Το Startup Grind έρχεται επιτέλους και στην Ελλάδα! Πρεμιέρα με τον Χάρη Καρώνη!

Flyer-Karonis-524-2

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, 6μμ στο InnovAthens. Επίσημος καλεσμένος ο Χάρη Καρώνης (Ιδρυτής και CEO: Realize, Viva.gr, Viva Payments, αντιπρόεδρος ΣΕΚΕΕ και συμμετέχων στον επενδυτικό φορέα Odyssey Venture Partners) RSVP: Eventbrite.com

startup-grind-stats

Το Startup Grind έρχεται επιτέλους και στην Ελλάδα! Η διεθνής κοινότητα που ξεκίνησε από την μήτρα των startups, το Sillicon Valley της California, εγκαινιάζει το Ελληνικό παράρτημα του στην Αθήνα φιλοδοξώντας να φέρει κάτι νέο στο οικοσύστημα των startups. Το παγκόσμιο φαινόμενο Startup Grind ξεκίνησε το 2010 και μέσα σε 4 μόλις χρόνια έχει εξαπλωθεί διεθνώς, έχοντας παρουσία σε 100 πόλεις σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την υποστήριξη του Google for Entrepreneurs εγκαθιστά πλέον και στην Αθήνα τα μηνιαία events που σκοπό έχουν να διδάξουν, να εμπνεύσουν και να ενώσουν τους Έλληνες επιχειρηματίες. Υπάρχουν πάρα πολλές ιστορίες από startup founders, τους ιδρυτές των εταιρειών που τα έχουν καταφέρει. Ιστορίες που δεν φτάνουν πάντα στα πρωτοσέλιδα γιατί δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με μια τεράστια επιτυχία, αλλά με το πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις την δική σου επιχείρηση βασισμένος σε μια ιδέα. 

startupgrind-team-600

Καλεσμένοι του Startup Grind θα είναι οι πιο επιφανείς επιχειρηματίες από τον χώρο των startups που θα έχουν να μας δηγιηθούν την δική τους, πολλές φορές άγνωστη πλευρά των γεγονότων. Θα μας δώσουν μια γεύση από το θαυμαστό αλλά και δύσκολο μονοπάτι που επιλέγουν να διαβούν οι founders μέσα από ζωντανή συζήτηση. Όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να μάθουν τι προβλήματα αντιμετώπισαν και πως τα ξεπέρασαν ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν και αυτοί με τη σειρά τους σε παρόμοιες επιχειρηματικές προκλήσεις. 

Η πρεμιέρα του Startup Grind Athens θα γίνει την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 στον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων – InnovAthens. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του InnovAthens και ξεκινάει στις 6 το απόγευμα. Στις 7 υποδεχόμαστε τον Χάρη Καρώνη, ιδρυτή και CEO των εταιρειών Realize (www.realize.gr), Viva Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (www.viva.gr), του Ιδρύματος Πληρωμών Viva Payments (www.vivapayments.com), Αντιπρόεδρο ΣΕΚΕΕ και συμμετέχοντα στον επενδυτικό φορέα Odyssey Venture Partners. Η Viva Payments παρουσίασε πρόσφατα το 1ο mobile wallet στην Ελλάδα (VivaWallet), ενώ παράλληλα ξεκίνησε τη διεθνή της επέκταση, στο πλαίσιο άδειας που έχει ήδη λάβει για την παροχή υπηρεσιών πληρωμών σε 30 χώρες του ΕΟΧ.

Ο Χάρης θα απαντήσει στις ερωτήσεις του Δημήτρη Λιτσικάκη, Chapter Director του Startup Grind Athens, σε μια διαδικασία που ονομάζεται fireside chat. Το κοινό θα έχει και αυτό την ευκαιρία να συμμετέχει στην συζήτηση με ερωτήσεις στο τέλος της συνέντευξης. Θα ακολουθήσει δημιουργικό networking όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με επενδυτές, VC’s, founders, επιχειρηματίες, developers και designersΤέλος, η GloVo θα υποστηρίξει την εκδήλωση παρέχοντας την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών.

Το Startup Grind Athens θα βοηθήσει την εξέλιξη του οικοσυστήματος των startups κάνοντας πράξη τις αξίες που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο: είμαστε εκεί για να κάνουμε φίλους, όχι απλά νέες επαφές. Έλα για να δόσεις, όχι για να πάρεις. Βοηθάμε πρώτα τους άλλους πριν βοηθήσουμε τους εαυτούς μας.

Event Info

Ημερομηνία: Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Χώρος: InnovAthens

Διεύθυνση: Τεχνόπολις, Γκάζι (Πειραιώς 100, 11854 Αθήνα)

Τηλ: 210 3475518

Tickets: Eventbrite.com

Agenda

18:00 – Networking και φαγητό

19:00 – Fireside chat με τον Χάρη Καρώνης (Viva!)

20:00 – Networking 

Follow Startup Grind Athens

Web: http://startupgrind.com/athens

Facebook: https://www.facebook.com/StartupGrindAthens

Twitter: https://twitter.com/StartupGrindATH

Meetup: http://www.meetup.com/Startup-Grind-Athens/