Το παιδικό Θέατρο “ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ”

509Μαριονέτες και Παντομίμα Σειρά: “”Στη Σκηνή””

Bestsecret Banner

Η πιο Μυστική Κοινότητα Αγορών της Ευρώπης!

Μπορείτε να γίνετε μέλος μόνο μέσω πρόσκλησης!

Το θεατρικό παιχνίδι με τις μαριονέτες αποτελεί στην ουσία μια παιδαγωγικά επεξεργασμένη εξέλιξη του καθημερινού παιχνιδιού των μικρών παιδιών, τα οποία δίνουν στις κούκλες και στους ήρωές τους χαρακτηριστικά ζωντανών ανθρώπων και πολύ συχνά τους βάζουν να δρουν σε καταστάσεις που τα ίδια πλάθουν με τη φαντασία τους. Το παιδί που δημιουργεί μόνο του την κούκλα του και έπειτα της δίνει κίνηση, ομιλία και χαρακτήρα αποκτά μια ολοκληρωμένη αντίληψη της θεατρικής δημιουργίας με τη χρήση ενός μέσου εξαιρετικά οικείου και αγαπητού. Εξαιρετικά σημαντική για τη διάπλαση των παιδιών είναι και η άσκηση στην παντομίμα, η οποία έχει στόχο να ανακαλύψουν τα παιδιά την εκφραστικότητα του σώματός τους και να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους, μετατρέποντας ταυτόχρονα την αυθόρμητη μίμηση σε ολοκληρωμένη δημιουργία. Το βιβλίο, όπως και τα υπόλοιπα της σειράς, περιλαμβάνει δύο θεατρικά κείμενα και προσφέρει αναλυτικές οδηγίες και πρακτικές λύσεις για την ευκολότερη προσέγγιση της θεατρικής τέχνης και το στήσιμο μιας ολοκληρωμένης παράστασης.

510Σκηνικά και Κοστούμια: Σειρά “”Στη Σκηνή””

Τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της θεατρικής πράξης, καθώς προσφέρουν στο θεατή στοιχεία για να τοποθετήσει τη θεατρική δράση στο χώρο και στο χρόνο. Η ενασχόληση με αυτά είναι μια πτυχή του θεατρικού παιχνιδιού που πάντα αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά, καθώς ανασυνθέτουν με χρώματα και φαντασία την εποχή και το χώρο όπου διαδραματίζεται το έργο.
Το βιβλίο, όπως και τα υπόλοιπα της σειράς, περιλαμβάνει δύο θεατρικά κείμενα και προσφέρει αναλυτικές οδηγίες και πρακτικές λύσεις για την ευκολότερη προσέγγιση της θεατρικής τέχνης και το στήσιμο μιας ολοκληρωμένης παράστασης. Ειδικότερα, προτείνει τη δημιουργία σκηνικών και κοστουμιών από απλά και φτηνά υλικά, αφήνοντας ταυτόχρονα περιθώριο και για την αυτενέργεια και τη φαντασία στον τρόπο επιλογής και συνδυασμού των υλικών.

511Σκηνογραφία και Μακιγιάζ: Σειρά “”Στη Σκηνή””

Η δημιουργία σκηνογραφικού διακόσμου είναι μια σχετικά πρόσφατη προσθήκη στη θεατρική πράξη, χάρη στην οποία ο θεατής έχει τη δυνατότητα να αναγάγει ευκολότερα τη σκηνική δράση σε έναν συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. Το βιβλίο προτείνει την κατασκευή σκηνογραφικού διακόσμου από απλά υλικά, με τρόπο ώστε το παιδί να εντυπωσιαστεί από τη μετατροπή απλών χαρτόκουτων και πλαστικών σε παραμυθένια σκηνικά.
Το μακιγιάζ συμπληρώνει το κοστούμι στο έργο της μεταμφίεσης του παιδιού στο πρόσωπο του ρόλου του. Πρόκειται για μια παλιά τεχνική που έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας και η οποία προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να αλλάξουν γρήγορα και εύκολα πολλούς ρόλους μέσα στο ίδιο έργο.
Το βιβλίο, όπως και τα υπόλοιπα της σειράς, περιλαμβάνει δύο θεατρικά κείμενα και προσφέρει αναλυτικές οδηγίες και πρακτικές λύσεις για την ευκολότερη προσέγγιση της θεατρικής τέχνης και το στήσιμο μιας ολοκληρωμένης παράστασης.

512Θέατρο Σκιών και Μάσκες: Σειρά “”Στη Σκηνή””

Το θέατρο σκιών είναι μια αρχέγονη μορφή έκφρασης, η οποία προσφέρει στα παιδιά πολύτιμες διεξόδους έκφρασης και ευχαρίστησης. Το παιδί-δημιουργός παίζει πίσω από το πανί δίνοντας το ίδιο στη φιγούρα του λόγο και κίνηση, αποκαλύπτοντας έναν ρόλο και ταυτόχρονα κρύβοντας τη δική του ταυτότητα.Με παρόμοιο τρόπο μπορεί να αξιοποιηθεί παιδαγωγικά και η χρήση της μάσκας, η οποία βοηθά το μαθητή να απελευθερωθεί από τις αναστολές και τους φόβους του, μέσω της ανοιχτής έκφρασης και της επικοινωνίας με τους γύρω του.Το βιβλίο, όπως και τα υπόλοιπα της σειράς, περιλαμβάνει δύο θεατρικά κείμενα και προσφέρει αναλυτικές οδηγίες και πρακτικές λύσεις για την ευκολότερη προσέγγιση της θεατρικής τέχνης και το στήσιμο μιας ολοκληρωμένης παράστασης.

Η πληρέστερη σειρά Παιδικού Θεάτρου, εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένη για εφαρμογή στο σχολείο με 4 βιβλία, 8 θεατρικά έργα και 4 cd με τη μουσική και τα ηχητικά εφέ των έργων. Με οδηγίες και πρακτικές λύσεις για το στήσιμο μιας ολοκληρωμένης παράστασης.

Περιεχόμενα κάθε τόμου:

  • Θεατρικά κείμενα – Σκηνικές οδηγίες
  • Περιγραφή προσώπων κια χαρακτήρων
  • Κοστούμια και Μακιγιάζ (με οδηγίες κατασκευής)
  • Σκηνογραφία (με οδηγίες και υλικά)
  • Φωτισμός, ειδικά εφέ και μουσική
  • Θεατρικά έργα με διάφορα θέματα, τεχνοτροπίες και παιδαγωγικούς στόχους
  • Ιστορικά δεδομένα και πληροφορίες για το κάθε έργο

Σελίδες:64

Διαστάσεις:21 x 28,5

Έκδοση:Ντουντούμη

Συγγραφείς:Μόνικα Μαρτί, Ισαμπέλ Σάνθ