Ρολά από φιλέτο γλώσσας με σπανάκι

Glossa Me Spanaki 003

Γλυκά και τρυφερά αυτά τα ρολά γλώσσας με ξάφνιασαν καθώς δεν ήξερα ακριβώς τι να περιμένω… Αν και η Τέσσα Κύρου, όπως έχω ξαναπεί, είναι μια από τις αγαπημένες μου μαγείρισσες, η συγκεκριμένη συνταγή ήταν κάτι καινούργιο για μένα και δεν είχα ξαναδοκιμάσει κάτι παρόμοιο.

Glossa Me Spanaki 0021

Aν και μπορεί να ακούγεται μπελαλίδικο, δεν είναι καθόλου και ετοιμάζεται και πολύ γρήγορα.

Προσαρμοσμένη ελαφρά από εδώ

  ΥΛΙΚΑ
  • 4 φιλέτα γλώσσας φρέσκα ή κατεψυγμένα χωρίς πέτσα, χωρισμένα στη μέση κατά μήκος. Βγαίνουν 8 λωρίδες.
  • 150 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι, πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο (η μία λιωμένη, η άλλη κομμένη στα δύο)
  • 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα ή πολτό ντομάτας
  • 2 φύλλα φρέσκου βασιλικού κομμένα με το χέρι ή 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο
  • 30 γρ τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνετε τη μία κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ρίχνετε την κομμένη στα δύο σκελίδα σκόρδο, αφήνετε μερικά δευτερόλεπτα να βγάλει το άρωμά του και ρίχνετε το σπανάκι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε 2-3’ να σωταριστεί. Σβήνετε τη φωτιά, βγάζετε το σκόρδο, ρίχνετε το τυρί, ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι (αν δεν έχετε σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο, όπως έκανα εγώ), ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί και το σκόρδο να τσιγαριστεί ελαφρώς.
  3. Προσθέτετε την ντομάτα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει σκεπασμένο.
  4. Εντωμεταξύ, φτιάχνετε τα ρολά γλώσσας: παίρνετε μία λωρίδα γλώσσας με την πλευρά που υπήρχε πέτσα από κάτω. Βάζετε ένα κουταλάκι του γλυκού σπανάκι στην πιο φαρδιά άκρη, ρολάρετε και στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα. Κάνετε το ίδιο για τα υπόλοιπα.
  5. Αλευρώνετε ελαφρώς τα ρολάκια και τα τοποθετείτε προσεχτικά μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα που βράζει. Ρίχνετε λίγο αλάτι πάνω απ’ τα ρολάκια και σκεπάζετε με το καπάκι. Αφήνετε να βράσουν περίπου 5’ από τη μία πλευρά και άλλα 5’ απ’ την άλλη ή μέχρι να τρυπιέται το ψάρι. Αν χρειαστεί, ρίξτε ελάχιστο νερό στη σάλτσα.

Απολαμβάνετε με μπόλικο ψωμί..