Χριστουγεννιάτικο BAZAAR για τα αδέσποτα – 1 & 2 Δεκεμβρίου

Το Σωματείο Προστασίας και Περίθαλψης αδέσποτων ζώων Stray.Gr σας περιμένει στο καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, που θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2012 στο χώρο  Thission Lofts, Πειραιώς 123, Αθήνα.

Το Bazaar του Stray φέτος θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις και διαδραστικά δρώμενα που περιλαμβάνουν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ιδιοκτήτες ζώων, παρουσιάσεις από κτηνιάτρους και εκπαιδευτές ζώων, εργαστήρια ζωγραφικής, μουσικές εκδηλώσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και επιδείξεις από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται, για πρώτη φορά, σε συνεργασία με καταξιωμένους φορείς όπως το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Κοινωνικό Ωδείο και η Σχολή Σκύλων Οδηγών Lara.

Stray Poster2012 21

Χριστουγεννιάτικο BAZAAR για τα αδέσποτα

Χορηγός Επικοινωνίας: funday.gr

Τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η μάχη για τα αδέσποτα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο, με ιδιαίτερα αυξημένα περιστατικά εγκαταλείψεων, μειωμένες υιοθεσίες, και ελάχιστους πλέον Δήμους να διατηρούν προγράμματα περίθαλψης και στείρωσης. Αυτή τη στιγμή το σωματείο διαχειρίζεται με μεγάλη δυσκολία περισσότερα από 100 περιστατικά σκυλιών και γατιών που περιμένουν να βρουν σπίτι. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, το 2012, κατάφερε να βρει οικογένειες σε περισσότερα από 280 σκύλους και γάτες, και πραγματοποίησε πάνω από 100 στειρώσεις σε αδέσποτα. Το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο  Bazaar αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων για το Σωματείο, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το δύσκολο έργο του, περιθάλποντας αδέσποτα ζώα σε όλες τις περιοχές της Αττικής και προωθώντας την υιοθεσία τους.

Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου

11:00-13:00 Σεμινάριο «The Human Factor»

Aναλύουμε την βασική ψυχολογία και τις ζωτικές ανάγκες του σκύλου, καταρρίπτουμε πολλούς μύθους, εξερευνούμε την επίδραση που έχει η ανθρώπινη συμπεριφορά στην ηρεμία και ψυχική ισορροπία του σκύλου μας.

Dog Talk – Owners Psychology School www.dogtalk.gr

Άννα Χριστοδουλάκη, Ειδ. Ψυχίατρος, MD, MSc, Mέλος του Ψυχαναλυτικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Φόρουμ της Αθήνας

14:00-15:00 Σεμινάριο «Dogs are Dogs»

Πώς πρέπει να δουλεύουμε με το σκύλο μας, κοινές συμπεριφορές, συχνά προβλήματα και πρακτικές εύκολες λύσεις.

Ιωάννα Αθανασιάδου, εκπαιδεύτρια σκύλων

 

15:00-16:00 Σεμινάριο «Υγεία και κατοικίδια»

Βασικοί κανόνες κτηνιατρικής φροντίδας, πρόληψη και αντιμετώπιση κοινών κινδύνων, συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχούν, τοξικές ουσίες που πρέπει να προσέχουμε, η σημασία της στείρωσης, και άλλα πολλά.

Ναυσικά Καστανά, κτηνίατρος

18:00-20:00 Μουσική Εκδήλωση από το Κοινωνικό Ωδείο

Το Κοινωνικό Ωδείο αποτελείται από εθελοντές, καθηγητές μουσικής και όχι μόνο, που μοιράζονται την αγάπη για τη μουσική και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο. Προσφέρει δωρεάν μαθήματα μουσικής σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Κοινωνικό Ωδείο http://koinwnikowdeio.blogspot.gr/p/blog-page_11.html

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

11:00-14:00 Εργαστήριο ζωγραφικής από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Εργαστήριο ζωγραφικής  «Σαν το σκύλο και τη γάτα», ζωγράφισε το δικό σου έργο με παστέλ ή μαρκαδόρους και ανακάλυψε καινούργιες τεχνικές. Δώρο μια καρτ-ποστάλ με έργα παιδιών από τις συλλογές του Μουσείου!

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης http://www.childrensartmuseum.gr/

14:00-15:00 Αφήγηση παραμυθιών για αδέσποτα ζωάκια”

Διαδραστική αφήγηση τριών παραμυθιών με φιλοζωικό περιεχόμενο. Η αφήγηση περιλαμβάνει δράση, τρυφερότητα, κωμικά στοιχεία, ανάδειξη συναισθημάτων και ενεργή συμμετοχή του κοινού.

Νίκη Χατζηγεωργίου, standup commedian, αφηγήτρια

15:00-17:00 Επίδειξη Ικανοτήτων Σκύλων Οδηγών Τυφλών

Εντυπωσιακή επίδειξη ικανοτήτων από τους πρώτους σκύλους οδηγούς τυφλών στην Ελλάδα, Μέη, Μάριο, Λάρα και Λέια!

Σχολή Σκύλων Οδηγών Λάρα http://www.laraguidedogs.gr/

17:00-18:00 Δίνουμε τη φωνή μας στο Πνεύμα της Φιλοζωίας

Εκφράζουμε την αγάπη μας για τα ζώα με μουσική, λόγο και τραγούδι.  Στην κιθάρα ο Θοδωρής Τρύφωνας, στο τραγούδι η Τατιάνα – Κατερίνα Θωμαΐδη, συμμετέχει η ζωγράφος – ποιήτρια Μαίρη Γκαζιάνη.