Καλοκαιρινό camp 2012

Index2

Τα σχολεία κλείνουν και για τα παιδιά οι διακοπές αρχίζουν νωρίτερα από ότι για τους μεγάλους! Σε ένα χώρο ασφαλή, αλλά οικείο για τα παιδιά, το Μουσείο Πειραμάτων διοργανώνει για 2η χρονιά πρωινά ψυχαγωγίας και γνώσης, τις ώρες που οι γονείς βρίσκονται στη δουλειά…Φέτος το καλοκαίρι μου θα ήθελα να έχει…
Ομαδικά παιχνίδια… γιατί θέλω να συνεργάζομαι!
Θεατρικό παιχνίδι… γιατί θέλω να εκφράζομαι!
Πειράματα… γιατί μου αρέσουν οι ανακαλύψεις!
Εξορμήσεις στη φύση… γιατί αγαπώ το περιβάλλον!
Κατασκευές… γιατί μου αρέσει να δημιουργώ!
…και όλα αυτά σε ένα πλούσιο ωρολόγιο πρόγραμμα, για να μη βαριέμαι ποτέ!

    
Πληροφορίες συμμετοχής
Η εβδομαδιαία συμμετοχή περιλαμβάνει καθημερινή δραστηριότητα εξωτερικού χώρου (τοξοβολία κ.α.), κολατσιό, υλικά για ατομικές κατασκευές, αναμνηστικό δίπλωμα, φάκελο δραστηριοτήτων και συμμετοχή σε εξόρμηση. Οι καθημερινές δραστηριότητες είναι οργανωμένες, σύμφωνα με το παρακάτω ωρολόγιο πρόγραμμα:
7.30-8.00
προσέλευση, παιχνίδια γνωριμίας, οργάνωση ημέρας και ατομικού φακέλου
8.00-10.00
γνωστικές δραστηριότητες και πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας
10.00-10.15
κολατσιό (σάντουιτς, χυμός)
10.15-11.00
οικολογικές/περιβαλλοντικές δραστηριότητες (ανακύκλωση, κηπουρική, κ.α.)
11.00-13.00
δραστηριότητες/παιχνιδια σε εξωτερικό χώρο
13.00-13.30
μεσημεριανό γεύμα και φρούτα
13.30-15.00
εικαστικές δημιουργίες και ατομικές κατασκευές
15.00-15.30
θεατρική αγωγή, κίνηση και έκφραση
15.30-16.00
ολοκλήρωση δραστηριοτήτων και αποχώρηση
Οι επιμέρους δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα πειράματα είναι διαφορετικά ανά εβδομάδα. Αλλαγές επίσης επιδέχεται να πραγματοποιηθούν ανάλογα με τη σύνθεση και τις προτιμήσεις των ομάδων.
Αυτό το καλοκαίρι τα πειράματα πάνε και… νοτιοδυτικά! Ειδικά για τους μικρούς επιστήμονες, που μένουν πιο μακριά από εμάς, το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης, εκτός από το χώρο του Μουσείου Πειραμάτων, θα πραγματοποιείται παράλληλα και στον Κορυδαλλό. Ο οικογενειακός και ασφαλής χώρος των Εκπαιδευτηρίων Μακρυγιάννη, στη διεύθυνση Καραολή & Δημητρίου 46, στον Κορυδαλλό, γίνεται αυτό το καλοκαίρι η στέγη των πειραμάτων και ανακαλύψεων, όχι μόνο για τους μαθητές του σχολείου, αλλά για όλους τους μικρούς φίλους των επιστημών!
Ημερομηνία έναρξης: 18/6/2012 | Ημερομηνία λήξης: 13/7/2012 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 7:30-16:00
Εβδομαδιαίο κόστος: 100€ | Ημερήσιο κόστος: 25€
Η κράτηση θέσης πραγματοποιείται με συμπλήρωση της σχετικής φόρμας ενδιαφέροντος, που μπορείτε να παραλάβετε από τη γραμματεία ή να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά και κατάθεση προκαταβολής 20€, που επιστρέφεται εάν η ακύρωση γίνει 5 ημέρες πριν την έναρξη του εβδομαδιαίου προγράμματος. Το υπόλοιπο ποσό εξοφλείται την 1η ημέρα προσέλευσης.

 

http://www.juniorscience.gr/