Παγωτό μέλι με κανέλλα

Pagoto Meli Kanella 0031

Παγωτό!

Μμμμμ….

Μέλι!

Μμμμμμμ….

Κανέλααα!

Μμμμμμμμμμ…

Pagoto Meli Kanella 0062

Προς τι όλος αυτός ο αλαλαγμός και το μουγκρητό;

Ο συνδυασμός φίλοι μου, ο συνδυασμός φταίει για όλα.

Pagoto Meli Kanella 0081

Το παγωτό είναι το κυρίαρχο γλυκό του καλοκαιριού για μένα.

Το μέλι είναι επίσης το κυρίαρχο γλυκό για μένα αλλά όλες τις εποχές.

Η κανέλλα είναι το κυρίαρχο μπαχαρικό που το επιλέγω όπου το πετύχω!

Pagoto Meli Kanella 0111

Ε, πολύ θέλει ένας άνθρωπος, αδύναμος σαν κι εμένα, να βγει, να το φωνάξει, να το πει;

Και σα να μην έφτανε αυτό, το έφτιαξε κιόλας και μετά το καταβρόχθισε αναλόγως.

Pagoto Meli Kanella 0101

Το παραδέχομαι.

Το τρώω το παγωτό μου.

Pagoto Meli Kanella 006 680x1024Μέχρι την τελευταία του σταγόνα.Pagoto Meli Kanella 0041

Από το βιβλίο «Κανέλα και ροδοπέταλα» της Τέσσα Κύρου.

Όπως γράφει και η ίδια η συγγραφέας «Το παγωτό μπορεί να μην πήξει εντελώς (ανάλογα με το μέλι που θα χρησιμοποιήσετε) και να έχει ωραία κρεμώδη υφή».

 ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλλα
  • 280 γρ. μέλι (ό,τι σας αρέσει)

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε σε χαμηλή φωτιά το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την κανέλλα και ανακατεύετε ελαφρώς να αναμειχθούν τα αρώματα.
  2. Προσθέτετε και το μέλι, ανακατεύετε να διαλυθεί και δυναμώνετε τη φωτιά για να πάρουν βράση, πράγμα που όταν συμβεί το αποσύρετε κατευθείαν από τη φωτιά για να μην καεί το γάλα.
  3. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, το αδειάζετε σε δοχείο που κλείνει με καπάκι και το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  4. Μετά τη 1 ώρα, το βγάζετε από την κατάψυξη και αν έχετε παγωτομηχανή, ρίχνετε το κρύο μείγμα στη συσκευή και ακολουθείτε τις οδηγίες παρασκευής της μηχανής. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, ακολουθείτε μια διαδικασία σπασίματος των κρυστάλλων προκειμένου να γίνει το παγωτό λείο και κρεμώδη και όχι σαν γρανίτα: χτυπάτε δυνατά το κρύο μείγμα με αναδευτήρα ή με μίξερ και το βάζετε πάλι στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία 4-5 φορές και όταν έχει σχεδόν πήξει, το χτυπάτε για τελευταία φορά και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει οριστικά (ουφ!) –πάρτε παγωτομηχανή, δεν κοστίζει ακριβά και η απόλαυση και η γεύση του δικού σου παγωτού, δε συγκρίνεται με κανενός αγοραστού!

You might also like:

Rizogalo De Gustibus 0411
Το ρυζόγαλο της “θείας” Ελένης
Cake Spices 0011
Κέικ με μπαχαρικά και πορτοκάλι-λεμόνι