Σοκολάτα ~ Ποια είναι τα είδη σοκολάτας ? Πότε την συναντήσαμε στην Ελλάδα για πρώτη φορά ?

Περιεχόμενα απόκρυψη
4. Είδη σοκολάτας

Και επειδή ένα σοκολατένιο άρθρο είναι λίγο πολύ λίγο . . . !  

Ας μάθουμε ποια είναι τα είδη σοκολάτας και πότε την συναντήσαμε

στην Ελλάδα για πρώτη φορά . . . !  😉

Chocolate1

Είδη σοκολάτας

Chocolate howto previewimg

Τα είδη της σοκολάτας του εμπορίου εξαρτώνται από την περιεκτικότητα σε κακάο , σε ζάχαρη , σε βούτυρο κακάο , σε γάλα , σε πρόσθετους ξηρούς καρπούς ( π.χ. φουντούκια ) και σε διάφορα άλλα πρόσθετα ( π.χ. ρύζι ) .

 Έτσι λοιπόν , έχουμε τα εξής είδη :

♥ Κουβερτούρα

Η διαφορά ανάμεσα στην κουβερούρα και την κοινή σοκολάτα , έγκειται στην περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες , δηλαδή σε βούτυρο κακάο , που στην κουβερτούρα είναι πολύ πιο υψηλή. Αυτό την κάνει πιο ρευστή και κατάλληλη για τη ζαχαροπλαστική. Η άριστη σοκολάτα κουβερτούρα αποτελείται από 60 % κακάο , 40 % ζάχαρη και 38 % λιπαρές ουσίες. ” Έξτρα πικρή ” είναι η σοκολάτα που αποτελείται από 70 % κακάο , 30 % ζάχαρη και 38 % λιπαρές ουσίες. Για την κουβερτούρα γάλακτος , η μέση περιεκτικότητα σε κακάο έιναι 36 % με 42 % ζάχαρη και 38 % συνολικά λιπαρά.

♥ Έξτρα πικρή

Χρησιμοποιείται πολύ στη ζαχαροπλαστική και περιέχει κακάο σε ποσοστό 70 % και καθόλου ζάχαρη. Πωλείται σε μίνι σοκολάτες , μεγάλα κομμάτια , πλάκες ή σταγόνες.

♥ Πικρή

Περιέχει υψηλό ποσοστό κακάο που ξεκινά από 50 – 60 % και μπορεί να φτάσει ακόμα και 99 % . Όσο πιο υψηλή είναι η περιεκτικότητα σε κακάο τόσο πιο καλή είναι η ποιότητα της σοκολάτας. Έχει έντονη και ξηρή γεύση , χρησιμοποιείται πολύ στη ζαχαροπλαστική και τη λατρεύουν οι γευσιγνώστες.

♥ Λευκή

Υπάρχουν δύο είδη. Με ζάχαρη και χωρίς. Περιέχει κατά 24 % τουλάχιστον βούτυρο κακάο , είναι κρεμώδης και γλυκιά και τη βρίσκουμε σε πλάκες , μίνι σοκολάτες και μεγάλα κομμάτια.

Γάλακτος

Όσον αφορά τη σοκολάτα γάλακτος , η περιεκτικότητα σε κακάο πρέπει να είναι 25 % τουλάχιστον. Είναι ένα προϊόν στο οποίο έχει προστεθεί ζάχαρη και έχει ως βάση το γάλα ( τουλάχιστον 14 % ). Είναι γλυκιά και κρεμώδης.

 

[ Πηγή : είδη σοκολάτας  ]

 

Η ιστορία της σοκολάτας στην Ελλάδα

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=noP6ZbqAgOs]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=mrkUAwn02fo]

 

 ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥

Σας αφήνω με την υπόσχεση ότι σε επόμενο άρθρο θα δούμε’

 ακόμα πιο περισσότερη σοκολάτα ,

αφού όπως φαίνεται κανένας μας δεν την χορταίνει  😉

♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=bapO8qCaDyk]

♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