Το blog της παχουλής κοπέλας και τα συγκλονιστικά λόγια που σαρώνουν το διαδίκτυο

911dfe2acf5db905317286e958da0a72 Xl

Μία τολμηρή νεαρή τόλμησε να ανεβάσει στο προσωπικό της μπλογκ φωτογραφία που την απεικονίζει με μαγιό, προκειμένου να απαντήσει στις επιθέσεις που είχε δεχθεί για την εμφάνισή της και το βάρος της.

Η φωτογραφία με μαγιό συνοδεύεται από το ακόλουθο κείμενο της ίδιας:
«Προσοχή: η φωτογραφία μπορεί να θεωρηθεί αισχρή, καθώς το θέμα της δεν είναι αδύνατο. Αυτό είναι το σώμα μου. Όχι το δικό σου. Αν η μεγάλη μου κοιλιά και τα παχιά μου μπράτσα, οι ραγάδες και οι χοντροί μηροί μου σε προσβάλλουν, τότε εντάξει. Δεν πρόκειται όμως να κρύψω το σώμα μου». Κάπως έτσι προλογίζει η φοιτήτρια Στέλλα Μπούνσοφτ τη φωτογραφία της που την απεικονίζει μόνο με το μαγιό της, το οποίο αποκαλύπτει το πληθωρικό κορμί της.

Η Στέλλα ανέβασε τη φωτογραφία στο μπλογκ της «The Body Love Blog», από όπου ο φωτογράφος Μπράντον Στάντον την εντόπισε, δημοσιεύοντάς την στη συνέχεια στην ιστοσελίδα του «Humans of New York». Από εκείνη τη στιγμή και μέσα σε μόλις λίγες ώρες, πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έκαναν «like» στη φωτογραφία, περίπου 100.000 τη σχολίασαν κι άλλοι τόσοι τη μοιράστηκαν στα προσωπικά τους προφίλ.

Tromaktiko427

Στόχος της νεαρής Μπούνσοφτ ήταν να στείλει ένα μήνυμα σε όσα νεαρά κορίτσια αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το σώμα τους όπως εκείνη. Έτσι, λοιπόν, στο σημείωμά της αφιέρωσε τη λήψη αυτή σε όσους όλα αυτά τα χρόνια την έβριζαν, τη χαρακτήριζαν και της επιτίθεντο επειδή είχε λίγα παραπάνω κιλά.

«Αυτή η φωτογραφία είναι για τον περίεργο άνδρα που στην εκκλησία μού είχε πει ότι η κοιλιά μου ήταν πολύ μεγάλη όταν ήμουν πέντε. Αυτή η φωτογραφία είναι για τον προπονητή ιππασίας που μου είχε πει ότι είμαι πολύ παχιά όταν ήμουν εννέα ετών. Αυτή η φωτογραφία είναι για το κορίτσι στην κατασκήνωση που μου είχε πει ότι θα ήμουν ομορφότερη, αν έχανα κιλά. Αυτή η φωτογραφία είναι για τους ηλίθιους διαφημιστές οι οποίοι πωλούν κρέμες που καταπολεμούν τις ραγάδες, τις οποίες σχεδόν όλοι οι κανονικοί άνθρωποι έχουν. Αυτή η φωτογραφία είναι για το αγόρι που μου είπε στο πάρτι ότι μοιάζω με φάλαινα. Αυτή η φωτογραφία είναι για την Έμιλυ στο σχολείο που με έβριζε, έφτιαχνε κοροϊδευτικά βίντεο για εμένα, μου έστελνε άσχημα e-mail και με φώναζε “λαρδί”. Με έκανε να νιώθω ότι δεν άξιζε να ζω. Μόνο γιατί ήμουν πιο παχιά από εκείνη. Ήμουν 12 ετών. Πάνω από όλα όμως, αυτή η φωτογραφία είναι για εμένα. Για το κορίτσι εκείνο που μισούσε το σώμα της τόσο πολύ, που κατέφυγε σε ακραίες μεθόδους για να το αλλάξει. Που έκλαιγε για ώρες επειδή δεν μπορούσε να είναι αδύνατη. Που πληγώθηκε, βασανίστηκε επειδή ήταν αυτή που ήταν. Τα έχω ξεπεράσει πια όλα αυτά. Αυτό είναι το σώμα μου» γράφει η Στέλλα. [via tromaktiko]

Tromaktiko428