ΦΟΙΒΟΣ

1264168517 B FmoirazetaieΟ Φοίβος δεν θέλει να μοιράζεται τίποτε
Το να μάθει το παιδί να μοιράζεται και να δανείζει σε φίλους τα παιχνίδια του είναι ένα μάθημα που θα το συντροφεύει στην υπόλοιπη ζωή του καθώς συνειδητοποιεί την αξία της συνεργασίας και της συντροφικότητας. Ενώ ο Φοίβος θέλει να κρατάει τα πάντα για τον εαυτό του, στην πορεία θα μάθει πως τελικά έχει πρόσβαση σε περισσότερα παιχνίδια αν τα μοιράζεται με τους φίλους του.

 

 

1264168624 B FadelfoulaeΟ Φοίβος και η αδελφούλα του
Ένα νέο μέλος στην οικογένεια μπορεί να αναταράξει τις ισορροπίες σε μια οικογένεια. Η αποδοχή ενός μωρού από τα μεγαλύτερα αδέλφια είναι ένα θέμα που απαιτεί ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή. Έτσι και ο Φοίβος, ενώ στην αρχή είναι σκεπτικός για την εγκυμοσύνη της μαμάς του, στην πορεία μαθαίνει τη χαρά του να είναι ο μεγάλος αδελφός.

 

 

1264169049 B FkaloitropoieΟ Φοίβος μαθαίνει καλούς τρόπους
Σιγά-σιγά το παιδί πρέπει να μάθει αντί να απαιτεί, να ζητάει ευγενικά ό,τι θέλει και να φέρεται ευγενικά στους ανθρώπους γύρω του. Με αυτήν την αρχή θα γίνει και πιο εύκολη η μετάβασή του στο σχολείο και η επικοινωνία του με τους παιδαγωγούς και συνομήλικους του. Η ιστορία του Φοίβου θα μάθει στα παιδιά τις «μαγικές λέξεις» για να τους ανταποκρίνονται οι γονείς.

 

 

1264169093 B FakatastatoseΟ Φοίβος μαθαίνει να μην είναι ακατάστατος
Είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι το παιδί πρέπει να μάθει να μαζεύει τα πράγματά του. Έτσι μόνο θα μάθει την αξία της τάξης και της οργάνωσης. Μέσα από την ιστορία του Φοίβου θα μάθουν τα παιδιά να είναι πιο τακτικά και θα ανακαλύψουν τα οφέλη ενός τακτοποιημένου χώρου.

 

 

 

1264169194 B FskotadieΟ Φοίβος φοβάται το σκοτάδι
Πίσω από το παιδί που αρνείται να πάει για ύπνο μόνο του πολλές φορές κρύβεται ο φόβος για το σκοτάδι. Θα πρέπει να το βοηθήσουμε να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει αυτό το φόβο. Ο Φοίβος, το μικρό κουνελάκι, αντιμετωπίζει ένα παρόμοιο πρόβλημα και η ιστορία του σίγουρα θα δώσει ιδέες και θάρρος στα παιδιά για να αντιμετωπίσουν τη φοβία τους.

 

 

1264168863 B FgiogioeΟ Φοίβος και το πράσινο γιογιό
Όταν φτάσει η ηλικία να αποχαιρετίσουν τα παιδιά τις πάνες και να μάθουν να χρησιμοποιούν το γιογιό, πολλά αντιστέκονται σε αυτήν τη μετάβαση. Μέσα από την ιστορία του Φοίβου, το παιδί θα ενισχύσει τις προσπάθειες του χωρίς πίεση, θα ταυτιστεί με το Φοίβο και θα νιώσει την ομορφιά να μεγαλώνεις και να καταφέρνεις πράγματα.

 

 

1264168894 B FpipilaeΟ Φοίβος πετάει την πιπίλα
Η απεξάρτηση από την πιπίλα μπορεί να αποτελέσει μια βασανιστική διαδικασία για το παιδί. Ο Φοίβος αντιμετωπίζει ένα παρόμοιο πρόβλημα και προσπαθεί διαρκώς να βρει υποκατάστατα για την πιπίλα του. Τελικά όμως η ιστορία αυτή θα δείξει στα παιδιά ότι, όπως και το μικρό κουνελάκι, δεν έχουν καμία ανάγκη την πιπίλα.

 

 

1264168927 B FgiatroseΟ Φοίβος πηγαίνει στο γιατρό
Πολλές φορές τα παιδιά φοβούνται τους γιατρούς γιατί τους έχουν συνδέσει με πόνο και αρνούνται πεισματικά επισκέψεις σε ιατρεία. Έτσι και ο Φοίβος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει τις ενέσεις. Όμως έμαθε πως οι γιατροί μας βοηθούν να παραμένουμε υγιείς και πως όταν δεν φοβάται ο πόνος της ένεσης εκμηδενίζεται.

 

 

1264168792 B FsxoleioeΟ Φοίβος πάει στο σχολείο
Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι ένας σημαντικός σταθμός στην κοινωνικοποίηση του παιδιού. Οι γονείς και οι δάσκαλοι πρέπει να στηρίξουν το παιδί να ξεπεράσει τους φόβους του για το νέο περιβάλλον και να αντιμετωπίσει με χαρά και ενθουσιασμό την είσοδό του στο σχολείο. Η ιστορία του Φοίβου θα μάθει στα παιδιά να μην φοβούνται τις αλλαγές και θα διευκολύνει την μετάβασή από το σπίτι στο σχολείο.

 

1264168702 B FagroktimaeΟ Φοίβος πάει στο αγρόκτημα
Το παιδί πρέπει να μάθει να αγαπά αλλά και να σέβεται το φυσικό περιβάλλον και τα ζώα. Έτσι, η επίσκεψη στην εξοχή και το χωρίο δεν αποτελεί μόνο μια ευκαιρία διασκέδασης αλλά και ένα τρόπο να έρθει πιο κοντά στη φύση και τα ζώα. Ο Φοίβος, το κουνελάκι, επισκέπτεται τον παππού και τη γιαγιά του στο αγρόκτημα και ανακαλύπτει τις χαρές της ζωής στην εξοχή.

 

 

Ιστορίες που περιγράφουν όλα τα στάδια της παιδικής ανάπτυξης

Τα παιδιά μαθαίνουν καλούς τρόπους, να μην είναι ακατάστατα, να μοιράζονται τα παιχνίδια τους, να αγαπούν τα ζώα και το σχολείο και να ξεπερνούν τις φοβίες τους.

Είναι γραμμένα σε απλή, κατανοητή γλώσσα, με ζωντανή έγχρωμη εικονογράφηση που κεντρίζει το ενδιαφέρον και τη φαντασία των μικρών μας φίλων.