Τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά από το guardian.co.uk

Ακολουθεί το top 10 των ελληνικών νησιών σύμφωνα με το http://www.guardian.co.uk και με βάση διάφορα κριτήρια.

1. Το καλύτερο νέο-κλασσικό λιμάνι στην Ελλάδα αναδείχθηκε το λιμάνι της Σύμης. Πρόκειται για ένα λιμανάκι που σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι σε ένα αμφιθέατρο, σε ένα κλασσικό αρχαίο θέατρο, σε μια όμορφη Ελλάδα, βγαλμένη από το παρελθόν.

Σύμη

 

2. Το καλύτερο μέρος για parties αναδείχθηκε η Μύκονος. Όταν η νύχτα αρχίζει να πέφτει τα σοκάκια του νησιού γεμίζουν κόσμο, γεμάτο κέφι και διάθεση για πάρτι. Οι ρυθμοί στη Μύκονο ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο και το πάρτι ξεκινάει.

Mykonos02

 

3. Η καλύτερη θέα στην Ελλάδα δικαιωματικά αποδόθηκε στη Σαντορίνη! Οι φωτογραφίες της έχουν κατακλύσει όλον τον κόσμο και κανείς δεν τις βαριέται όσες φορές και αν τις δει. Η Σαντορίνη χτισμένη στο χείλος του γκρεμού με το άπειρο σκούρο μπλε της θάλασσα και τα παραδοσιακά σπίτια και σοκάκια μαγεύει κάθε ταξιδιώτη. Η θέα μάλιστα από κοντά είναι ακόμη καλύτερη…

Σαντορίνη!

 

4. Καλύτερο μέρος για φαγητό: παντού και πουθενά! Η ελληνική κουζίνα είναι από τις καλύτερες κουζίνες παγκοσμίως αρκεί κάθε επισκέπτης να είναι προσεκτικός στις επιλογές του. Φρέσκο ψάρι, ντόπιο κατσίκι, ρετσίνα και κρητική ρακή είναι μερικά από τα must to eat στην Ελλάδα!

Food

 

5. Καλύτερο ακατοίκητο νησί αναδείχθηκε το Φαρμακονήσι. Δεν ξεπερνά σε μέγεθος τα 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Υπάγεται διοικητικά στο δήμο Λέρου και λέγεται ότι όταν ο Ιούλιος Καίσαρας είχε απαχθεί σε μικρή ηλικία, τον είχαν κρατήσει όμηρο εδώ. Λέγεται μάλιστα ότι όταν αργότερα ο Ιούλιος Καίσαρας έγινε αυτοκράτορας δολοφόνησε όλους τους κατοίκους, τιμωρώντας τους. Έτσι σήμερα, ο πληθυσμός του είναι 74 κάτοικοι (απογραφή 2001).

.jpg

6. Καλύτερο νησί για επιστροφή στην άγρια φύση αναδείχθηκε η Τήλος. Παλιότερα στην Τήλο ζούσαν ελέφαντες, όχι πλέον όμως το νησί διατηρεί κάτι ακόμη από την αγριάδα του. Εδλω συναντάμε τα περισσότερα είδη πτηνών από κάθε άλλο μέρος της Μεσογείου.

Τήλος

7. Ο καλύτερος ναός σε νησί αναδείχθηκε ο ναός στο Να της Ικαρίας. Τα απομεινάρια του δηλαδή που με φόντο το ηλιοβασίλεμα και τη θάλασσα δημιουργούν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα βγαλμένη από το παρελθόν.

+1026

 

8. Καλύτερο νησί για διάβασμα αναδείχθηκε η Κέρκυρα.

Kerkyra liston

9. Καλύτερο νησί της νέας εποχής αναδείχθηκε η Σκύρος, όχι τόσο κοσμοπολίτικο όσο άλλα νησιά αλλά σίγουρα εντυπωσιάζει τον καθένα και όλοι έχουν να πουν κάτι καλό για το νησί αυτό.

Dsc06713

 

10. Καλύτερο νησί για ανακάλυψη κρίθηκε ότι είναι η Γαύδος. Η Γαύδος παραμένει αναλλοίωτη όσα χρόνια και αν περάσουν. Μπορείς να μείνεις σε κάποια παραλία, ενώ οι παραλίες Άγιος Ιωάννης και Ποταμός είναι από τις ωραιότερες στη Μεσόγειο. Οι ρυθμοί στο σχεδόν ακατοίκητο νησί είναι μοναδικοί και κανείς δεν θέλει να τους πειράξει. Ευτυχώς…

Γαύδος

 

Funday Summer Edition: