Γιορτή του Πατέρα: Πότε Πέφτει και πώς Καθιερώθηκε.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου στις περισότερες χώρες παγκοσμίως. Γιορτάστηκε πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου 1910. εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας. Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνδρες προσπαθούν, να συμμετέχουν στο μεγάλωμα των παιδιών τους. Μπερδεμένοι ακόμα, ανάμεσα στον ρόλο του κουβαλητή και τροφοδότη της οικογένειας τους από τη μία και από την άλλη να συντρέξουν, να φροντίσουν και να παίξουν με το παιδί τους.Γιορτή του Πατέρα ή Ημέρα του Πατέρα

Οι σημερινοί μπαμπάδες δίνουν άνιση μάχη με την φύση τους, ένας όμως στους τέσσερις βγαίνει νικητής. Οι υπόλοιποι… συνεχίζουν να εκνευρίζουν τις μαμάδες σε πρακτικά θέματα, αποφεύγοντας τις οικογενειακές υποχρεώσεις ή καθυστερώντας την επιστροφή τους στο σπίτι από τη δουλειά. Το ουσιαστικό όμως είναι πως πατέρας και μητέρα, με όσο διαφορετικό τρόπο και αν εκφράζουν την αγάπη και τη φροντίδα στα παιδιά τους, πρέπει να αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο για αυτά. Όλες οι έρευνες δείχνουν πως η αγάπη του μπαμπά και της μαμάς επηρεάζουν εξίσου την συμπεριφορά, την συναισθηματική σταθερότητα και την αυτοπεποίθηση του παιδιού. Για τη γιορτή του πατέρα ευχόμαστε σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

 

Μπορεί η μαμά να είναι το πρώτο πρόσωπο που βλέπει το νεογέννητο, ο πρωταρχικός φορέας διαμόρφωσης της προσωπικότητας και αργότερα ένταξης του στην κοινωνία, αλλά σταθερή και ειλικρινή προσφορά αγάπης από τον πατέρα, κάνει τα παιδιά να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι κοινωνική εξέλιξη τους γίνεται ομαλότερα με το έμπρακτο ενδιαφέρον του πατέρα, οι επιδόσεις των παιδιών στα μαθήματα είναι πολύ καλύτερες με την ενεργό συμμετοχή του και οι βαθμοί σε διαγωνίσματα είναι υψηλότεροι με την καθημερινή ενασχόληση του. Σε αντίθετη περίπτωση, μια απορριπτική στάση του πατέρα, παίζει καταλυτικό ρόλο, γιατί αποτελεί το “κλειδί” και για την στάση της μητέρας. Όποιος και αν είναι ο τύπος σας λοιπόν, φροντίστε να εκφράζετε έμπρακτα την αγάπη σας στα παιδιά σας και να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή με την οικογένεια σας. Γιατί η μητέρες είναι αυτονόητες και δεδομένες, αλλά οι μπαμπάδες θα πρέπει να αγωνιστείτε για να “κερδίσετε” τα παιδιά.

 

Ευχές για τη Γιορτή του Πατέρα