Πως θα αντιμετωπίσεις έναν χωρισμό

break-up-tips

“Ξέρεις…δεν μπορούμε πια να είμαστε μαζί. Νιώθω ότι δεν πάει άλλο. Καλύτερα να το αφήσουμε εδώ, θα μπορούσαμε όμως να μείνουμε φίλοι”

 Και κάπως έτσι ξεκινάει ένας χωρισμός! Κάποιος φεύγει και κάποιος μένει πίσω, με μια καρδιά πληγωμένη, με μια ψυχολογία που πολλές φορές ακουμπάει στο πάτωμα. Η πρώτη αντίδραση? Απλά χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου. Δεν ξέρεις τι να κάνεις, δεν ξέρεις πώς να φερθείς.

Είναι αλήθεια! Ο χωρισμός είναι σχεδόν πάντα μια πολύ δύσκολη κατάσταση που πρέπει όμως να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις. Ας δούμε σε αυτό το άρθρο μερικές πολύ καλές συμβουλές που σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Η αντίδραση σου την στιγμή του χωρισμού

Θέλεις να φωνάξεις, θέλεις να τσακωθείς, έχεις την διάθεση να το φθάσεις στα άκρα! Όμως ξέρεις κάτι? Πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις κάτι τέτοιο. Δεν θα σε οδηγήσει πουθενά. Το αντίθετο, όλα θα γίνουν χειρότερα.

Η καλύτερη αντίδραση είναι απλά να το δεχτείς και να έχεις μια πολύ ψύχραιμη αντίδραση. Αυτό θα σου δώσει αμέσως πόντους ώστε να προσπαθήσεις λίγο καιρό αργότερα να πετύχεις την επανασύνδεση με τον/την πρώην σου

Οι αμέσως επόμενες μέρες

Άσε τον χρόνο να δουλέψει  υπέρ σου και όχι εναντίον σου. Πρέπει για κάποιες μέρες να μην έρθετε σε καμία επαφή. Αυτές τις μέρες τις χρειάζεται για να μπορέσεις να ηρεμήσεις ενώ ταυτόχρονα να κάνεις τον απολογισμό της σχέσης σου.

Γιατί χωρίσατε: Πίσω από την κουβέντα “δεν πάει άλλο”, κρύβεται ο πραγματικός λόγος του χωρισμού σας. Πρέπει να τον βρεις και στην συνέχεια να τον αναλύσεις. Μόνο αν βρεις την πραγματική αιτία του χωρισμού θα μπορέσεις να διορθώσεις την κατάσταση.

Αποφάσισε τι θέλεις: Μέσα από τον απολογισμό θα είσαι σίγουρος/η τι πραγματικά θέλεις. Τον/την θέλεις πίσω ή είναι απλώς ένας εγωισμός? Ξεχώρισε τα αρνητικά και τα θετικά της σχέσης σας και με καθαρό μυαλό αποφάσισε αν πραγματικά τον/την θέλεις ξανά μέσα στην ζωή σου.

Πηγή: http://howto-get-your-ex-back.info