Το πρώτο ελληνικό Ignite Show είναι γεγονός

Προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους

Έξι χρόνια μετά την παρουσία του σε 120 πόλεις του κόσμου, το πρώτο ελληνικό Ignite Show είναι γεγονός και πραγματοποιείται στις 20 Σεπτεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για μία συνάντηση εμπνευστών καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών με επενδυτές και φορείς της αγοράς. Οι καλύτερες ιδέες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και στο Global Ignite Week για να παρουσιαστούν σε κοινό διεθνών επενδυτών / χρηματοδοτών.

Το πρώτο ελληνικό Ignite έχει ήδη δεχθεί πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Το ενδιαφέρον για την ελληνική διοργάνωση είναι έντονο από τις άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης. Η διοργάνωση αποτελεί για πολλούς μία αποτύπωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού μέλλοντος της χώρας μας και αυτός είναι και ένας από τους λόγους όπου σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο Ignite Show της Αθήνας, ενώ πληθώρα διεθνών ιστοσελίδων θα μεταδώσει ζωντανά το event.

 

Το πρώτο ελληνικό Ignite Show είναι γεγονός

Ορισμένα από τα ονόματα που θα παραβρεθούν είναι:

Claire Diaz Ortiz, Διευθύνουσα Σύμβουλος Twitter για θέματα καινοτομίας. H Claire Diaz Ortiz είναι ένα από τα πρώτα στελέχη του Twitter και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου που γράφτηκε ποτέ για το Twitter (Twitter for Good: Change the World One Tweet at a Time). Έχει χαρακτηρισθεί ως ένα από τα «100 πιο δημιουργικά στελέχη παγκοσμίως», καταλαμβάνοντας την 21η θέση, σύμφωνα με το περιοδικό Fast Company , ενώ κατέχει την 4η θέση ανάμεσα στους «15 συναρπαστικότερους εργαζόμενους του Twitter» σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα διαδικτύου εφημερίδα Mashable. Είναι επίσης συνιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Hope Runs, με έδρα την Κένυα.

Tim O’ Reily, Ιδρυτής της O’ Reilly Media και εμπνευστής του Ignite. Ο Tim O’ Reilly θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος εκδότης βιβλίων νέων τεχνολογιών στον κόσμο και «γκουρού» της καινοτομίας. Έχει διακριθεί διεθνώς για την προσφορά του στους τομείς του διαδικτύου και του open source. Το 1998 βραβεύθηκε με το InfoWorld‘s Industry Achievement Award για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και διάδοση open source εφαρμογών και συμμετέχει ως επίτιμο μέλος σε δεκάδες φορείς και οργανισμούς σχετικούς με νέες τεχνολογίες, καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Cheryl D. Miller, Ιδρυτής της Zen Digital Europe και European Director & Technology Chair του Greenlightforgirls.org. Η Cheryl D. Miller είναι στέλεχος με 20ετή και πλέον εμπειρία στον τομέα της τεχνολογίας, Η προσφορά της για την προώθηση της τεχνολογίας και της επιστήμης στις γυναίκες έχει αναγνωρισθεί από τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θεωρείται παγκοσμίως κορυφαία ομιλητής, σύμβουλος κα ειδικός σε θέματα που αφορούν στον ψηφιακό αναλφαβητισμό, την ψηφιακή ισότητα των δύο φύλων και των νέων.

Lucas Allen Buick, Ιδρυτής του Hipstamatic, μιας από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές η οποία μέχρι σήμερα έχει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια μέλη και έχει χρησιμοποιηθεί για φωτογραφίες πρωτοσέλιδων ακόμη και από τους New York Times .

Στο Ignite Athens θα υπάρξει επίσης εκπροσώπηση υψηλού επιπέδου από φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εκπροσώπων.

Τι είναι ακριβώς το Ignite… Πρόκειται για μια παγκόσμια «συνεύρεση» καινοτόμων, εφευρετών και γενικά ανθρώπων με πρωτότυπες ιδέες σε επιχειρηματικό ή και πρακτικό δημιουργικό επίπεδο. Αφορά σε ιδέες, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, να επηρεάσουν τις ζωές των ανθρώπων, να διαμορφώσουν το μέλλον και να προσδιορίσουν μια ολόκληρη γενιά, τη «γενιά της καινοτομίας».

Σε ένα απόγευμα οι ομιλητές μιλούν για όσα τους παθιάζουν και παρουσιάζουν τη δική τους, πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα. Καθ΄ ένας παρουσιάζει 20 slides, με κάθε ένα από αυτά να εμφανίζεται για 15 δευτερόλεπτα, διαμορφώνοντας μια 5λέπτη παρουσίαση.

Το Ignite, ειδικά για την Ελλάδα, αποφάσισε να προχωρήσει σε ακόμα μια καινοτομία: Μια κριτική επιτροπή, μαζί με το ακροατήριο, θα επιλέξει τη πιο βιώσιμη ιδέα και ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στις ΗΠΑ και συμμετάσχει στο Global Ignite Week.

Το πρώτο Ignite πραγματοποιήθηκε στο Seattle το 2006, και από τότε αποτελεί σημείο αναφοράς ανταλλαγής και διάχυσης ιδεών καινοτομίας, για τις μεγαλύτερες εταιρείες. Το Ignite έγινε ένα παγκόσμιο φαινόμενο με εκδηλώσεις σε πάνω από 120 πόλεις σε όλο τον κόσμο και υποστηριζόμενο από εταιρείες, πρωτοπόρες στο παγκόσμιο χώρο, όπως: Intel, O’Reilly, Microsoft, Google, Facebook, Oracle, PayPal.

Πότε;
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, Αθήνα, Ελλάδα

Που;
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών