Οι νικητές των 20 διπλών προσκλήσεων για την όπερα για παιδιά «Ελιξίριο του έρωτα»

Οι προσκλήσεις είναι για το Σαββατο 2 Φεβρουαρίου στις 16.00
Τα ονόματα των νικητών θα βρίσκονται στην είσοδο του  Cine Παράδεισος
Καλή διασκέδαση!
Οι νικητές:
 1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΥΤΣΟΣ
 2. ΓΑΛΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 3. Σγουρακη Eυαγγελια
 4. Θανάσης Μαρκουλής
 5. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΑΚΟΥ
 6. ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΙΚΗΤΟΛΙΑ
 7. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ
 8. Νικολίτσα Μουσχή
 9. ΜΑΡΙΑ ΔΑΝΙΓΓΕΛΗ
 10. ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑ
 11. popi koronaki
 12. ΔΡΕΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
 13. Χαριστή Σίμου
 14. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ
 15. ΗΛΙΑΝΑ ΜΠΑΖΙΓΟΥ
 16. παναγιώτα ανανιάδου
 17. Μαρία Σινανίδου
 18. ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΜΑΣΒΟΥΛΑ
 19. ΜΑΡΙΑ ΚΡΕΟΥΖΗ
 20. Αποστολος Γουρζης

L’ ELISIR D’AMORE

Bestsecret Banner

Η πιο Μυστική Κοινότητα Αγορών της Ευρώπης!

Μπορείτε να γίνετε μέλος μόνο μέσω πρόσκλησης!

Το «Ελιξίριο του έρωτα» (L’ ELISIR D’AMORE), του Gaetano Donizetti

Κωμική όπερα σε δύο πράξεις, (λιμπρέτο Felice Romani)

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Μαυρομάτη (Αdina), Γιάννης Κάβουρας (Νemorinο),

Δημοσθένης Σταυριανός (Belcore), Γαβριήλ Αντωνέλος (Il dottor Dulcamara)

Πιάνο: Μανώλης Παπασηφάκης Καλλιτεχνική επιμέλεια: H2Opera

Είναι δυνατόν να νικηθεί η πραγματική αγάπη; Μπορεί η απληστία και η έπαρση, όσο κι αν υποκριθεί κανείς, να κερδίσουν μια αθώα καρδιά; Όχι δε μπορούν! Δε μπορούσαν ποτέ! Ούτε την παλιά εποχή, τότε που ο Donizetti διαδεχόταν τον μεγάλο Rossini στο είδος της κωμικής όπερας. Τότε που τα πάθη και οι αγωνίες των ρομαντικών νέων αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς, τροφοδοτώντας τους με θέματα για τα αριστουργήματα που μέχρι σήμερα θαυμάζουμε!
Το ελιξίριο του έρωτα είναι μία συγκινητική και ταυτόχρονα διασκεδαστική ιστορία, που μιλάει για τη δύναμη της πραγματικής αγάπης, τη θέληση και την αποφασιστικότητα του ταπεινού και φτωχού νεαρού (Nemorino) που καταφέρνει να κερδίσει την καρδιά της όμορφης κοπέλας (Adina) από τον υπερόπτη και ματαιόδοξο αξιωματικό (Belcore), έστω και με λίγη βοήθεια από το… μαγικό ελιξίριο του πλανόδιου γιατρού (Dr. Dulcamara). Υπάρχει όμως τίποτα πιο μαγικό από τα αληθινά και ειλικρινή αισθήματα; Μήπως τελικά κερδίζουν αυτά και όχι τα μαγικά ελιξίρια; Είναι τελικά η ομορφιά της καλοσύνης η μεγαλύτερη μαγεία;
Οι πανέμορφες μελωδίες (όπως το πασίγνωστο Una furtiva lagrima), η γεμάτη φως τρυφερή ατμόσφαιρα και ο πλούτος των συναισθημάτων του έργου του Donizetti μεταφερμένα στο σήμερα και σε μορφή όπερας για παιδιά, στο πρωτότυπο κείμενο, έρχονται σύντομα κοντά σας (πολύ… πολύ κοντά σας, ίσως και δίπλα σας), σε μια παράσταση με υψηλή αισθητική και με έναν ιδιαίτερα διδακτικό χαρακτήρα.
Σημειώνεται ότι το Ελιξίριο του έρωτα αποτελεί ρεπερτόριο παιδικών σκηνών μεγάλων θεάτρων όπερας ανά τον κόσμο (π.χ. Grand Theatre de Geneve, Israeli Opera Tel Aviv, Opera National du Rhin, Strasbourg), καθώς και ότι η πρόσφατη παράσταση της Metropolitan Opera, New York μεταδόθηκε ζωντανά σε περισσότερα από 100 επιλεγμένα σχολεία στις ΗΠΑ σαν μέρος εκπαιδευτικού προγράμματος.