Εξοχικό σε conteiner

Σε έναν απώτερο χρόνο οι συμπολίτες μας δεν θα ονειρεύονται μεζονέτες και μπετά. Το κύκλωμα μηχανικών – εργολάβων – αρχιτεκτόνων – πολεοδομίας – δασικής κλπ Θα εισπράττει νόμιμα ή έκνομα ποσοστά από άλλες δραστηριότητες και οι διάφορες κυρίες μεγαλογιατρών και πολιτικών παραγόντων που ονειρεύτηκαν μία κατοικία με πισίνα και κήπο στα προάστεια θα εργάζονται καταναγκαστικά στις ειδικές μονάδες ανάκτησης εδάφους, γκρεμίζοντας μεζονέτες πανταχόθεν ελεύθερες.Η πρόταση της Όμορφης Πόλης είναι γι’ αυτόν ακριβώς τον χρόνο. Πρόκειται για μια εξοχική κατοικία κατασκευασμένη με βάση δυό παλιά κοντέινερ που αποκτήθηκαν σε εξαιρετικά φθηνή τιμή από το λιμάνι.

Τα δυο κοντέινερ πλάτους 3,20μ., ύψους 2,20μ. και μήκου 5,10μ το κάθε ένα έχουν ενωθεί προσφέροντας έναν συνολικό χώρο 10 μέτρων μήκους επί 3.20, άρα 30.2 τετραγωνικά μέτρα. Η λαμαρίνα των κοντέινερ έχει επενδυθεί με οικολογικό θερμοηχομονωτικό υλικό με βάση το κέναφ (βαμβάκι). Ιδανικό για θερμομόνωση και ηχομόνωση κατοικιών και βιοκλιματικών κτιρίων. Έχει εφαρμοστεί στεγανοποίηση και μόνωση με τη βοήθεια ειδικής μεμβράνης υγρομόνωσης σε όλη την οροφή των κοντέινερ ώστε να προκύψει η πράσινη στέγη. Αποτελείται απο τραπεζαρία-καθιστικό και ενιαία κουζίνα, με ενα εσωτερικό διάδρομο που ενώνει 2 υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. Η κουζίνα είναι κατασκευασμένη από μαύρη λάκα και κορίαν.
Όλος ο χώρος υπνοδωμάτια – καθιστικό – κουζίνα ειναι επενδυμένα με ξύλο οξιάς. Οι χώροι φωτίζονται με χωνευτά σποτάκια. Το μπάνιο ειναι όλο κατασκευασμένο με τσιμεντοκονία. Όλες οι γυάλινες επιφάνειες είναι από ηχομονωτικό κρύσταλλο ασφαλείας τρίπλεξ. επιμέλεια – πρόταση κατασκευής – γραφικά: Ανδρέας Ζέλης

Final Conteiner06

Final Conteiner05

Final Conteiner04

Final Conteiner03

Final Conteiner02

Final Conteiner01