Δες Πόσο Δημοφιλή Είναι η Μέρα των Γενέθλίων σου

Αναρωτιέστε αν η ημερομηνία των γενεθλίων σας είναι συνηθισμένη; Τα γενέθλια είναι σίγουρα για τον καθένα μια μέρα που αισθάνεται το πιο ξεχωριστό πρόσωπο πάνω στη γη. Που γιορτάζει τη γέννησή του και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει! Σωστά; Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη μοιράζονται μαζί μας την ίδια ακριβώς μέρα γενεθλίων. Όσο πιο σκούρο το χρώμα τόσο πιο δημοφιλή είναι η ημερομηνία γενεθλίων σας. (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μάθετε την κατάταξή σας)

26 Σεπτεμβρίου, η πιο δημοφιλής μέρα γέννησης

Τα τελευταία 20 χρόνια την πρωτιά στις γεννήσεις την έχει η 26η Σεπτεμβρίου, η οποία πέφτει 39 εβδομάδες και δύο ημέρες μετά την ημέρα των Χριστουγέννων.

8 από τις 10 κορυφαίες ημερομηνίες γεννήσεων είναι προς το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ οι άλλες 2 είναι στις αρχές του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την έρευνα αυτό συμβαίνει γιατί τα ζευγάρια σχεδιάζουν να αποκτήσουν παιδιά στις αρχές της σχολικής χρονιάς.

Αν οι γεννήσεις κατανέμονταν ομοιόμορφα κατά τη διάρκεια του έτους με μέσο όρο 1.800 τη μέρα, ο μέσος αριθμός των γεννήσεων στις 26 Σεπτεμβρίου είναι περίπου 2.000.

Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε Αγγλία και Ουαλία, αλλά παρόμοια στατιστικά υπάρχουν και για Νέα Ζηλανδία και ΗΠΑ.

birthday-days

29 Φεβρουαρίου, η μέρα με τις λιγότερες γεννήσεις

Όπως είναι αναμενόμενο, η 29η Φεβρουαρίου έχει τις λιγότερες γεννήσεις, αφού δεν είναι μία μέρα σαν όλες τις άλλες διότι προστίθεται στο ημερολόγιο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια.

Μία ακόμα ημέρα που οι γονείς δεν θέλουν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους είναι η 1η Απριλίου, λόγω του ότι είναι η Πρωταπριλιά, που στα αγγλικά λέγεται April Fool’s Day “Ημέρα του Ηλιθίου”!

Μωρά που γεννιούνται κατά τη διάρκεια των εορτών [Χριστούγεννα/Πρωτοχρονιά]

Αν και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μια καλή εποχή για να γεννηθεί ένα μωρό, ωστόσο τείνουν να υπάρχουν λιγότερες γεννήσεις, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες ημερομηνίες να βρίσκονται στις 6 από τις 10 λιγότερο δημοφιλής ημέρες γεννήσεων.

Αυτό πολύ πιθανό να οφείλεται στις πολλές αργίες.

Οι ημερομηνίες που κάθε λεπτό γεννιέται και ένα μωρό

Κατά τα τελευταία 20 χρόνια υπήρξαν 8 ημέρες όπου γεννήθηκαν 1.440 μωρά. Σε αυτές τις ημέρες, ταιριάζει η φράση ότι ένα μωρό γεννιέται κάθε λεπτό:

  • 25 Δεκέμβρη 2014
  • 6 Φεβρουαρίου 2005
  • 16 Μαΐου 2004
  • 6 Ιουλίου 2002
  • 9 Φεβρουαρίου 2002
  • 13 Απριλίου 1998
  • 25 Οκτωβρίου 1997
  • 11 Φεβρουαρίου 1996