Παιχνίδια Trivia Eρωτήσεων

Είστε από αυτούς που λατρεύουν τα παιχνίδια ερωτήσεων Trivia; Έχετε κολλήσει με το Quizdom στο κινητό σας και θέλετε να δοκιμάσετε ακόμη περισσότερο τις γνώσεις σας; Τα οφέλη των παιχνιδιών είναι πολλά  διεγείρουν τη μνήμη, τη λογική σκέψη και την έκταση της προσοχής. Ακόμα και για λίγες φορές την εβδομάδα, ένα παιχνίδι μπορεί να κάνει τη διαφορά, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές ιστοσελίδες με Trivia quizzes που θα σας κάνουν να παίζεται  με τις ώρες, απαντώντας σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων.Trivia Questions

  • MyCosmos και Funny Games. Στα δύο αυτά ελληνικά sites, θα βρείτε μια τεράστια γκάμα παιχνιδιών, αλλά αδυναμία μας είναι τα τεστ γεωγραφικών γνώσεων του MyCosmos, που πρόκειται για παιχνίδια-δημιουργίες του Travel Blog, με τη σφραγίδα του δημοφιλούς ταξιδιωτικού δικτύου TripAdvisor. Στο δε FunnyGames, θα βρείτε παιχνίδια γνώσεων όπως ο γνωστός «Εκατομμυριούχος», αλλά και γρίφους για να ακονίσετε το μυαλό σας.
  • Questions Trivia. Λιτά αλλά «to the point» σχεδιασμένο, το Questions Trivia διαθέτει online quiz στις εξής κατηγορίες:  Mουσική, Ταινίες, Αθλήματα, Σούπερ Ήρωες, Επιστήμη, Υπολογιστές, Λογοτεχνία, Γεωγραφία, Ιστορία και πολλές άλλες. Σε κάθε κουίζ, σας δίνεται η απάντηση αλλά και πολλές άλλες χρήσιμές πληροφορίες.
  • YouPlay. Τα κουίζ γνώσεων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο YouPlay, ιστοσελίδα που διαθέτει επίσης σουντόκου, trivia tests, σταυρόλεξα, λεκτικούς γρίφους και δυνατότητα εγγραφής και multiplayer παρτίδες με καταμέτρηση σκορ.
  • LizardPoint. Ιστορικοί ηγέτες. Διάσημα έργα τέχνης. Μαθηματικοί γρίφοι. Γεωγραφικά παιχνίδια σε διαδραστικούς χάρτες. Και πολλά παιχνίδια ειδικά φτιαγμένα για παιδιά. Όλα βρίσκονται στις σελίδες και υποσελίδες του LizardPoint. Μάλιστα, στην πλαϊνή στήλη θα βρείτε και trivia ή οδηγίες για δασκάλους και ορισμούς για… μαθητευόμενους, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα.
  • Sporcle. Ίσως το πιο οργανωμένο quiz website που έχουμε συναντήσει, το Sporcle δεν έχει μόνο ευφυώς στημένα κουίζ, αλλά δίνει στη δυνατότητα και στους χρήστες τους να δημιουργήσουν τα δικά τους και να τα ανεβάσουν, ενώ σας επιτρέπει να εγγραφείτε για να ανταγωνίζεστε τους υπόλοιπους παίκτες κρατώντας σκορ. Εδώ θα βρείτε τεστ γνώσεων για σπορ, γεωγραφία, μουσική, κινηματογράφο, τηλεόραση, Ιστορία, λογοτεχνία, γλώσσες, επιστήμη και πολλές ακόμη κατηγορίες.
  • Παιχνίδια Γενικών Γνώσεων στο Google Play. Γενικές γνώσεις, μουσική, φαγητό, σινεμά, ζώα και φύση, επιστήμες, θέαμα, αθλήματα είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες των παιχνιδιών που θα βρείτε στο Google Play. Δοκιμάστε τα photo quiz αν είστε οπτικοί τύποι, τα time trial αν θέλετε να κονταροχτυπηθείτε με το χρονόμετρο ή τα cryptic quiz για να ανακαλύψετε τις απαντήσεις μέσα από στοιχεία.