10/11: Ομιλία – Συζήτηση με τον ψυχοθεραπευτή Δ. Καραγιάννη: «Ο ΕΡΩΤΑΣ στα χρόνια της ΚΡΙΣΗΣ» – Παράλληλο εργαστήριο για παιδιά

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, Ώρα: 12:00μ. – 2:00μ.μ.

Ομιλία – Συζήτηση με τον Ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη:

«Ο ΕΡΩΤΑΣ στα χρόνια της ΚΡΙΣΗΣ»

Image005

 

Η οικονομική κρίση μπορεί να είναι γενικευμένη και να αφορά το σύνολο των πολιτών, αλλά βιώνεται ως αίσθηση προσωπικής αποτυχίας που οδηγεί στην καταβαράθρωση της αυτοεκτίμησης, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το σύνολο των εκφράσεων της προσωπικής ύπαρξης και φυσικά και των προσωπικών σχέσεων.
Ο έρωτας είναι άθλημα που απαιτεί διαρκή άσκηση. Διαφορετικά η πορεία θα είναι φθίνουσα και επώδυνη. Όποιος έχει την ικανότητα να υπερασπίζεται την επιλογή του έρωτά του και δεν την χάνει στις πρώτες δυσκολίες, είναι αυτός που δικαιούται να πει ότι υπήρξε όντως ερωτευμένος.

* Ο ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Καραγιάννης μιλάει για την σχέση του σημερινού ανθρώπου με τον έρωτα, την διάσωσή του στο γάμο και στις σχέσεις. Μας αναλύει την σημαντικότητα του έρωτα στη ζωή ενός ζευγαριού, τις δυσκολίες αλλά και την γοητεία της περιπέτειάς του.

Ο Δημήτρης Καραγιάννης είναι Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Δ / ντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Επιστημονικός Δ / ντής του εκπαιδευτικού και θεραπευτικού Ινστιτούτου Αντίστιξη, όπου εκπαιδεύονται ειδικοί της ψυχικής υγείας στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία και εξειδικεύονται ως ψυχοθεραπευτές ομάδας, ζεύγους και οικογένειας. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, έχει συγγράψει τα βιβλία «Η Αδικία που πληγώνει», «Ρωγμές και Αγγίγματα», και το «Σχολική Άρνηση», ενώ έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους, όπως το «Για τη ζωή και την οικογένεια», «Ενδοοικογενειακή βία», «Βαλκάνια και Ψυχική υγεία», «Αιμομιξία και θεραπευτικό πλαίσιο», «Θεολογία και Ψυχιατρική σε διάλογο»,» Παιδιά με υπερκινητικό σύνδρομο και διαταραχές διαγωγής»,» Η ανθρώπινη επικοινωνία».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Β. ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-12 ΕΤΩΝ (Ώρα 12:00μ. – 2:00μ.μ.):

Image006

Παίζουμε και δημιουργούμε!

Εμψυχώτρια:

Σωτηρία Ορφανίδου, Εμψυχώτρια, Υπεύθυνη Ύλης ιστοσελίδας για γονείς: www.mamakid.gr

Δημιουργούμε τον δικό μας ήρωα κόμιξ και φτιάχνουμε τη δική του εικονογραφημένη ιστορία! Παίζουμε και δημιουργούμε με έμπνευση και αφορμή το φθινόπωρο!