Γράφοντας Μελωδικές Ιστορίες-Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για Παιδιά

 • ΕΡΓΑΣΤΉΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ για παιδιά 8-12 ετών με την εμψυχώτρια Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής και δημιουργό της μεθόδου «Γράφω-Εκφράζομαι-Απελευθερώνομαι» Χριστίνα Κόλλια
 • Θεματική Εργαστηρίου: «Γράφοντας μελωδικές ιστορίες»
 • Έναρξη Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11.30πμ-1μμ

Το Χαλκηδόνιο Ωδείο προτείνει για τους μικρούς του φίλους ένα μαγικό εργαστήρι, γεμάτο έμπνευση από ιστορίες και μελωδίες. Τα παιδιά θα απολαύσουν αφηγήσεις για τη συναρπαστική ζωή των μεγάλων συνθετών. Θα ταξιδέψουν με τη φαντασία τους ακούγοντας γνωστά αποσπάσματα από τα έργα τους και θα γράψουν τις δικές τους ιστορίες, ανακαλύπτοντας τον θαυμαστό κόσμο που προσφέρει η σύνθεση των Τεχνών της μουσικής και της γραφής.

 • Γράφοντας Μελωδικές Ιστορίες-Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για Παιδιά«Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εκδηλωθούν οι πολύπλευρες δεξιότητες των παιδιών. Η απελευθέρωση της φαντασίας, η καλλιέργεια της προφορικής και γραπτής έκφρασης, η αλληλεπίδραση στην ομάδα, η εμψύχωση της αυτοεκτίμησης και της άμιλλας, έχουν ως αποτέλεσμα τη χαρά της δημιουργικότητας και τη βελτίωση των επιδόσεων στο σχολείο.»
 • Από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 11.30π.μ. – 1.00μ.μ. στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 71 & Σ.Σταματιάδη 2 ).

  Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ.2102530080 και 2102856196

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

  Αντόνιο Λούτσιο Βιβάλντι

  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

  Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ

  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

  Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

  Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

  ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

  Φρεντερίκ Σοπέν

  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

  Ρόμπερτ Σούμαν

  ΜΑΙΟΣ 2017

  Τζουζέπε Βέρντι

  ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

  Γιόχαν Στράους

   

  *Ανέκδοτα έργα της Χριστίνας Κόλλια, όπως: μύθοι, ποιήματα κι εν γένει λογοτεχνικά κείμενα, τα οποία διατίθενται εκ μέρους της για τη διεξαγωγή των μαθημάτων, καθώς και διασκευές κειμένων από τα διδακτέα βιβλία,  αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της συγγραφέως.

   

  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΛΛΙΑ

  Η Χριστίνα Κόλλια είναι εμψυχώτρια Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής, συγγραφέας και ποιήτρια.

  Έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας με μετεκπαίδευση στα Ομαδικά Δυναμικά και είναι δημιουργός της μεθόδου «Γράφω-Εκφράζομαι-Απελευθερώνομαι».

  Στις συνεργασίες της με φορείς περιλαμβάνονται το Μουσείο Ηρακλειδών, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού καθώς και το Κέντρο Επαγγελματικής Προεργασίας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Ε ρ γ ο γ ρ α φ ί α:
  «Περιπέτεια στο βασίλειο των θεών», παιδικό, εκδόσεις Μιχ. Σιδέρη (2008).
  «Δώδεκα», εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική, συλλογικό μυθιστόρημα (2010).
  «Το μυστικό της Ανεμότρυπας», παιδικό, εκδόσεις Φίλντισι (2012).
  «Ελληνικό Πάσχα», συλλογικό, εκδόσεις Ψυχογιός (2012).
  «Κραυγές Ζώσες», ποιητική συλλογή, εκδόσεις Ιωλκός (2013). «Η ποίηση συναντά την ποίηση», συλλογικό έργο, εκδόσεις Ιωλκός (2014). «Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο», συλλογικό, έκδοση ΙΒΒΥ (2015). «Έχετε δυο νέα μηνύματα από τον Αίσωπο», παιδικό, εκδόσεις Ιωλκός (2015) «Ψυχοδρόμιο», υπό έκδοση, ποιητική συλλογή, εκδόσεις Ιωλκός (2016)

  Β ρ α β ε ύ σ ε ι ς:
  «Το μυστικό της Ανεμότρυπας», Γ΄ βραβείο παιδικής λογοτεχνίας, πανελλήνιος διαγωνισμός Π.Ε.Λ. , (2009).
  «Οδύσσειος Έρως», ποίημα, Γʼ διεθνές βραβείο ποίησης (2011).

  Τ ι μ η τ ι κ έ ς δ ι α κ ρ ί σ ε ι ς: «Το μυστικό της Ανεμότρυπας» παρουσιάστηκε στην ημερίδα του ΕΚΠΑ «Φιλοσοφικές και θεραπευτικές πρακτικές», 21.1.12.

  Θ ε α τ ρ ι κ ά έ ρ γ α:
  «Περιπέτεια στο βασίλειο των θεών», διασκευή, σε σκηνοθεσία Όλγας Γκάτζιου, θεατρικό εργαστήρι Δήμου Ελληνικού, 2010.
  «Το μυστικό της Ανεμότρυπας», διασκευή,  σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη, Ερευνητική και Καλλιτεχνική Ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, 2012.
  «Ύμνος στη Ζωή- αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά», συγγραφή κειμένων και ποιητικών αντιστίξεων, σε σκηνοθεσία Θάλειας Αργυρού, θέατρο Αργυρούπολης Μίκης Θεοδωράκης, 2012. «Κραυγές Ζώσες», διασκευή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δρίτσα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ: Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών, 2014.

  Μελέτες της για συγγραφείς και κρτικογραφίες βιβλίων δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
  Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικά αναλόγια.