Μουσικά σύνολα «Ελληνικού Κόσμου»

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Παιδική-εφηβική ορχήστρα
«Ελληνικός Κόσμος»

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Η παιδική & εφηβική ορχήστρα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από συμφωνικά και ηλεκτρικά μουσικά όργανα– βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, φλάουτα, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, κόρνο, μεταλόφωνο, ξυλόφωνο, ντραμς, ηλεκτρικό μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, κλασική κιθάρα, αρμόνιο.
Στην ορχήστρα συμμετέχουν παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που έχουν απαραιτήτως ολοκληρώσει το τρίτο έτος σπουδών τους στο μουσικό τους όργανο.

Ο ρόλος της ορχήστρας είναι εκπαιδευτικός και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν συναυλίες στον «Ελληνικό Κόσμο» αλλά και σε άλλους χώρους. Το ρεπερτόριο της ορχήστρας είναι ελληνική μουσική (παραδοσιακή, έντεχνη, μοντέρνα), μουσική κινηματογράφου, συνοδεία σε τραγουδιστές, αφιερώματα σε Έλληνες συνθέτες, ποιητές, στιχουργούς κ.α

Πρόβες πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 2,5 ώρες (από Σεπτέμβριο 2013 μέχρι Μάιο 2014).

Για τη συμμετοχή στην ακρόαση τα παιδιά πρέπει αρχικά να συμπληρώσουν μια φόρμα συμμετοχής. Στην ακρόαση κάθε παιδί θα κληθεί να παίξει ένα μουσικό έργο και στη συνέχεια θα του ζητηθεί να κάνει μια πρώτη ανάγνωση σε ένα μικρό νέο τραγούδι. Η τελική επιλογή γίνεται από επιτροπή 3 καθηγητών εξειδικευμένων σε διαφορετικά όργανα ο καθένας. Η ακρόαση γίνεται με σειρά οργάνων σε συγκεκριμένες ώρες.

Παιδική-εφηβική χορωδία
«Ελληνικός Κόσμος»

Διεύθυνση χορωδίας: Χρυσούλα Τσιμούρη


H παιδική & εφηβική χορωδία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελεί ένα χορωδιακό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους 5-16 ετών. Ο ρόλος της χορωδίας είναι εκπαιδευτικός και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συναυλίες στον «Ελληνικό Κόσμο» αλλά και σε άλλους χώρους. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει ελληνικά τραγούδια (παραδοσιακά, έντεχνα, μοντέρνα), αφιερώματα σε συνθέτες, ποιητές ή στιχουργούς.

Η μαέστρος ακολουθεί πρωτοποριακό σύστημα χορωδιακής διδασκαλίας, με βάση πρότυπα εκπαιδευτικά συστήματα και σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα για ταχύρρυθμη και ευχάριστη διδασκαλία, όπως εκμάθηση τραγουδιών μέσω διαδραστικής ψηφιακής παρτιτούρας, παρουσίαση του χορωδιακού προγράμματος με μουσικοθεατρική έκφραση και κίνηση, γνωριμία με τη μουσική ζωγραφική κλπ.

Πρόβες πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 12.30-14.00 για τα παιδιά 5-8 ετών και 13.30-15.30 για τα παιδιά και εφήβους 9-16 ετών.

Ορχήστρα & Χορωδία Νέων
«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Διεύθυνση χορωδίας: Χρυσούλα Τσιμούρη


Ο «Ελληνικός Κόσμος» συγκρότησε Ορχήστρα & Χορωδία Νέων, για νέους και νέες από 17 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει απαραιτήτως το τρίτο έτος σπουδών τους σε μουσικό όργανο ή θεωρητικά μουσικής.

Ο ρόλος της Ορχήστρας & της Χορωδίας Νέων είναι εκπαιδευτικός.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει έργα διαφόρων συνθετών και εποχών μουσικής.

Τα Μουσικά σύνολα συμμετέχουν σε συναυλίες στον «Ελληνικό Κόσμο», αλλά και σε άλλους χώρους.

Ορχήστρα Νέων

Η Ορχήστρα αποτελείται από συμφωνικά και ηλεκτρικά μουσικά όργανα– βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, φλάουτα, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, κόρνο, μεταλόφωνο, ξυλόφωνο, ντραμς, ηλεκτρικό μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, κλασική κιθάρα, αρμόνιο.

Πρόβα: Σάββατο 2.30μμ-4.30μμ (από Οκτώβριο 2013 έως Μάιο 2014).

Χορωδία Νέων

Αποτελεί ένα τετράφωνο μικτό φωνητικό σύνολο, το οποίο ερμηνεύει χορωδιακά έργα διαφόρων εποχών της μουσικής, σύμφωνα με τα προγράμματα των συναυλιών. Η εκμάθηση των έργων πραγματοποιείται μέσω ψηφιακής διαδραστικής παρτιτούρας.

Πρόβα: Σάββατο 3.00μμ-4.00μμ (από Οκτώβριο 2013 έως Μάιο 2014).

Η συμμετοχή στην Ορχήστρα & Χορωδία Νέων είναι δωρεάν.