Οι γκάφες της Apple στους νέους χάρτες iOS 6 Maps… μετατόπισε την Αυστραλία και καταπόντισε τις Φιλιππίνες

Η επίσημη έναρξη διάθεσης του iOS 6 πριν λίγες μέρες, φαίνεται ότι εξελίχθηκε σε μεγάλη γκάφα για την εταιρεία, ενώ αντίθετα έκανε τη Google να… τρίβει τα χέρια της.

Ios Maps

Ο λόγος για τους χάρτες που έχει το iOS 6 που όπως λέγεται είναι επιεικώς απαράδεκτοι αφού έχουν πάρα πολλά σοβαρά λάθη. Η Apple αποφάσισε να αφαιρέσει τους χάρτες του Google και να βάλει δικούς της χάρτες στο iOS 6. Τα λάθη στους χάρτες της Apple είναι απίστευτα, ολόκληρες ήπειροι μετατοπίστηκαν σε άλλα σημεία του πλανήτη, χώρες και δρόμοι είναι εξαφανισμένοι, αλλού οι χάρτες και οι εικόνες έχουν παραμορφωθεί σε τέτοιο σημείο που δεν καταλαβαίνει κανείς τι δείχνουν, ιστορικά μνημεία δεν υπάρχουν ή εμφανίζονται μέσα στη θάλασσα, ενώ το πιο πρόσφατο κατόρθωμα της Apple είναι αυτό που θα δείτε: καταπόντισε τις Φιλιππίνες.

Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, από ολόκληρη τη χώρα στους χάρτες της Apple έμειναν μερικά νησάκια.

tumblr_manzefmhvs1rhptwbo1_1280.png

Με αφορμή τα λάθη που εμφανίζονται στους χάρτες, οι χρήστες ανεβάζουν στο Twitter και το Instagram διάφορες φωτογραφίες. Στο Tumblr μάλιστα, το The Amazing iOS 6 Maps περιλαμβάνει φωτογραφίες με όλα τα περίεργα που συναντάει κανείς σήμερα. Ανάμεσα σε αυτές και η παρακάτω, όπου στην ερώτηση για το πως πάμε από την Αθήνα στο Ηράκλειο, οι χάρτες της Apple μας στέλνουν μέσω Τουρκίας και μια διαδρομή 1930 km!

Κάποια λάθη εκνεύρισαν ακόμη και πολιτικούς. Ο Ιρλανδός υπουργός Δικαιοσύνης Άλαν Σάτερ είπε ότι αιφνιδιάστηκε όταν είδε ότι το αγρόκτημα Έρφιλντ (κατά κυριολεξία σημαίνει «αεροδρόμιο») στην περιφέρειά του, στο Ντάντραμ, σημειώνεται με το εικονίδιο ενός αεροπλάνου. Υποστήριξε μάλιστα ότι η πληροφορία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τους πιλότους αεροσκαφών και πρότεινε η Apple να χρησιμοποιήσει, αντί για το αεροπλάνο, «μια αγελάδα, μια κατσίκα, ένα πρόβατο, ένα λουλούδι».

Στην Ασία οι χρήστες ξαφνιάστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι τα διαφιλονικούμενα (από Κίνα, Ιαπωνία και Ταϊβάν) νησάκια Σενκάκου… πολλαπλασιάστηκαν. Αντί για μια συστάδα νησιών, στους χάρτες εμφανίζονται δύο.

Ορισμένοι μάλιστα αστειεύτηκαν ότι αυτή ήταν μια προσπάθεια που κατέβαλε η Apple για να προσφέρει μια διπλωματική λύση στην κρίση.

Δεν ξέρουμε για τους Μάγια, αλλά η Apple το σωτήριο έτος 2012 παρουσιάζει τη δική της εκδοχή για το τέλος του κόσμου, μέσα από τους χάρτες της:

ios6_maps2.jpg

ios6_maps3.jpg

ios6_maps4.jpg

Η Αυστραλία βρέθηκε στη Βόρεια Αμερική και η Ανταρκτική στη Νότια…:
ios6_maps4.png

Όχι μόνο οι δρόμοι αλλά και οι πολυκατοικίες έγιναν… κυματιστές
ios6_maps7.png

Χάσαμε το Βερολίνο… όποιος εσκιμώος το βρει ας επικοινωνήσει με την Apple:
ios6_maps8.jpg

Ενώ υπάρχει δρόμος, οι χάρτες της Apple σας προτείνουν να.. το κόψετε κολυμπώντας:
ios6_maps10.png

Η λύση που βρήκαν στο Λονδίνο,: πάρτε τυπωμένους χάρτες!
ios6_maps9.jpg