Ποδηλατοβόλτες στην Αθήνα

Όλο και περισσότερες οι ποδηλατοβόλτες που διοργανώνονται στο κέντρο και τα προάστεια της Αθήνας.Αφήστε τα αυτοκίνητα στα γκαράζ και τους δρόμους, πάρτε τα κράνη σας και ξεχυθείτε στους δρόμους μαζί με τους “συντρόφους” ποδηλάτες. Και η Αθήνα μας ανήκει!
Δείτε εδώ πληροφορίες για όλες σχεδόν τις ποδηλατοπορείες που διοργανώνονται στην πόλη μας. Και…καλές βόλτες!
.jpgΤο ποδήλατο είναι σωστή επιλογή.
Είναι ασφαλές, ευχάριστο, ωφέλιμο για την υγεία, την τσέπη, την διάθεση, δεν (ηχο)ρυπαίνει και δεν ενοχλεί, χρειάζεται ελάχιστο χώρο για την κίνηση και για την στάθμευσή του. Οι ποδηλάτες με κεντρικό σύνθημα “ΨΗΦΙΖΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ” συνιστούν σε όλους τους συμπολίτες τους να το δοκιμάσουν και να αλλάξουν τρόπο ζωής. Δεν είναι “λύση ανάγκης” αλλά συνειδητή επιλογή για τον κοινωνικά υπεύθυνο πολίτη. Παράλληλα στηρίζουν και τους άλλους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης (περπάτημα, συγκοινωνία) και απορρίπτουν το ΙΧ αυτοκίνητο σαν αντικοινωνικό και σπάταλο (όχι μόνο για την τσέπη του κάθε οδηγού αλλά και για την εθνική οικονομία).
Ελπίδα
Το ποδήλατο μπορεί να καθιερωθεί στις πόλεις μας κερδίζοντας το σεβασμό, το χώρο και τις υποδομές που του χρειάζονται. Οι παραδοσιακές ποδηλατουπόλεις της Ευρώπης, όπως το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη, χρωστάνε την σημερινή τους μορφή στην πετρελαϊκή κρίση του 1973. Με τον ίδιο τρόπο η σημερινή κρίση μπορεί να δώσει στις δημιουργικές δυνάμεις των δικών μας πόλεων την απαραίτητη ώθηση για να τις μεταμορφώσουν.
Περισσότερα στο www.podilates.gr
ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ (Διοργανωτές Αθήνας)