Γρανίτα σοκολάτα

Granita Sokolata 0051

Ω, ναι.

Γρανίτα σοκολάτα.

Και σοκολάτα και γρανίτα.

Granita Sokolata 004

Granita Sokolata 006

Ή, πως αλλιώς να το πω: απόλυτο, δροσερό, ελαφρύ και σοκολατένιο.

Granita Sokolata 003

Α, για να μην ξεχνιόμαστε.

Και εύκολο.Trans42

ΥΛΙΚΑ

Από τις «Γλυκιές ιστορίες» του Στ. Παρλιάρου (Ιούνιος 2011)

Για 650 γρ.

  • 140 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο ή 170 γρ. με 55% κακάο.
  • 500 γρ. νερό
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη κακάο
  • 1 κουτ. σούπας ρούμι μαύρο ή κονιάκ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζετε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη και το κακάο για 2-3’ (από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το νερό).
  3. Βγάζετε αυτό το σιρόπι από τη φωτιά και το ρίχνετε καυτό πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λείο το μείγμα. Αφήνετε να κρυώσει το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  4. Το βγάζετε κρύο από το ψυγείο, ρίχνετε αν θέλετε το ποτό, ανακατεύετε να αναμειχθεί και το ρίχνετε στην παγωτομηχανή, την οποία αφήνετε να κάνει τη δουλειά! Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, τα ξανάπαμε: βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα περίπου το βγάζετε για να το ανακατέψετε καλά με αυγοδάρτη ή μίξερ για να σπάσει ο πάγος και να βγεί ενιαίο, λείο και απαλό το παγωτάκι –ή η γρανίτα σας! Κι αυτό, 5-6 φορές!

You might also like:

Bavarouaz Me Fraoules 007 Picnik
Μπαβαρουάζ με γιαούρτι και φράουλες
Pagoto Meli Kanella 0031
Παγωτό μέλι με κανέλλα