Τα 10 καλύτερα features του Ice Cream Sandwich

Google android ice cream sandwich e1305046333448

1. Face Unlock

Αν έχετε βαρεθεί να κάνετε swipe/slide για να ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας, το νέο Android ενσωματώνει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Η μπροστινή κάμερα σκανάρει το πρόσωπο κι αν είναι το ίδιο με αυτό που έχει αποθηκεύσει ο χρήστης, η συσκευή ξεκλειδώνει. Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι το Face Unlock δεν είναι υποχρεωτικό. Υπάρχει ακόμα η επιλογή για gesture ή κωδικό.

 

Face unlock

 

2. Android Beam

Το Ice Cream Sandwich αξιοποιεί την τεχνολογία NFC (Near Field Communication), δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να ανταλλάξει apps, videos, χάρτες κλπ με έναν φίλο που επίσης διαθέτει συσκευή με NFC και Android 4.0.

 

3. Νέος browser

Ο browser του 4.0 έχει εξελιχθεί και πλέον μοιάζει πολύ με τον Chrome των υπολογιστών. Περιλαμβάνει επίσης το Chrome sync για το συχρονισμό bookmarks και πολλά άλλα καλούδια του “κανονικού” Chrome.

 

4. Contacts και social networking

Οι επαφές θυμίζουν αρκετά τις κάρτες των Windows Phone και αλλάζουν το περιεχόμενό τους αυτόματα, ανάλογα με τη δραστηριότητα που “αλιεύει” το λειτουργικό στα social networks.

 

Contacts

 

5. Διαχείριση δεδομένων

Το Ice Cream Sandwich διαθέτει μια stock εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί τη δραστηριότητα των δικτύων Wi-Fi και 3G και να θέτει ανώτατο όριο χρήσης. Σε περίπτωση που η διακίνηση δεδομένων πλησιάσει το όριο, ο χρήστης ενημερώνεται με μια προειδοποίηση. Έτσι, αποφεύγονται υπέρογκες χρεώσεις.

 

6. Νέο user interface

Το look & feel είναι πολύ κοντά σε αυτό του Honeycomb, αλλάζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία χρήσης των smartphones. Υπάρχει πλέον ένα εικονίδιο multitasking που εμφανίζει τις πρόσφατα ενεργοποιημένες εφαρμογές, ενώ δεν συντρέχει πλέον λόγος να “κουβαλάει” η συσκευή κουμπιά στο σασί της, καθώς τα software buttons είναι εδώ και κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.

 

User interface

 

7. Κάμερα

Σας έχει τύχει ποτέ να χάσετε τη στιγμή, επειδή το κινητό αργεί να τραβήξει φωτογραφία; Και βέβαια σας έχει τύχει. Το Android 4.0 φιλοδοξεί να εξαφανίσει αυτό το φαινόμενο, με γρήγορο, multiple shot shooting. Υπάρχει, επίσης, ένας photo editor με πολλά φίλτρα, όπως επίσης κι ένας πολλά υποσχόμενος rotator που γυρίζει τη φωτογραφία ανάλογα με το πού κοιτάνε τα μάτια.

 

8. Voice-to-speech

Στο νέο Android είναι πολύ πιο εύκολο να γράψει κανείς email και να εκτελέσει μια σειρά λειτουργιών απλώς και μόνο μιλώντας στη συσκευή του. Μιλάμε για κάτι αντίστοιχο του Siri.

 

9. Screenshots

Επιτέλους, το Android δίνει τη δυνατότητα για εύκολα screenshots, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση τρίτων εφαρμογών. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης για να απαθανατίσει τα όσα συμβαίνουν στην οθόνη του είναι να κρατήσει πατημένα τα power και volume down.

 

10. Διαχείριση widgets

Το μέγεθος του εκάστοτε widget είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη.