Θα επιτρέπονται τα παιδιά στο Facebook;

Facebook e1338881772647

Το Facebook, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ετοιμάζεται να δεχτεί παιδιά κάτω των δεκατριών ετών, τα οποία μέχρι πρότινος απαγορευόταν να κάνουν εγγραφή στο κοινωνικό δίκτυο. Με την κίνηση αυτή, η εταιρεία θέλει να αξιοποιήσει μια νέα ομάδα χρηστών, η οποία θα της αποφέρει έσοδα. Η απόφαση αυτή προκαλεί ανησυχίες, καθώς πολλοί διατηρούν επιφυλάξεις για το κατά πόσο παιδιά σε τόσο «ευαίσθητες» ηλικίες πρέπει να εντάσσονται σε ένα κοινωνικό δίκτυο.

Η εν λόγω τεχνολογία δεν αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ξεχωριστής έκδοσης του Facebook, αλλά στην προσθήκη νέων μηχανισμών που θα παρέχουν στους γονείς των μικρών χρηστών τον πλήρη έλεγχο της online δραστηριότητάς τους. Με άλλα λόγια, ο λογαριασμός του παιδιού θα είναι συνδεδεμένος με αυτόν του γονιού του και ο τελευταίος θα είναι υπεύθυνος για τον καθορισμό όλων των παιχνιδιών και εφαρμογών που θα μπορεί να χρησιμοποιεί.

Μπορεί το Facebook να απαγορεύει τη χρήση σε παιδιά κάτω των 13 ετών, αλλά είναι αρκετά εκείνα που δίνουν ψεύτικα στοιχεία για να κάνουν εγγραφή. Η εξαπάτηση αυτή, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, τόσο στα παιδιά, όσο και στο ίδιο το Facebook. Το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg, στρέφεται λοιπόν προς τη σκέψη να επιτρέψει την πρόσβαση σε μικρότερα παιδιά, δημιουργώντας όμως τις προϋποθέσεις, ώστε αυτή να γίνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και έλεγχο από τους γονείς τους.

Παρά το γεγονός ότι το Facebook εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τα μικρά παιδιά, η χρήση του κοινωνικού δικτύου υπό την παρακολούθηση των γονιών τους είναι σαφώς προτιμότερη από την αυθαίρετη χρήση πίσω από μια ψεύτικη ηλικία.