Διακοπές στο Βουνό – Διακοπές στην Άνω Σύμη, Νότια Κρήτη

Σύμη: Απόκοσμη, γραφική, παράδεισος για όσους θέλουν ηρεμία, πεζοπορία και καλό φαγητό

Άνω Σύμη, Νότια Κρήτη

  • Το καλοκαίρι πλησιάζει και ενώ πολλοί άνθρωποι συνδέουν το καλοκαίρι με παραλίες και τροπικούς προορισμούς, υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν  ορεινές αποδράσεις αναζητώντας δροσιά, ηρεμία και, φυσικά, χαμηλότερο κόστος διαμονής. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, παρατηρείται αύξηση του αριθμού που λατρεύουν το βουνό (τόσο χειμώνα όσο και καλοκαίρι).

Άνω Σύμη, Νότια Κρήτη

Άνω Σύμη, Νότια Κρήτη

Bestsecret Banner

Η πιο Μυστική Κοινότητα Αγορών της Ευρώπης!

Μπορείτε να γίνετε μέλος μόνο μέσω πρόσκλησης!

Η Άνω Σύμη είναι ο ιδανικός προορισμός για άτομα που δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν τη θάλασσα απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη χαλάρωση-εξερεύνηση της φύσης που έχει να προσφέρει η Νότια Κρήτη. Εξαιρετικές παραλίες του Λιβυκού Πελάγους, όπως ο Μύρτος, η Τέρτσα, η Άρβη, η Ψαρή, ο Κερατόκαμπος και ο Φάφλαγγος, είναι πολύ κοντά στον οικισμό  και εύκολα προσβάσιμες . Άραγε Θα καταφέρετε να πείσετε την οικογένειάς -παρέα σας να σε ακολουθήσουν στο ταξίδι σας στην Άνω Σύμη; Εναλλακτικά, ; Ή θα ξαναψήθειτε σε κάποιο νησί- παραλία. Η Άνω Σύμη είναι ένα από τις πιο όμορφα χωριά της Κρήτης και ανήκει στην περιοχή της Ιεράπετρας. Ο οικισμός βρίσκεται στη μέση ενός πευκοδάσους που αποτελεί συνέχεια του δάσους του Σελάκανου και θεωρείται ένα από τις πιο γοητευτικούς οικισμούς σε ολόκληρο το νησί της Κρήτης. Η Σύμη απέχει από την Ιεράπετρα 31 χιλιόμετρα και από το Ηράκλειο 74 χιλιόμετρα.

Άνω Σύμη, Νότια Κρήτη

Άνω Σύμη, Νότια Κρήτη

Εκεί σε υψόμετρο 940 μέτρων βρίσκεται, το Drosostalida Traditional Villas είναι ένα αγροτουριστικό συγκρότημα που αποτελείται από πέντε (5) αυτόνομα επιπλωμένα σπίτια αποτελεί μια ιδανική επιλογή για διαμονή.  Στο Drosostalida Traditional Villas συναντάς τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων του χωριού, την αυθεντική κρητική κουζίνα, και  ατελείωτες στιγμές γαλήνης σε ένα φιλόξενο και παραδοσιακό κρητικό περιβάλλον.

Drosostalida Traditional Villas

Drosostalida Traditional Villas

Όλη η περιοχή της Σύμης είναι περιτριγυρισμένη από πηγές, δάση ,φαράγγια , πλατάνια, καρυδιές, κερασιές αλλά και σπήλαια .Η παρουσία άγριων αρπαχτικών και σπάνιων ενδημικών φυτών, την ανέδειξαν σε φυσικό πάρκο και είναι ενταγμένη στα ευρωπαϊκά πάρκα NATURA 2000. Ακόμη εκεί θα  συναντήσεις τον αρχαιολογικό χώρο Του Ιερού του Ερμή και της Αφροδίτης στην θέση Κρύα Βρύση. Οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να απολαύσουν το τοπίο και το απέραντο δάσος με πεζοπορία. Κοντά στον ορεινό οικισμό της Σύμης βρίσκεται η εκκλησία της Γαλατοκτίσμενης, η οποία χτίστηκε με  γάλα αντί για νερό.  Εξίσου σημαντικοί ναοί που αξίζει να επισκεφτείτε  είναι του Αφέντη -Χριστού και του Αγίου Γεωργίου στην οποία  βρίσκονται οι τοιχογραφίες του Εμμανουήλ Φωκά. Τέλος κοντά στον οικισμό βρίσκεται το περίφημο φαράγγι της Καπνιστής, όπου, σύμφωνα με την παράδοση, ζούσε ο Σαραντάπηχος, ο οποίος ήταν ένας τεράστιος άνθρωπος.

Άνω Σύμη, Νότια Κρήτη

Άνω Σύμη, Νότια Κρήτη

Συντάκτης Μαρία Μαλλιωτάκη