Σοκολάτα να την πιείς στο φλυτζάνι.

Ρόφημα Σοκολάτα

 

Βελούδινη κι απαλή.

Πηχτόρευστη όσο πρέπει.

rofima sokolata

 

Μυρωδάτη.

Στη σωστή ζεστή θερμοκρασία.

Ρόφημα Σοκολάτα

 

Με ένα ρίγος να διαπερνάει τη ραχοκοκκαλιά σου σε κάθε γουλιά που δεν μπορεί να είναι μικρή.

Ρόφημα Σοκολάτα

 

Κι εκεί που έχεις εθιστεί, τελειώνει.

Αυτή.

Κι εσύ.

Ρόφημα Σοκολάτα

Ρόφημα Σοκολάτα

 

Μη λουστείτε. Να την πιείτε.

Ρόφημα Σοκολάτα

 

Από το βιβλίο “Σοκολάτα” του Στέλιου Παρλιάρου.

ΥΛΙΚΑ

Μείωσα τα υλικά για να βγουν 2 φλυτζάνια. Λάθος. Την άλλη φορά 5.

  • 300 γρ. φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • φλούδα από μισό πορτοκάλι
  • 1 στικ βανίλιας ή 1/2 κουτ. γλυκού υγρή ή 1 κάψουλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα (σε μικρό κατσαρολάκι ή μεγάλο μπρίκι βράζει ελάχιστο νερό κι από πάνω μεταλλικό μπολάκι με τη σοκολάτα μέσα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει με προσοχή χωρίς να πέσει νερό μέσα!). Βγάζετε από τη φωτιά.
  2. Σε μεγάλο μπρίκι ή κατσαρολάκι, ρίχνετε όλα τα υλικά: γάλα, λιωμένη κουβερτούρα, κανέλλα, φλούδα πορτοκαλιού και βανίλια -αν χρησιμοποιήσετε στικ, με ένα μαχαιράκι ανοίξτε το απ’ άκρη σ’ άκρη, βγάλτε με το μαχαίρι τα σπόρια, ρίξτε τα μέσα στο μείγμα και ρίξτε και το στικ μετά.
  3. Ανακατεύετε καλά κι αφήνετε στη φωτιά μέχρι ν’ αρχίσει να βράζει.
  4. Το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε όπως είναι να μείνει για 2-3′.
  5. Σουρώνετε στα φλυτζάνια.
  6. Πίνετε ασταμάτητα. Γουργουρίζοντας.