To νέο μεγάλο κόλπο του καπνού και της …αιθαλομίχλης!

Πίσω από το κάθε κράξιμο και το κάθε πρωτοσέλιδο μιας κάποιας φυλλάδας, κρύβονται πάντα ισχυρά συμφέροντα!

Λες και ήταν χθες, όταν κάποιος Υπουργός ζητούσε να του φέρουν έναν πεθαμένο από το νέφος που έπνιγε τότε την Αθήνα!
Σε αυτόν τον τόπο δεν θα αλλάξει τίποτε αν δεν αλλάξουμε εμείς!
Δεν θα αλλάξει αν συνεχίσουμε να εκλέγουμε τους ίδιους ανθρώπους που έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κατάντια της πατρίδος μας!

Για θυμηθείτε οι παλαιότεροι από εμάς το κόλπο της τότε απόσυρσης των αυτοκινήτων στις αρχές του ’90, όταν ήταν χιλιάδες οι πλαστές και οι εικονικές αποσύρσεις. Πήγε κανείς φυλακή; Τότε ούρλιαζαν οι φυλλάδες για το νέφος της Αθήνας, αλλάξαμε όλοι αυτοκίνητα, γέμισαν μίζες οι κρατούντες και γέμισαν λεφτά οι αντιπροσωπείες, κάποιοι από τους πολιτικούς λαδώθηκαν και τα άρπαξαν χοντρά και εμείς μάθαμε για τα πράσινα αυτοκίνητα και τα πράσινα τέλη. Έφυγε το νέφος της Αθήνας; Όχι βέβαια, απλά οι φυλλάδες το ξέχασαν!
athina-kapnos-tzakia
Πρόσφατα ο αδιάφθορος Τσάρος της Οικονομίας Παπακωσταντίνου μαζί με τον Παπανδρέου που κυβερνούσε μια χώρα διεφθαρμένων κατά δήλωσή του, καθόρισαν τον τύπο των ρύπων και την αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 100%, ενώ ούρλιαζαν τότε εναντίον της τότε κυβέρνησης για τη μείωση των τελών ταξινόμησης στα μεγάλα αυτοκίνητα!

Το σχέδιο απλό: Nα αλλάξουν οι Έλληνες τα αυτοκίνητα και να τη γαζώσουν πάλι οι ίδιοι. Να τα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων για τα πράσινα αυτοκίνητα …Πού φτάσαμε; Να ξεπουλάμε τα αυτοκίνητα για ένα κομμάτι ψωμί όταν οι σοφοί του Υπουργείου για τον ίδιο κινητήρα ζητάνε τέλη κυκλοφορίας τα διπλάσια με μόνο κριτήριο την ημερομηνία έκδοσης της άδειας του αυτοκινήτου … (2010 και μετά).

Αποτέλεσμα ήταν να σταματήσουν οι κλοπές των μεγάλων αυτοκινήτων από τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και τους Ρουμάνους, αφού ήταν πλέον συμφέρουσα η αγορά παρά η κλοπή …Ποιοί έχασαν; Μα μόνο οι Έλληνες! Ποιός έχει υβριδικό; Μόνο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Βλέπεις μια LEXUS και έχει τέλη κυκλοφορίας 0 ευρώ, ενώ ένα 1600 δεκαετίας χτυπάει και 300 ευρώ να μην σου πω!

Αποτέλεσμα ήταν να παραδώσουν τις πινακίδες οι μισοί και οι άλλοι μισοί να ξεπουλήσουν τα αυτοκίνητα. Έκλεισαν αντιπροσωπείες, βενζινάδικα, συνεργεία! Ποιοί έχασαν; Μόνο εμείς!

Κάποιοι έβαλαν στο μάτι τη ΔΕΗ! Το κόλπο σωστά στημένο. Έβαλαν τη ΔΕΗ να πληρώνει 54 λεπτά την Κιλοβατώρα, ενώ την πουλούσε 14! Ποιός κέρδισε; Μόνο οι εισαγωγείς φωτοβολταϊκών που ήταν από τη Γερμανία και μάλιστα τελευταία διαμαρτύρονταν για την εισαγωγή φθηνών φωτοβολταϊκών από την Κίνα!

