Τo 2013 η πρώτη τουριστική πτήση στο διάστημα

Virgin+galactic
Εδώ και αρκετό καιρό ο βρετανός εκκεντρικός μεγιστάνας Richard Branson είχε ανακοινώσει από καιρό στα ΜΜΕ πως ήθελε να είναι παρών στην πρώτη εμπορική πτήση της Virgin Galactic στο διάστημα, πτήση η οποία είχε σχεδιαστεί για το 2011.
Μπορεί να καθυστέρησε λίγο αλλά όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Farnborough International Airshow, η πρώτη ιδιωτική πτήση στο διάστημα θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο και σε αυτή θα βρίσκεται ο ίδιος παρέα με τα δυο παιδιά του και τρεις ακόμα ταξιδιώτες .
Η πτήση θα πραγματοποιηθεί με το SpaceShipTwo, το φουτουριστικό αεροσκάφος της Virgin Galactic το οποίο είναι ικανό να πετά σε ύψος 100 χιλιομέτρων. Η διάρκειά της θα είναι συνολικά 150 λεπτά μέσα στα οποία περιλαμβάνονται και πέντε λεπτά μηδενικής βαρύτητας.
Richard branson
Η εταιρία μάλιστα σκέφτεται να λειτουργεί ένα στόλο πέντε σκαφών, προκειμένου να εξυπηρετεί περισσότερους διαστημικούς ταξιδιώτες.
Παρά την αυξημένη τιμή του εισιτηρίου, που κυμαίνεται στα 200.000 ευρώ ανά ταξίδι, ήδη έχουν καταβάλει το αντίτιμο αυτό 529 μελλοντικοί ταξιδιώτες, μόλις ένας παραπάνω από το σύνολο των αστροναυτών που έχουν επισκεφτεί το διάστημα από την αρχή της διαστημικής εποχής. Κάθε επιβάτης θα πρέπει να ολοκληρώσει μια εβδομάδα εκπαίδευσης και προετοιμασίας προτού μπορέσει να ταξιδέψει.