Ο πρώτος «πλωτός» κινηματογράφος!

Μια πρωτόγνωρη κινηματογραφική εμπειρία είχαν όσοι παρευρέθηκαν στο κινηματογραφικό φεστιβάλ «Film on the Rocks» στην Ταϋλάνδη αφού ήταν οι πρώτοι που παρακολούθησαν ταινία σε… πλωτό κινηματογράφο.
Eίναι το πρώτο πλωτό σινεμά του κόσμου! Ονομάζεται “Σινεμά Αρχιπέλαγος” και βρίσκεται στο νησί Yao Noi της νοτίου Ταϋλάνδης.

Cinema archipelago3 215

Το μοναδικό αυτό σινεμά στήθηκε από έναν Γερμανό αρχιτέκτονα σε ένα εξωτικό σκηνικό, από τα πολλά που προσφέρει η Ταυλάνδη.

Watercinema3

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχιτέκτονας Ole Scheeren κατασκεύασε το μοναδικό στον κόσμο Archipelago Cinema, το οποίο αποτελεί μια «σπονδυλωτή» δομή, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά.

Watercinema4

Οι θέσεις των θεατών βρίσκονται σε πλωτή πλατφόρμα, ενώ η οθόνη είναι τοποθετημένη μεταξύ δύο βράχων. «Η ιδέα να βλέπεις σινεμά ενώ επιπλέεις ήταν καταπληκτική. Μια οθόνη πάνω στο νερό, ανάμεσα στα βράχια με φόντο τα γαλαζοπράσινα νερά. Και το κοινό, πάνω στη θάλασσα, κάπου στη μέση μιας μαγευτικής λίμνης στην Ταϊλάνδη, να παρακολουθεί τις κινούμενες εικόνες που προβάλλονται, δίνοντας μια αίσθηση μοναδική και πρωτόγνωρη», έγραψε ο αρχιτέκτονας στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Watercinema6

Μια μεγάλη εξέδρα εν είδει σχεδίας τοποθετήθηκε πάνω στο νερό, αποτελώντας ένα «πλωτό» αμφιθέατρο για τους θεατές, ενώ η τεράστια οθόνη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο επιβλητικούς βράχους που δεσπόζουν στην περιοχή.

Watercinema1

«Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να παρακολουθήσει κάποιος μια ταινία, από το να. βυθιστεί σε μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες του κόσμου, στη μέση μιας κατάφυτης λιμνοθάλασσας με θέα το απέραντο γαλάζιο και τον έναστρο ουρανό», λέει ο αρχιτέκτονας.
Και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του συμπληρώνοντας ότι η πρόσβαση γίνεται μόνο με μικρά πλεούμενα ή -για όσους θέλουν να έχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία- κολυμπώντας μέχρι την εξέδρα!

Cinema archipelago2 215

Μετά το τέλος του Φεστιβάλ οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν όχι μόνο ταινίες αλλά και διάφορα παιχνίδια, αφού πρόκειται να δημιουργηθεί ακριβώς δίπλα ένα μικρό θαλάσσιο πάρκο.