7 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ! για παιδιά 7- 12 ετών

Το Μουσείο Συναισθημάτων με βάση τη φιλοσοφία του και με ιδιαίτερο σεβασμό στην παιδική ηλικία, σχεδίασε 7 καλοκαιρινά δημιουργικά ταξίδια στο χώρο του, για τους μικρούς του φίλους που πάνε στο δημοτικό. Ταξίδια γεμάτα δημιουργικότητα, φαντασία, αυτογνωσία, συνεργασία, τέχνη, και πολύ πολύ παιχνίδι!
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ποικιλία εργαστηρίων στο ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον του μουσείου.

Στόχος είναι να προσφέρουμε στα παιδιά, στη σημαντική περίοδο που πλάθουν το χαρακτήρα τους, τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι, την ομάδα, την τέχνη και την κίνηση απολαμβάνοντας ένα χαρούμενο καλοκαίρι στην πόλη της Αθήνας!

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινές εξορμήσεις στο λόφο του Φιλοπάππου για πικ νικ και κινητικά παραδοσιακά παιχνίδια και μια ποικιλία εργαστηρίων στο χώρο της διαδραστικής έκθεσης «Ποιος είμαι εγώ;» του μουσείου. Κάθε εβδομάδα θα ταξιδεύουμε και θα ανακαλύπτουμε ένα διαφορετικό θέμα της έκθεσης.

Logoinner11ο ταξδι: 18 – 22 Ιουνίου
«Ταξίδι μετ΄ εμποδίων και ταλέντων»

2ο ταξίδι: 25 – 29 Ιουνίου
«Ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων»

3ο ταξίδι: 2 –6 Ιουλίου
«Το σώμα μου μιλάει! Ένα ταξίδι γεμάτο δημιουργική κίνηση»

4ο ταξίδι: 9 – 13 Ιουλίου
«Τα όνειρα μου! Ταξίδι με όχημα τη δημιουργικότητα μου!»

5ο ταξίδι: 16 – 20 Ιουλίου
«Δρόμο παίρνω δρόμο αφήνω τις ανάγκες μου δεν τις αφήνω!»

6ο ταξίδι: 23 – 27 Ιουλίου
«Ταξίδι στον μαγικό κόσμο της μυθοπλασίας. Φτιάχνω, εικονογραφώ και δραματοποιώ τις δικές μου ιστορίες!»

7ο ταξίδι: 3 – 7 Σεπτεμβρίου
«Ταξιδεύοντας σε 1000 και 1 δικές μου επιθυμίες!»

 

Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο ώστε να παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερες από μία περιόδους.

  • καθημερινές 8:30 το πρωί έως 16:30 το απόγευμα
  • μέγιστος αριθμός παιδιών στη ομάδα: 10 παιδιά
  • κόστος:150 ευρώ (σε περίπτωση συμμετοχής αδελφών, συμμετοχής σε παραπάνω από ένα ταξίδι ή έγκαιρης εγγραφής έως 3 Ιουνίου, γίνεται έκπτωση 10%)
  • πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 10:00-14:00
  • (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Λίγα λόγια για την έκθεση

Το Μουσείο Συναισθημάτων δημιούργησε τη διαδραστική έκθεση «Ποιος είμαι εγώ;» σε συνεργασία με το μουσείο «Museé des Enfants» στο Βέλγιο.
Ο σκοπός της έκθεσης είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά:

  • να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα
  • να ανακαλύψουν την αίσθηση της μοναδικότητας τους
  • να αποδεχτούν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως είναι
  • να αναπτύξουν τις εσωτερικές τους πηγές αυτοεκτίμησης

Τι θα κάνουμε κάθε μέρα στο μουσείο συναισθημάτων;

Καλημέρα!-φτάνουμε όλοι στο μουσείο -τα παιδιά αγαπούν πολύ να μοιράζονται ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι μεταξύ τους στο μουσείο.
Πρωινή εξόρμηση στο λόφο του Φιλοπάππου!- θα περπατάμε, θα τρώμε πρωινό, θα εξερευνούμε το φυσικό περιβάλλον και θα παίζουμε παραδοσιακά παιχνίδια!
Εργαστήρια και δράσεις στο μουσείο- θα ζωγραφίζουμε, θα φτιάχνουμε κατασκευές με τα χέρια μας με διάφορα υλικά, θα παίζουμε παιχνίδια αυτογνωσίας, θα αυτοσχεδιάζουμε χοροθεατρικές παραστάσεις, θα δημιουργούμε τα σκηνικά, θα φτιάχνουμε ιστορίες, θα διαβάζουμε βιβλία, θα ακούμε παραμύθια, θα μοιραζόμαστε τις επιθυμίες και τα όνειρά μας, θα φτιάχνουμε λιχουδιές!
Θα τρώμε όλοι μαζί παρέα στην αυλή του μουσείου κάτω από την κληματαριά!

*το φαγητό: το μουσείο παρέχει το πρωινό πικ νικ με αρτοσκεύασμα και χυμό ή φρούτο. Τα παιδιά θα πρέπει να φέρνουν μαζί τους ένα ελαφρύ κρύο γεύμα (εύκολο στη μεταφορά), που θα τρώει όλη μαζί η ομάδα το μεσημέρι και ένα παγούρι με νερό.

τα υλικά: το μουσείο παρέχει όλα τα υλικά των εργαστηρίων .

η εμψύχωση: Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τους εξειδικευμένους ανθρώπους του μουσείου –τους εμψυχωτές- με ιδιαίτερο σεβασμό στα ενδιαφέροντα των παιδιών και τη διεργασία της ομάδας τους. Ο ρόλος των εμψυχωτών είναι να αφουγκράζονται τις ανάγκες, τα όρια, τους ρυθμούς και τις επιθυμίες της κάθε ομάδας.