Ωδή στους φίλους μου. Με λουκουμάδες 2 υλικών.

Dsc1635

Η ζωή χωρίς τους φίλους θα ήταν κενή. Άνοστη. Ανούσια.

Dsc1632

Ακόμη κι όταν υπάρχουν στιγμές που τους χάνεις για κάποιο λόγο, ξέρεις ότι είναι πάντα εκεί όταν χρειάζεται.

Είναι πάντα εκεί, όταν έχεις ανάγκη να πεις μια κουβέντα, να γκρινιάξεις, να φωνάξεις, να θυμώσεις, να γελάσεις, να περάσεις καλά, να μοιραστείς κοινούς κώδικες που ίσως κανείς άλλος να μη καταλαβαίνει, να κάνεις παρέα, να μη κάνεις τίποτα.

Dsc1638

Dsc1622

Ακόμη και χωρίς φυσική παρουσία. Μέσα από μια τηλεφωνική γραμμή, από ένα mail, από ένα μήνυμα, από ένα chat.

Dsc1682

Μαριέττα, Αργυρώ, Χριστοφίλη, Κατερίνα, Παναγιώτη, Αντρέα, Ειρήνη.

Με τυχαία σειρά.

Αλλά όχι τυχαία διαλεγμένοι.

Dsc1675

Dsc1636

Κι επειδή για ένα προφίλ και 356 φίλους ζούμε σε αυτή την κοινωνία (!), αυτή η δημόσια αναφορά είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για εσάς.

Κι ας μην είστε 356.

Dsc1679

Α, κι οι λουκουμάδες αφιερωμένοι εξαιρετικά σε εσάς.

Διαφορετικοί κι ανόμοιοι μεταξύ τους σαν κι εσάς.

Dsc1683

Η συνταγή δοκιμασμένη χρόνια από τη Χριστοφίλη.

Ξέρω, ξέρω, με κράζετε.

Την επόμενη φορά, υπόσχομαι να τους φτιάξω για σας.Trans9

Dsc1681

ΥΛΙΚΑ

Για ένα βαθύ πιάτο λουκουμάδες. Για δύο άτομα ή ένα πολύ λιχούδικο.

  • 1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Μέλι και κανέλλα για το πασπάλισμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπωλ, ρίχνετε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να πάρετε ένα λείο, αρκετά πηχτό χυλό. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι ή γάλα, μέχρι να έχετε πηχτό μείγμα.
  2. Ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε περίπου ½ κουτ. της σούπας για κάθε λουκουμαδάκι (φουσκώνουν αυτόματα-αν έχετε το ωραίο γκατζετάκι που βγάζει στρογγυλούς λουκούμαδες με τρύπα στη μέση χρησιμοποιήστε το!). Ρίχνετε κάμποσες κουταλιές –μη τα στριμώξετε για να μη ρίξετε τη θερμοκρασία του λαδιού αλλά και για να μη κολλήσουν μεταξύ τους- και αναποδογυρίζετε αμέσως να ψηθούν κι από την άλλη. ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ!
  3. Βγάζετε σε πιάτο και επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  4. Πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλλα και μέλι, το οποίο αν θέλετε να είναι πιο αραιό σα σιρόπι, ζεσταίνετε πρώτα λίγο σε ένα μπρίκι.
  5. Τους τρώτε ζεστούς!

You might also like:

Cake Spices 00111
Κέικ με μπαχαρικά
Cake With Watermelon 003
Υγρό κέικ πεπόνι