Πως να φτιάξω έναν καλό ελληνικό καφέ!

Φτιάξετε τον ελληνικό καφέ σωστά και γευθείτε το αποτέλεσμα!

Ίσως ένας άλλος καφές από αυτός που έχουμε συνηθίσει… Ας δούμε!

Ellinikos Kafes


Στην εποχή μας σπανίζει ο καλός ελληνικός καφές, ιδιαίτερα έξω στις καφετέριες. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά λογική πολλοί τον φτιάχνουν στη μηχανή!Αυτό δεν είναι ελληνικός καφές, αλλά… χώμα! Είναι σα να φτιάχνουμε… τοστ βραστό! (εύστοχο – ατυχές παράδειγμα δεν ξέρω, πάντως καταλάβατε!) Γι’ αυτό μην προτιμάτε καφετέριες που σας πασάρουν καφέ φτιαγμένο για… σκύλους! Τόσο σας σέβονται κι αυτοί, τόσο να τους προτιμήσετε κι εσείς!

Επι του θέματος τώρα! Για να φτιάξουμε έναν σωστό λοιπόν τέτοιο καφέ, δεν είναι δύσκολο, αρκεί να προμηθευτούμε τα σωστά προϊόντα και να τον κάνουμε με το σωστό τρόπο.

Αρχικά, το ιδανικότερο είναι να προμηθευτείτε μπρούτζινο μπρίκι και όσο πιο μικρό γίνεται. Αυτό θα βοηθήσει να ψηθεί με καλύτερο τρόπο ο καφές.

Αν το μπρίκι σας δεν είναι μπρούτζινο ή είναι μεγάλο, τότε το καφεδάκι δεν θα βγει καλό.

Επίσης, αν και ο καλύτερος καφές γίνεται στη χόβολη, είναι λιγάκι δύσκολο να έχουμε τέτοιο πράγμα σπίτι μας. Οπότε προμηθευτείτε καλύτερα ένα γκαζάκι και μην προτιμήσετε το μάτι της κουζίνας σας!

Πώς να φτιάξουμε Ελληνικό Καφέ

  • Ο σκέτος φυσικά γίνεται χωρίς ζάχαρη.
  • Ο με ολίγη γίνεται με ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • Ο μέτριος γίνεται με 1 κουταλάκι, κοφτό, ζάχαρη
  • Ο γλυκύς γίνεται με 2 κουταλάκια, κοφτά, ζάχαρη.

Εκτέλεση

Τώρα, βάλτε ένα φλιτζανάκι νερό στο μπρίκι σας (αν πρόκειται για μονό), ή δύο αν πρόκειται για διπλό ή 2 καφεδάκια.

Το νερό να μην είναι κρύο, αλλά ούτε και πολύ ζεστό, να είναι θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βάλτε το μπρίκι στο γκαζάκι και ανάψτε το. Όσο αυτό θα αρχίσει να ζεσταίνει το νερό, βάλτε μία κουταλιά του γλυκού γεμάτη με ελληνικό καφέ (για μονό καφέ) και τη ζάχαρη που θέλετε (2 κουταλίτσες κοφτές για γλυκό, 1 για μέτριο).

Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε τον καφέ μέχρι να φουσκώσει.

Εάν έχουμε φτιάξει πάνω από ένα καφέ θα σερβίρουμε από μικρή ποσότητα σε κάθε φλιτζανάκι για να έχουν όλα καϊμάκι. Στη συνέχεια θα γεμίσουμε τα φλιτζανάκια.
Στην Υγειά σας !