Να Χαμογελάς, Να Λάμπει Ο Κόσμος Σου. Αποφθέγματα (Quotes) Για Το Χαμόγελο.

Ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει την διάθεση ενός αγαπημένου σου ανθρώπου. Ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει και την δική σου. Να στιγματίζεις με το χαμόγελό σου κάθε μικρή ή μεγάλη στιγμή σου. Να το αφήνεις αποτύπωμα σε κάθε μέρα σου. Να σφραγίζεις με αυτό κάθε συνάντησή σου. Να κυριαρχεί σε κάθε σου συναπάντημα. Να γίνεται αποτύπωμα κάθε σου θύμησης. Και να είναι αυτό η ομορφότερη εικόνα που θα αφήνεις σε κάθε ανάμνηση σου.Να χαμογελάς, να λάμπει ο κόσμος σου

Να κερδίζεις με το χαμόγελό σου τον σεβασμό των επικριτών σου. Την αγνή και άσπιλη αγάπη των παιδιών. Να αποκτάς μέσα από αυτό τον θαυμασμό των φίλων και εχθρών. Την άπλετη εκτίμηση των όμορφων και αισιόδοξων. Τις καλύτερες εντυπώσεις των γύρω σου. Να αφήνεις το φως του να αντανακλά στο βλέμμα σου για να εκπέμπει την καλοσύνη σου. Και να το έχεις μόνιμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπο σου. Χαμογέλα μωρέ για να γίνεται ο πίνακας της οντότητάς σου πολυτιμότερος και να χρωματίζει την ύπαρξη σου. Να αντανακλά τις αποχρώσεις του στην ψυχή σου. Να ανοίγει δρόμο στο φως του ήλιου που πηγάζει από την καρδιά σου. Και να κρύβει κάτω από την φωτεινότητά του τις πίκρες με τις οποίες αυτός ο κόσμος εμποτίζει την καθημερινότητα σου.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι όμως, είναι ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για να χαμογελάς. Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα. Και στα δύσκολα, να τους τρίβεις το χαμόγελό σου στα μούτρα. Να σκεπάζεις κάτω από αυτό τις πληγές σου. Να είναι η αδιαπέραστη ασπίδα σου τις ώρες του πόνου και της απελπισίας σου. Να γίνεται ήλιος φωτεινός που θα διώχνει τα σκοτάδια από την ψυχή σου. Η λιακάδα που θα λιώνει το χιόνι από την υπόστασή σου. Ουράνιο τόξο και ξαστεριά στον ουρανό της ύπαρξής σου μετά τις μπόρες. Και απάνεμο λιμάνι και καταφύγιό σου στις καταιγίδες. Κάνε το ομπρέλα να σε προστατεύει όταν στην ζωή σου βρέχει πόνο. Να μάθεις να ντύνεις με αυτό τις κακίες που σε περιβάλλουν. Να το κουβαλάς μαζί σου στις δοκιμασίες που σε υποβάλλουν. Να το προβάλλεις στους μικρόψυχους και αχάριστους που προσπαθούν να σε καταβάλουν. Και να κλείνεις το μάτι χαμογελώντας στους κακούς που σε υποσκάπτουν.Τίποτα απ’ όσα φοράς δεν είναι πιο όμορφο από το χαμόγελό σου.

Να γελάς πολύ και συχνά. Άσε τον χαρούμενο ήχο από το γέλιο σου να φτάσει σε αυτούς που εγκλωβίστηκαν στα άσχημα και μουντά. Να θυμίσει ξανά στους ανθρώπους πως είναι κανείς να γελά. Πως είναι να ενθουσιάζεσαι με τα απλά και μικρά. Να ξεφύγουν από την άσχημη καθημερινότητα. Να αντλούν δύναμη να αντιμετωπίζουν την στεναχώρια. Να ανοίγουν δρόμο να περάσει για λίγο από την ζωή τους η χαρά. Να ξεχάσουν την θλίψη και την μιζέρια σε μια κοινωνία που μεμψιμοιρεί. Να μάθουν να εκτιμούν την ομορφιά μέσα στην ασχήμια που καραδοκεί. Να ζήσουν για λίγο έξω από τα γρανάζια αυτού του κόσμου που δεν έχει μάθει να αντιστέκεται και να πολεμά. Και να κάνει το γέλιο, το χαμόγελο και την χαρά ακρογωνιαίο λίθο και λάβαρο στις δυσκολίες και τα προβλήματα να του δίνει σθένος να πορεύεται μπροστά.

