Όταν σου ζητάει να ντύνεσαι πιο προκλητικά…

Τον γνώρισε, τον ερωτεύτηκε, κάνανε σχέση. Όλα καλά. Μέχρι που ένα φαινομενικά μικρό πρόβλημα έγινε το βασικό εμπόδιο. Εκείνη δεν μπορούσε να περπατήσει με ψηλά τακούνια. Εκείνος λάτρευε τα ψηλά τακούνια. Εκείνη είχε ένα ρομαντικό girly στιλ. Εκείνος προτιμούσε κάτι πιο wild -που για την αισθητική της συγκεκριμένης κοπέλας ήταν “φθηνό”, ακαλαίσθητο και απαγορευτικό.
Εκείνος όμως επέμενε. Άρχισε να καταφθάνει στο σπίτι με πανάκριβα δώρα. Επώνυμα ψηλοτάκουνα, λογότυπα τεράστιων οίκων και τεράστια χρηματικά ποσά που έμεναν στην ντουλάπα της. Δερμάτινα φορέματα, τεράστια ντεκολτέ, εξωφρενικά μίνι φούστες.
Εκείνη έκανε κάποιες παραχωρήσεις μέχρι να καταλήξει ότι της είναι αδύνατο να το υποστηρίξει. Το προσπάθησε πολύ, αλλά ποτέ δεν τα κατάφερε. Εκείνος όμως επέμενε. Τόσο που έγινε πρόβλημα….
Εκείνη άρχισε να καταπιέζεται κι εκείνος να γκρινιάζει. Εκείνη άρχισε να νιώθει ότι δεν τη θέλει κι εκείνος να την κατηγορεί ότι δεν την ενδιαφέρουν οι ανάγκες του κι ότι δεν κάνει καθόλου προσπάθειες για αυτή τη σχέση.
Goves Mayres
Αυτό το πρόβλημα έμεινε μεταξύ μας, γιατί δεν πιστεύαμε ότι είναι κάτι συνηθισμένο. Μέχρι που μια άλλη φίλη άρχισε να ρωτάει. Τι σημαίνει όταν ο σύντροφός σου αρχίζει να σου ζητάει να ντύνεσαι πιο προκλητικά;
Τι σημαίνει, ε;
Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη για άλλη μια φορά μας βοηθάει να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα… Τα ανδρικά ανεξήγητα…
Το να σε θέλει προκλητικά ντυμένη μπορεί να σημαίνει ότι:
-Δεν τον καλύπτεις απόλυτα ερωτικά.
-Για να λειτουργήσει ερωτικά θέλει κάποια διέγερση την οποία πρέπει να του προσφέρεις εσύ.
-Σου δείχνει ότι είτε εσύ έχεις “θέμα” στην σεξουαλικότητά σου ή έχει εκείνος “θέμα” με την σεξουαλικότητά του και χρειάζεται βοήθεια.
-Τέλος, σου δείχνει ότι περισσότερο μετράει για εκείνον το σεξ από ότι το υπόλοιπο κομμάτι της σχέσης.
Τι πρέπει να κάνεις;
Σύμφωνα με την ψυχολόγο…
-Πρέπει να ρίξεις μια πολύ ειλικρινή ματιά στον εαυτό σου μήπως και έχει κάποια βάση αυτό που σου ζητάει ο καλός σου, μήπως παραείσαι συμμαζεμένη και γίνεσαι έως και μη επιθυμητή, έτσι ώστε αυτό να δημιουργεί πρόβλημα στην έκφραση του ερωτισμού του συντρόφου σου.
-Αφού κρίνεις ότι είσαι μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού, πρέπει να ελέγξεις μήπως ο σύντροφός σου έχει κάποιο θέμα και με τη σχέση με τον εαυτό του.
-Αν σε αυτές τις ερωτήσεις οι απαντήσεις σε ικανοποιούν, δηλαδή: ότι εσύ είσαι μια χαρά, αλλά ο φίλος σου έχει πρόβλημα, τότε πρέπει να κοιτάξεις τη σχέση σου κι αν τελικά πρέπει να την κρατήσεις ή όχι.
-Αν όμως ο σύντροφός σου έχει δίκιο για αυτά που λέει τότε να προσπαθήσεις με κάθε τρόπο να διορθώσεις τα πράγματα χωρίς υπερβολές. Δηλαδή δεν χρειάζεται να γίνεις από τη μια στιγμή στην άλλη σούπερ σέξι ή sex symbol, αλλά με μικρές και έξυπνες αλλαγές να βελτιώσεις την εμφάνισή σου ώστε να του είσαι ποθητή.
-Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να κάνεις έναν ειλικρινή διάλογο και με τον εαυτό σου αλλά και με τον σύντροφό σου.
-Όταν αρχίσει να σου λέει τέτοια πράγματα αυτό σημαίνει ότι κάπου ο ίδιος δεν τα βρίσκει με τον εαυτό του και με τη σχέση του. Έτσι, πάει να κάνει μια εξωτερική αλλαγή σε κάποιον άλλον αντί να καθίσει να κοιτάξει τον εαυτό του και να κάνει εκείνος αυτόν τον ειλικρινή διάλογο και όχι εσύ.
Μην ξεχνάς!
Ένα από τα βασικότερα πράγματα σε μια σχέση είναι το να είσαι ο εαυτός σου και να μην παίζεις κανέναν ρόλο. Να νιώθεις άνετα με τον σύντροφό σου κι εκείνος να σε αποδέχεται και να σε αγαπά για αυτό που είσαι.
Και για να μην σας αφήσω με την απορία…
Η φίλη μου τελικά χώρισε. Αφού σκόνταψε με τα ψηλοτάκουνα, αφού έπεσε δυο τρεις φορές, αφού έβαλε τα δερμάτινα και κοιτάχτηκε στον καθρέφτη, φώναξε: Α-πο-κλεί-ε-ται! Κι αυτό ήταν…
Γνώρισε άλλον κι αφού ξεπέρασε το κόμπλεξ που σχεδόν της είχε δημιουργήσει ο πρώην ότι δήθεν δεν είναι σέξι, είναι με κάποιον που πραγματικά τη βρίσκει σέξι.
Από το Τlife.gr και την Ξένια Ιωάννου, Αγγελική Χριστοπούλου με την πολύτιμη συνεργασία της ψυχολόγου Χρυσούλας Μαυράκη

Έρευνα που συμφέρει: όσο πιο σέξι είναι ο σύντροφός μας, τόσο πιο σέξι φαινόμαστε κι εμείς

Έχετε προσέξει πως φίλοι σας που είναι ερωτευμένοι φαίνονται πιο όμορφοι και άλλοι που ερωτεύτηκαν ξαφνικά στα μάτια σας αλλάζουν; Ε λοιπόν, οι επιστήμονες έψαξαν και βρήκαν πως όσο πιο όμορφος είναι ο σύντροφός μας, τόσο πιο όμορφοι φαινόμαστε κι εμείς. Πάρτε για παράδειγμα το Brad Pitt που φαίνεται πιο sexy από τότε από τότε που σύναψε σχέσεις με την Angelina Jolie.

Εάν είστε με κάποιον που σας φαίνεται ο πιο ωραίος του κόσμου, οι υπόλοιποι άντρες λαμβάνουν το μήνυμα της αυτοπεποίθησής σας και σας βρίσκουν αυτόματα και εσάς σαγηνευτικές.

Όχι πως το έχετε ανάγκη, αλλά τώρα που μπήκε και το καλοκαιράκι μπορείτε να πειραματιστείτε και να δείτε από μόνοι σας εάν ισχύει η εν λόγω έρευνα!