Τα παιδιά ρίχνουν… Άγκυρα στη Σόλωνος!

 

Solonos1 633 451

 

O Πολιτιστικός Πολυχώρος Άγκυρα συνεχίζει για όγδοη χρονιά, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, την παραστατική αφήγηση παραμυθιών και όχι μόνο.

Ένας νέος κύκλος ξεκινάει με θεατρικό παιχνίδι, βασισμένο σε κλασικά αλλά και σύγχρονα αγαπημένα παραμύθια και ιστορίες από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 11:30 μ.μ.  με δωρεάν είσοδο!

Εσείς δεν έχετε παρά να τηλεφωνήσετε στο  Τα παιδιά ρίχνουν... Άγκυρα στη Σόλωνος! – FunDay :) – Funday Προτάσεις, παιδί – Image2103837540, για να κρατήσετε θέση και για να ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγή του προγράμματος.

Αυτές είναι οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου:

Σάββατο 13 Οκτωβρίου / Θεατρικό παιχνίδι – Μυρτώ Παπαηλιού -«ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ»

Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι. Μια γενναιόδωρη παπλωματού με μαγικά λες δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Ένας άπληστος βασιλιάς, που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου, ψάχνει να βρει εκείνον που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για τον βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις; Μπορεί η παπλωματού να διδάξει τον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα τους κάνει όλους αυτούς τους θησαυρούς που έχει μαζέψει;

Σάββατο 20 Οκτωβρίου / Εκπαιδευτικό πρόγραμμα – Αλεξάνδρα Ξηντάρα -ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Με φόντο τον Χρυσό Αιώνα της Κλασσικής Ελλάδας ξεναγούμαστε στην Αρχαία Ελλάδα! Όλοι οι θεοί του Ολύμπου κατέβηκαν στον Πολυχώρο ΑΓΚΥΡΑ. Θα σας ξεναγήσουν στην Αρχαία Ελλάδα και μαζί τους θα γνωρίσετε τη διατροφή, την ενδυμασία, την αρχιτεκτονική, την τέχνη, το θέατρο κ.ά. Μετά από αυτή τη βόλτα ετοιμαστείτε να φτιάξετε με πηλό ό,τι λαχταράει η ψυχή σας.


Σάββατο 27 Οκτωβρίου / Θεατρικό παιχνίδι – Αργυρώ Ταμβάκου -«ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΧΟΡΕΥΑΝ» 

Διαφορετικές μουσικές και διαφορετικά είδη χορού μέσα από το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών, «Οι δώδεκα πριγκίπισσες που όλο χόρευαν».
Ας φτιάξουμε για αρχή το δικό μας στέμμα. Η μεταμόρφωση αρχίζει! Πριγκίπισσες και πρίγκιπες ξεκίνησαν τον χορό. Άραγε
πόσα είδη χορού θα προφτάσουν να χορέψουν και πόσα είδη μουσικής θα ακούσουν;

Σάββατο 3 Νοεμβρίου / Εκπαιδευτικό πρόγραμμα – Αλεξάνδρα Ξηντάρα

Από πού έρχεται το νερό που πίνουμε; Πώς μπορεί να μολυνθεί; Για ποιο λόγο θα πρέπει να το καταναλώνουμε με μέτρο; Οι μικροί μας φίλοι μέσα από οπτικο-ακουστικό υλικό και εκπαιδευτικά – ψυχαγωγικά παιχνίδια δίνουν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.