“Πόλη φάντασμα” τo Google+

Screen+shot+2012 06 13+at+3.13.13+pm

Νέα έρευνα δείχνει ότι το Google+, το κοινωνικό δίκτυο-απάντηση της Google στο Facebook, υστερεί κατά πολύ σε συμμετοχή και δραστηριότητα χρηστών παρόλο που ο αριθμός αυτών ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια από τον Απρίλιο. Ως αποτέλεσμα η Google δεν βλέπει τα αποτελέσματα και δεδομένα που θα ήθελε.

Η έρευνα της RJ Metrics ανέλυσε δεδομένα από 40,000 δημόσια προφίλ στο Google+ και τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου θετικά. Συγκεκριμένα, μια δημοσίευση στο Google+ λαμβάνει λιγότερα “+1″ από το αντίστοιχο “Like” εάν μοιραζόταν στο Facebook καθώς και λιγότερες απαντήσεις. Οι χρήστες που εξετάστηκαν είχαν κατά μέσο όρο ένα post κάθε 12 μέρες! Μάλιστα το 30 τοις εκατό των χρηστών που κάνουν μια δημοσίευση στο Google+ δεν κάνουν ποτέ δεύτερη.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας της RJ δεν είναι ακριβή. «Λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τα public posts δεν είναι εφικτή η ακριβής αναπαράσταση ολόκληρης της δραστηριότητας στο Google+». H Google υποστηρίζει ότι οι χρήστες μοιράζονται περισσότερο ιδιωτικές δημοσιεύσεις στους κύκλους τους παρά δημόσια. «Η ομορφιά του Google+ είναι ότι επιτρέπει το ιδιωτικό μοίρασμα – δεν χρειάζεται να μοιράζεστε δημόσια τις σκέψεις σας, τις φωτογραφίες ή βίντεο με τον κόσμο».

0515 ghost 630x420