οφείλετε  στο ότι δεν μας αντιλαμβάνονται ως Έλληνες. Εδώ και αρκετά χρόνια το σύμβολο της σημαίας μας έχει αλλάξει. Την θέση της έχει πάρει η απόλυτη… ΑΝΟΗΣΙΑ.

Έτσι εξηγούνται όλα…

Σε οποιαδήποτε χώρα αν συνέβαιναν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά εγκλήματα που έγιναν στην Ελλάδα θα γύριζαν σελίδα στην ιστορία τους, θα έστελναν στην φυλακή τους υπεύθυνους… και θα εξασφάλιζαν τον σεβασμό του έθνους τους παγκοσμίως. Δυστυχώς δεν φταίνε ούτε οι  πολιτικοί, ούτε η επεκτατική εξωτερική πολιτική των μεγάλων δυνάμεων που μας θέλουν ελεγχόμενους και υπόδουλους…. την πλήρη ευθύνη την έχουμε εμείς… όχι..οι Έλληνες, αλλά οι ΑΝΟΗΤΟΙ που η κατάσταση τους είναι ανίατη…

Θεωρώ ότι σημαντικός παράγοντας της όλης κατάστασης αποτελεί το σάπιο εκπαιδευτικό μας σύστημα.. Και ενώ καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα είτε οικονομικά κατά κύριο λόγο, συνεπέστατα και με κοινωνικά, δεν έχουμε την δύναμη να αντιδράσουμε. Να αντιδράσουμε σαν σύνολο ώστε να ανατραπεί αυτή η άθλια κατάσταση. Και πώς να γίνει αυτό άλλωστε, όταν ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει μια πληθώρα τεραστίων προβλημάτων και δεν του μένει ούτε δευτερόλεπτο για να σκεφτεί το οτιδήποτε. Αυτούς δεν τους κατηγορώ, αν και έχουν μερίδιο ευθύνης. Το εξοργιστικό είναι ότι υπάρχουν άτομα τα οποία ζουν στον δικό τους κόσμο και ενώ ο κίνδυνος είναι μπροστά τους δεν το αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να το αντιληφθούν.

Ένα πράγμα μπορώ να πω, ΑΝΟΗΣΙΑ και μάλιστα σε όλο της το μεγαλείο.