Τρέξανε οι αγρότες και γέμισαν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά, χρεώθηκαν μέχρι τον λαιμό αλλά άκουσον, άκουσον οι Τράπεζες δανείζουν μόνο με υποθήκη της ακίνητης περιουσίας και όχι του έργου!

Αυξάνονται τα τέλη της ΔΕΗ για την πράσινη ανάπτυξη και εμείς μάθαμε ότι η παρέα του Παπανδρέου είναι στο κόλπο με τα φωτοβολταϊκά …Ποιός είναι διορισμένος από την Οικογένεια στην Τράπεζα Ελλάδος για την πράσινη ανάπτυξη είπαμε; Μα κάποιος από τους υιούς Παπανδρέου!

Κάποιοι αποφάσισαν να αυξήσουν το κόστος της θέρμανσης αυξάνοντας την τιμή του πετρελαίου …Μα υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος που πιστεύει ότι μπορεί μια οικογένεια με έναν μισθό να ζεσταθεί με πετρέλαιο; Τώρα ανακαλύψαμε τα τζάκια και τις ξυλόσομπες; Η ανάγκη κάνει τον κάθε άνθρωπο να ψάξει να βρει τρόπο να ζεσταθεί, η φωτιά είναι η παρέα του, είναι ο τόπος συνάντησης, είναι επιβίωση! Τώρα προσπάθησαν να πουλήσουν θερμαντικά και δήθεν εφευρέσεις και κάποιοι αφού είδαν ότι δεν πιάνουν ανακάλυψαν το νέφος του καπνού!

Γέμισαν ευρώ οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί, αφού κόβουν λαθραία ξύλα από τα δάση μας και τα ξαναπουλάνε στους πατριώτες μας και κάποιοι πέφτουν και θύματα αετονύχηδων που τους γδύνουν χωρίς να τους στέλνουν καν τα καυσόξυλα …εκατοντάδες οι καταγγελίες!

Τώρα τί θα κάνουν; Θα πάρουν μέτρα λένε, θα κηρύξουν πόλεμο σε όλους όσοι χρησιμοποιούν σόμπες και τζάκια και δεν βάζουν πετρέλαιο. Θα το δούμε και αυτό;

Αν ήθελαν να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν θα μπορούσαν να αφήσουν χαμηλά την τιμή του φυσικού αερίου; Αλλά γνωρίζουν ότι το λαθρεμπόριο δεν γίνεται μόνο από τα οχήματα αλλά και από τα καράβια. Πόσο έχει το ναυτικό πετρέλαιο; 70 λεπτά! Tο κέρδος είναι τεράστιο, βάζει σε πειρασμό ακόμη και και Άγιο.

Να μην ξεχνάμε και ότι μέχρι πέρυσι απαγορευόταν δια νόμου η εγκατάσταση καυστήρων βιομάζας για κεντρική θέρμανση!

Το επόμενο μεγάλο κόλπο είναι το νέφος του καπνού και δυστυχώς το νέφος της αιθαλομίχλης!

Συμπέρασμα: τίποτε στην Ελλάδα δεν γίνεται τυχαία, κάποιοι πιστεύουν ότι το κάνουμε στο πόδι. Όχι! Όλα έχουν σχέδιο και όλα τα νομοσχέδια έχουν και στόχο και λόγο!

Κάποιοι θα κερδίσουν ακόμη και τώρα από τη δυστυχία μας, κάποιοι θα θελήσουν να μας σώσουν από το νέφος για να πεθάνουμε από το κρύο !

Κάποιοι που μας έβαλαν να ξεπουλήσουμε τα ασφαλή αυτοκίνητά, μας έσπρωξαν ξανά στα 1000ράκια …Θα ξαναγεμίσουν οι στροφές με εκκλησάκια και τάματα!

Εμείς τους αφήνουμε να σκοτώνουν τα παιδιά μας , να παγώνουν οι γονείς μας, να μην κάνουμε όνειρα …

Τί στο διάβολο μας ποτίζουν πια;;;

Πηγή: veteranos.gr