Να μου χαμογελάς, για να βλέπω τον Χειμώνα να μετατρέπεται σε Άνοιξη, για να μπορέσω να συνεχίζω να πιστεύω στα θαύματα. Χαμογέλα μου, για να παρηγοριέται η καρδιά τις ώρες που μου λείπεις, για να ζεσταίνεις το “είναι” μου τα βράδια όταν κοιμάσαι μακριά μου, για να επέρχεται η νηνεμία στη θαλασσοταραχή της ψυχής μου. Να χαμογελάς μωρέ να λάμπει ο κόσμος σου. Να γελάς να ευφραίνεται η καρδιά σου. Να είναι η αφετηρία κάθε σου μέρας και το τέρμα κάθε βραδιάς σου. Και να θυμάσαι πάντα ότι αυτά είναι τα μόνα όπλα στην φαρέτρα της καρδιάς σου. Γιατί δεν παλεύεται αλλιώς τούτος ο κόσμος μάτια μου.Τα περισσότερα χαμόγελα ξεκινούν από ένα άλλο χαμόγελο.

Φόρα λοιπόν το καλύτερό σου χαμόγελο, πάρε την παρέα σου ένα τηλέφωνο και βγες διασκέδασέ το! Η ζωή είναι καθρέφτης: χαμογέλα της και θα σου χαμογελάσει και εκείνη. Είμαστε μικροί για τόσα δράματα, ας μη μεγαλώνουμε πριν την ώρα μας. Ζήσε την κάθε στιγμή που περνάει γιατί δε γυρίζει ο χρόνος πίσω! Φτιάξε αναμνήσεις που θα αξίζει να θυμάσαι και ποτέ μα ΠΟΤΕ μη σταματάς να χαμογελάς και να ονειρεύεσαι.Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη.

20 Αποφθέγματα (Quotes) Για Το Χαμόγελο

 • Αν χαμογελάς όταν κανένας άλλος δεν είναι εκεί, το εννοείς πραγματικά. – Andy Rooney.
 • Χαμογελούσα χθες, χαμογελάω σήμερα και θα χαμογελάω και αύριο. Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να κλαις. – Santosh Kalwar
 • Τίποτα απ’ όσα φοράς δεν είναι πιο όμορφο από το χαμόγελό σου. – Connie Stevens
 • Εάν θέλετε να σας χαμογελάσει η ζωή, πρώτα χαρίστε της την καλή σας διάθεση. ––– Μπαρούχ Σπινόζα.
 • Ένα ζεστό χαμόγελο είναι η διεθνής γλώσσα της καλοσύνης. – William Arthur Ward.
 • Ένα χαμόγελο είναι η ευτυχία που θα βρεις κάτω από τη μύτη σου. – Tom Wilson.
 • Η ομορφιά είναι δύναμη. Και ένα χαμόγελο, το ξίφος της. – John Ray.
 • Μερικές γυναίκες είναι το χαμόγελο του Πλάστη και άλλες είναι οι μορφασμοί Του. – Γουίλιαμ Σαίξπηρ.
 • Χαμογέλασε. Είναι δωρεάν ψυχοθεραπεία. – Douglas Horton
 • Μη σταματάς ποτέ να χαμογελάς. Επειδή δεν ξέρεις ποιος θα μπορούσε να ερωτευτεί το χαμόγελό σου. – Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές.
 • Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη. – Dr. Seuss.
 • Να μετράς την ηλικία σου με τους φίλους, όχι με τα χρόνια. Να μετράς τη ζωή σου με τα χαμόγελα, όχι με τα δάκρυα. – John Lennon.
 • Ο αισιόδοξος χαμογελάει για να ξεχάσει. Ο απαισιόδοξος ξεχνάει να χαμογελάσει. – – Ανώνυμος.
 • Οι ρυτίδες θα έπρεπε απλώς να υποδεικνύουν από πού έχουν περάσει χαμόγελα. – – Μαρκ Τουαίην.
 • Όταν δίνεις, να δίνεις με χαρά και με χαμόγελο. – Ζοζέφ Ζουμπέρ.
 • Τα περισσότερα χαμόγελα ξεκινούν από ένα άλλο χαμόγελο. – Frank A. Clark.
 • Το χαμόγελο είναι ένα λίφτινγκ προσώπου που είναι οικονομικά προσιτό σε όλους. – Tom Wilson.
 • Το χιούμορ είναι το όπλο των άοπλων ανθρώπων. Βοηθάει ανθρώπους που καταπιέζονται να χαμογελούν με την κατάσταση που τους κάνει να υποφέρουν. – – – Σιμόν Βίζενταλ.
 • Χαμογέλα στον καθρέφτη. Κάν’ το αυτό κάθε πρωί και θα αρχίσεις να βλέπεις μια τεράστια διαφορά στη ζωή σου. – Γιόκο Όνο.
 • Χαμογέλα, είναι το δεύτερο καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις με τα χείλια σου. – Zoe Freeman.