Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Γενική γραμματεία νέας γενιάς και το ινστιτούτο νεολαίας, με την υποστήριξη της ευρωπαικης επιτροπης και του συμβουλίου της ευρωπης,προωθουν στην Eλλάδα την ευρωπαικη καρτα νέων,η οποία αποτελεί εργαλείο ψυχαγωγιας επικοινωνίας,συνεργασίας και πληροφόρησης των νέων Ευρωπαίων πολιτών.

Με πρωτοβουλία των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και από το Παιδείας,Δια Βίου Μάθηση και Θρησκευμάτων η γενικη γραμματεία νέας γενιάς και το ινστιτούτο νεολαίας, -μέλος της EYCA (European youth card association)-διαθέτουν ηδη απο την δευτερα,δωρεαν τις πρώτες 10.000 εκπτωτικές κάρτες,οι οποίες απευθύνονται σε νέους 13-30 ετών (μαθητές,φαιτητές,νέοι εργαζόμενοι,νέοι άνεργοι).οι κάρτες εξασφαλίζουν σημαντικές εκπτώσεις σε όσους νέους την προμηθευτούν.

Karta Neon1

Η ευρωπαική κάρτα νέων είναι εκπτωτική και όχι πιστωτική και έχει ισχυ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλα και σε άλλες 37 χώρες της ευρώπης.προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλα και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις,σιαγωνισμούς,αθλητικές δραστηριότητες.χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 5 εκατομμύρια νέους σε όλη την ευρώπη,στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος άνω των των 100.000 προσφωρών για ταξίδια,πολιτιστικά γεγονότα,μεταφορικά μέσα,βιβλιοπωλεία,υπηρεσίες,καταστήματα και πολλά άλλα.

Αξίζει να σημειωθει ότι,στη χώρα μας μόνο το 2010 ,οχτακόσιες(800) νέες επιχειρήσεις προστέθηκαν στη λίστα των συνεργατών της κάρτας,δίνοντας έμφαση στις καθημερινές ανάγκες των νέων,την κατάρτησή τους και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.οι κάρτες θα διανεμηθούν δωρεαν με προτεραιότητα στους ανέργους και με την επίδειξη κάρτας ΟΑΕΔ σε ισχύ.

Μέσα απο το επίσημο site της κάρτας για την Ελλάδα (www.europeanyouthcard.org.) μπορούν όλοι να πληροφορηθούν με ένα μόνο κλικ απο μια βάση δεδομένων που ενημερώνεται διαρκώς,για τις εκπτώσεις που ισχυουν στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα ειδική έκπτωση γίνεται σε προιόντα,και υπηρεσίες, όπως:

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: κινηματογράφοι,θέατρα,μουσεία,πολιτιστικές εκδηλώσεις,συναυλίες…..

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: ρουχων,οπτικά,κομμωτήρια,ινστιτούτα αισθητικής,γυμναστήρια,κοσμηματοπωλεία,βιβλιοπωλεία,,ποδήλατα,είδη σπιτιού/δώρων….

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ/ΦΑΓΗΤΟ: εστιατόρια,μπαρ,καφετέριες,clubs.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: φροντιστήρια ξένων γλωσσών,σεμινάρια πληροφορικής….

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ταξιδιωτικά πρακτορεία,ξενοδοχεία,ενοικιαζόμενα δωμάτια,camping,ενοικιασεις αυτοκινήτων….

Στοχος είναι να προωθηθεί η κινητικότητα των νέων,προσφέροντάς τους εκπτώσεις σε καταστήματα αλλά και οφέλη σε μεταφορές,διαμονή και άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες.παράλληλα ενθαρρύνει την κοινωνική δικτύωση και τη συμμετοχή των νέων σε πλήθος δραστηριοτήτων όπως σε προγράμματα ανταλλαγών,διαγωνισμούς και άλλες εκδηλώσεις.

Η κινηση αυτη,αποσκοπεί εκτός των άλλων και στη δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης στους νέους,σημείωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη,όπως ανακοινώθηκε κατα τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας η κα Κατσέλη,η υφυπουργος Άννα Νταλάρα,η υφυπουργός Παιδείας Έφη Χριστοφιλοπούλου,ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς Γιάννος Λιβανός και ο πρόεδρος του ινστιτούτου Νεολαίας Μιχάλης Γεωργάκης.

Από τις 9 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, οι νέοι θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν την κάρτα τους με τρεις (3) τρόπους:

1. Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της κάρτας www.europeanyouthcard.gr

2. Από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Ινστιτούτου Νεολαίας, Αχαρνών 417, Αθήνα (210 25 99 422 και 210 25 99 444)

3. Από τα ειδικά διαμορφωμένα σημεία εξυπηρέτησης που θα βρίσκονται στις στάσεις ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντώνιος (12.00-18.00) και Κεραμεικός (16.00-22.00) από 9 έως και 15 Μαΐου

Μετά το πέρας της διάθεσης των δωρεάν καρτών, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την αποκτήσουν με ετήσια συνδρομή 10 ευρώ.

Μέσα από το επίσημο site της κάρτας για την Ελλάδα www.europeanyouthcard.gr μπορούν όλοι να ενημερωθούν για τις εκπτώσεις που ισχύουν στη χώρα μας. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αίτησης για την απόκτηση της κάρτας από τους νέους, καθώς και της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής επιχειρήσεων και φορέων. Οι νέοι μπορούν να ενημερωθούν για τις παροχές της κάρτας σε όλη την Ευρώπη και μέσα από το www.europeanyouthcard.org.