Βλάπτει το facebook σοβαρά τις σχέσεις;

Την απάντηση δίνουν τα πρόσφατα στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας σε συνεργασία µε την εταιρεία ερευνών Κάπα Research.
Έτσι, όπως προέκυψε από την έρευνα η οποία πραγµατοποιήθηκε σε δείγµα 1.014 προσώπων, πανελλαδικά, ηλικίας 18 – 54 ετών, το 45,6% των Ελλήνων φλερτάρει µέσω Ίντερνετ. Παράλληλα, σχεδόν 5 στους 10 Ελληνες κάνουν φιλίες µέσω των δηµοφιλών ιστοσελίδων. Τα «ηνία» βέβαια κρατούν οι διαζευγµένοι (60%). Η αφορµή, όπως λένε οι µελετητές, ήταν το γεγονός ότι το facebook, τα chat rooms ή οι σελίδες dating αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς στη χώρα µας. «Ο σηµερινός τρόπος ζωής φαίνεται να τροφοδοτεί τη διαδικτυακή επικοινωνία» σηµειώνει η οµάδα του κ. Θάνου Ασκητή, η οποία ήταν υπεύθυνη για την έρευνα. Μάλιστα, προσθέτουν, προβλέπεται ότι η επισκεψιµότητα σε αυτές τις ιστοσελίδες θα παρουσιάσει αύξηση στο προσεχές µέλλον λόγω της οικονοµικής και κοινωνικής συµπίεσης. Όπως δηλώνουν 8 στους 10 συµµετέχοντες στην έρευνα, δεν θα έκαναν σχέση µε κάποιον που γνώρισαν µέσω Διαδικτύου κι αυτό γιατί φοβούνται. Παρ’ όλα αυτά, το 65,8% των ανδρών θα έκανε σεξ µε κάποια που γνώρισε on – line.
Βλάπτει το facebook σοβαρά τις σχέσεις; – FunDay :) – Around the web, Social Media – Image
Το facebook… κλείνει σπίτια
Μπορεί βέβαια τα δηµοφιλή ιντερνετικά µέσα να αποτελούν πια µια πρώτης τάξης ευκαιρία για τη δηµιουργία φιλικών σχέσεων, ωστόσο η συστηµατική τους χρήση είναι πιθανό να δηµιουργήσει προβλήµατα στη σχέση µε τους συντρόφους. Αυτό άλλωστε παραδέχεται το 22% των συµµετεχόντων. Αλλά και η απιστία είναι πλέον… διαδικτυακή: 1 στους 10 έχει απατήσει τον σύντροφό του µε κάποιον που γνώρισε στο facebook ή σε σελίδες dating.

via [Τα ΝΕΑ online]

 

Διάβασε όλα τα άρθρα μας σχετικά με τις σχέσεις