Oscar , ένα χαρούμενο κουτάβι :) – Η συνέχεια !!!

 

χρόνος με τον oscar

 

Στο προηγούμενο άρθρο μου σας εξιστόρησα πως βρέθηκε αυτό το υπέροχο πλάσμα στη ζωή μου , όμως σε αυτό θα σας δώσω κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση που αποφασίσετε να πάρετε κι εσείς ένα κουτάβι σπίτι σας.

Καταρχήν πέρα από την εκπαίδευση ( για το που θα λερώνει ) που χρειάζεται το κουτάβι όπως ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο  χρειάζεται να έχετε όπως σε κάθε ασχολία σας θέληση , αγάπη κυρίως και … υπομονή !!!

Το κουτάβι αντιδρά σαν μωρό …

Έχοντας διάφορα κατοικίδια έχω συνειδητοποιήσει ότι ένας σκύλος είναι η πιο κοντινή παρέα στον άνθρωπο και ίσως η καλύτερη !

Επενδύετε σε μια μακρόχρονη φιλία που μπορεί να σας φανεί στην αρχή δύσκολο να ανταπεξέλθετε και βουνό , όμως αξίζει όσο τίποτα άλλο !  🙂

Μόλις πάρετε ένα κουτάβι πρέπει οπωσδήποτε να το πάτε άμεσα για το πρώτο του εμβόλιο ( κάνουν αρκετά εμβόλια τον πρώτο καιρό – εμένα έκανε έξι εμβόλια σε τρεις επισκέψεις ) .

Μετά τον ένα χρόνο υπάρχει ένα εμβόλιο που θα κάνει μια φορά κάθε χρόνο ( ο δικός μου το έκανε , αλλά έχουμε και ένα δεύτερο για φέτος ) .

Τα κουτάβια μας θεωρούνται ενήλικες μετά τα 2 χρόνια ζωής ! ~ Εδώ κολλάει η υπομονή που σας έλεγα < θα φάει τα παιχνίδια του , κανένα παπούτσι σας και μετά θα σας κοιτάει με βλέμμα αθώο > !  🙂

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του να γνωρίζετε ότι ανά εξάμηνο του χορηγούμε χάπι για τον αχινόκοκκο. Περιλαίμιο για προστασία από τα τσιμπούρια ή τις σκνίπες βάζουμε οπωσδήποτε το καλοκαίρι , ενώ το χειμώνα δεν χρειάζεται. Εκτός από περιλαίμιο υπάρχουν ειδικά σπρέι !

Σίγουρα δεν θα γνωρίζετε ότι και τα σκυλάκια αν το έχουν ανάγκη υπό καθοδήγηση κτηνιάτρου παίρνουν ειδικά χάπια βιταμίνες αν το χρειαστεί ο οργανισμός τους και μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι όσο είναι μικρούλι τουλάχιστον ένα μήνα αν όχι δυο θα τα χρειαστεί !!!  🙂

Αν το κουτάβι σας έχει κοντότριχο τρίχωμα γλυτώσατε την κομμώτρια το καλοκαίρι , αλλά δεν γλυτώνετε το ότι πρέπει τακτικά να το χτενίζετε ( σε όλα τα pet shop υπάρχουν αντιστατικές βούρτσες για σκύλους ).

Το κοντότριχο τρίχωμα μαδάει αρκετά και είναι δύσκολο να φύγει και από τα ρούχα σας ( στο εμπόριο υπάρχουν αυτοκόλλητα ρολλά για τα ρούχα – πολύ αποδοτικότερα από τις βούρτσες που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα παλτά μας ).

Ο σκύλος σας δεν χρειάζεται ούτε κάθε εβδομάδα ούτε καν κάθε μήνα μπάνιο , αν δείτε ότι λερώθηκε το τρίχωμά του μπορείτε να βάλετε σε ένα υγρό υφασμάτινο πανάκι το σαμπουάν του με λίγο νερό και να τον καθαρίσετε !

Όλες αυτές οι πληροφορίες που σας δίνω είναι εμπειρικές – πάντα συμβουλεύομαι την κτηνίατρο του αν δεν ξέρω κάτι 🙂

 

Oscar charlie

 

Απαραίτητα για το κουτάβι σε όλη τη διάρκεια της ζωής του :

Μπολ για το νερό ( κανονικά καθαρό νερό κάθε μέρα , ειδικά το καλοκαίρι που θα διψάει περισσότερο )

Μπολ για την τροφή του ( τα κουτάβια έχουν διαφορετική διατροφή από τα ενήλικα σκυλιά )

Παιχνίδια για σκύλους ( κάτι οικονομικό όσο είναι κουτάβι ~ τα δαγκώνει όλα & εννοείται ότι θα παίζετε κι εσείς μαζί του ! )

Μια κουλούρα ή μαξιλάρα μεγάλη ή κουβερτούλα ( για να κοιμάται – μην πάρετε κάτι ακριβό όσο είναι κουτάβι , γιατί το πιο πιθανό είναι να το σκίσει ή να αρχίσει να το τρώει ~ εκ πείρας το λέω )

Ένα κολάρο και ίσως μια ταυτότητα με το όνομά του ( καλό είναι να γράψετε και διεύθυνση ή τηλέφωνο ~ σε περίπτωση που χαθεί ή σας ξεφύγει σε καμμιά βόλτα , όσο είναι μικρός έχει την τάση να δαγκώνει τα πάντα ~ φροντίστε να μην έχει μικρά κομμάτια πάνω στην ταυτότητα και να μην είναι από πολύ μαλακό μέταλλο )

Ασφαλώς ένα λουρί ( καλύτερα δύο : ένα για τη βόλτα ~ έχουν δυνατότητα να αυξομειώνετε το σκοινί και ένα αλυσιδένιο για απλή μετακίνηση )

Ένα σαμπουάν ειδικό για σκύλους

Περιλαίμιο ή ειδικό σπρέι για προστασία από τα τσιμπούρια ή τις σκνίπες ( οπωσδήποτε το καλοκαίρι ! )

Μια αντιστατική βούτσα για σκύλους

Έναν νυχοκόπτη ειδικό για τα νύχια τους

Ένα σκυλοσπιτάκι προαιρετικά ( το καλύτερο είναι να μένει σπίτι μαζί σας ! )

 

Dsc01132

 

Τελευταίο και σημαντικότερο : πολύ αγάπη , υπομονή και φροντίδα !!!

                                                                                          & Επίσκεψη σε κτηνίατρο μια φορά τον χρόνο 🙂

 

Dsc06694