Rantevu: Ο πιο φρέσκος τρόπος να κάνεις νέες γνωριμίες

Τέλειωσε το καλοκαιράκι και όλοι έχουμε στο μυαλό μας διακοπές, ταξίδια, παραλίες, ξένοιαστες στιγμές. Αυτή την περίοδο είμαστε πιο χαλαροί και συνήθως πιο ανοιχτοί στο να μιλήσουμε με κάποιον που γνωρίζουμε όσο είμαστε ακόμα σε post-summer mood.

Οι εποχές όμως αλλάζουν και ο τρόπος που επικοινωνούμε έχει αλλάξει ριζικά. Facebook, Viber, WhatsApp, Snapchat είναι λίγα μόνο από τα παραδείγματα που χρησιμοποιούμε κατά κόρον μέσα στη μέρα για να επικοινωνήσουμε. Και σ’ αυτά δεν βάζω καν τα social media τύπου Instagram και Twitter.

Είναι γεγονός ότι πολλοί από εμάς χρησιμοποιούνε αυτές τις εφαρμογές για να κάνουν νέες γνωριμίες. Πόσο awkward είναι όμως να δέχεσαι αίτημα φιλίας από έναν παντελώς άγνωστο, ή να αφήνουν μηνύματα θαυμασμού κάθε φορά που ανεβάζεις μια photo στο Instragram άτομα τα οποία δεν έχεις δει ποτέ σου; Δεν έχεις πάντα όρεξη να πιάσεις κουβέντα και πόσο μάλλον στα προφίλ που βλέπει όλος ο κόσμος και οι συζητήσεις είναι αρκετά public σε όλο το δίκτυο σου.

Παρ’ όλα αυτά, δε θα έλεγες όχι σε νέες γνωριμίες. Σε ενδιαφέροντα άτομα που μάλιστα τυχαίνει να είναι και κοντά σου. Αλλά όχι από όποιον να ‘ναι. Μόνο από όσους έχεις εκδηλώσει το ενδιαφέρον σου. Αυτό ακριβώς έρχεται να κάνει το Rantevu, το πρώτο Ελληνικό app για γνωριμίες!

rantevu-ios-android

Το δοκιμάσαμε και εμείς και μας φάνηκε εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Κάνεις εγγραφή σε λιγότερο από 1 λεπτό. Ανεβάζεις μια ή περισσότερες φωτογραφίες και αν θες μια μικρή περιγραφή για σένα. Αυτό ήταν, είσαι έτοιμος! Στην οθόνη του κινητού σου εμφανίζονται τα πιο κοντινά προφιλ χρηστών που είναι τριγύρω σου. Cool τυπάκια που έχουν μπει στην πιο fun παρέα και είναι ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες. Άλλοι για απλό chat, άλλοι γιατί ψάχνουν κάτι παραπάνω.

app-iconΔεν χρειάζεται να χάσεις χρόνο φτιάχνοντας μακροσκελή προφίλ με ένα σωρό προσωπικές πληροφορίες που καταντάνε κουραστικές. Ούτε έχει περίπλοκες διαδικασίες για να ανέβεις στην κορυφή ή να γίνεις δημοφιλής. Χρειάζεται απλά να είσαι ο εαυτός σου. Κάνεις like σε όποιο προφίλ σου αρέσει χτυπώντας την καρδούλα. Πας πάσσο σε όσους δεν τραβούν το ενδιαφέρον σου. Αν κάνει και η άλλη πλευρά Like, συγχαρητήρια…ταιριάξατε! Έτσι μαγικά, «ξεκλειδώνει» και το chat και πλέον είναι στο χέρι σου να κάνεις την πρώτη κίνηση και να ξεκινήσεις μια κουβεντούλα.

Αν και μετράει μόλις μερικές μέρες ζωής, το Rantevu έχει ήδη συγκεντρώσει εκατοντάδες χρήστες που θέλουν να δουν τι καλό υπάρχει εκεί έξω! Λίγες είναι οι εφαρμογές που μπαίνουν στο Top 75 των Entertainment apps του Google Play τόσο γρήγορα. Έπιασα τον εαυτό μου να κολλάω με το Rantevu μιας και το άνοιγα 2-3 φορές την ημέρα για να δω αν υπάρχει κάποιο νέο προφίλ κοντά μου ή για να δω αν έχω ταιριάξει με όσους έκανα Like. Σαν παιχνίδι δηλαδή, μόνο που έχει άμεσες προεκτάσεις στον πραγματικό κόσμο. Μη πάει το μυαλό σου στα Pokemon, αλλά σίγουρα θα σε βγάλει από το σπίτι για καφεδάκι ή ποτάκι.

 Ίσως γιατί η ανάγκη για επικοινωνία και η «εξερεύνηση» είναι μέσα στη φύση μας. Ίσως γιατί οι καιροί όπως είπαμε αλλάξανε και το online dating έχει απομυθοποιηθεί. Στην τελική, είναι άλλος ένας τρόπος να γνωρίσεις νέα άτομα, όπως ακριβώς θα έκανες αν έβγαινες σε ένα μπαράκι.