Συμβουλές Ταξιδιού: Πώς να Εξοικονομήσετε Χρήματα στις Διακοπές σας

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από ταξιδιωτικές συμβουλές, αλλά τι γίνεται με την αξιοποίηση των χρημάτων σας όταν βρίσκεστε σε διακοπές; Οι ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες στη Revolut γνωρίζουν τα ζητήματα των χρημάτων τα οποία συνήθως ξοδεύονται στα ταξιδια. Έχουν καταρτίσει μια λίστα με συμβουλές από κορυφαίους συμβούλους ταξιδιών για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματά σας όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.Diakopes Kai Revolut

1. Μην αλλάζετε ποτέ το νόμισμα πριν την άφιξη σας ή στο αεροδρόμιο.

Αυτό το συνηθισμένο λάθος έχει ανοίξει μια τρύπα στις τσέπες των ταξιδιωτών εδώ και χρόνια. Εάν κάνετε συνάλλαγμα ή κάνετε απευθείας ανάληψη από ΑΤΜ τράπεζας του εξωτερικού , θα καταλήξετε να πληρώσετε υπέρογκες προμήθειες  για να πάρετε μια όχι και τόσο συμφέρουσα ισοτιμία. ‘Η εάν επιλέξετε ένα γραφείο μετατροπής συναλλάγματος, θα καταλήξετε να πληρώσετε μια προμήθεια πάνω από την πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία. Επίσης, δεν πρέπει να κάνετε μετατροπή συναλλάγματος στο αεροδρόμιο, πριν από την πτήση σας. Εκεί θα βρείτε τις χειρότερες συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις ακριβότερες προμήθειες καθώς εκμεταλλεύονται την ανάγκη της τελευταίας στιγμής. ΟΚ, κι αν χρειάζεστε μετρητά; Γνωρίζουμε ότι σε ορισμένες χώρες μπορεί να χρειαστείτε μετρητά. Υπάρχει μια λύση! Απλά μεταβείτε σε οποιοδήποτε ΑΤΜ όταν φτάσετε στον προορισμό σας κάντε μια μεγαλη ανάληψη μετρητών που θα καλύψει όλο το ταξίδι σας. Εάν κάνετε περισσότερες μικρές αναλήψεις θα πληρώσετε πολλά τέλη αντί για ένα μόνο. Ή καλύτερα, επιλέξτε μια κάρτα χωρίς τέλη συναλλαγής για αναλήψεις μετρητών στο εξωτερικό.

2. Ορίστε ένα προϋπολογισμό για το ταξίδι σας

Καταλήγετε να ξοδεύετε πάντα περισσότερα από όσα θα θέλατε στις διακοπές σας; Όλοι εχουμε βρεθει σε αυτη την αβολη κατασταση! Παρόλο που θα θέλαμε να έχουμε απεριόριστο  budget κατά τη διάρκεια των διακοπών μας, αυτό δυστυχώς είναι όνειρο θερινής νυκτός!. Παρακολουθώντας τα έξοδα σας ενώ βρίσκεστε σε διακοπες, θα ξέρετε ακριβώς πόσα χρήματα έχετε ξοδέψει. Η τεχνολογία έρχεται να βοηθήσει καθώς τα σύγχρονα apps  σας δινουν τη δυνατοτητα να παρακολουθείτε τις συναλλαγές σας σε πραγματικό χρόνο μέσα από ειδοποιήσεις στο κινητό σας τηλέφωνο.

3. Να επιλέγετε πάντα να πληρώνετε και να αποσύρετε μετρητά στο τοπικό νόμισμα

Ένα πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζετε όταν βρίσκεστε μακριά είναι να επιλέγετε πάντα να πληρώνετε στο τοπικό νόμισμα, αντί σε Ευρώ. Το ίδιο ισχύει όταν κάνετε ανάληψη  μετρητών από ΑΤΜ. Αποφεύγοντας την συναλλαγματική ισοτιμία που εφαρμόζει η ξένη τράπεζα, θα εξοικονομήσετε χρήματα!

4. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ πιστωτική κάρτα στο εξωτερικό

Μαζί με το τέλος χρήσης στο εξωτερικό ίσως χρεωθείτε τόκους, ακόμα και αν πληρώσετε ολόκληρο το λογαριασμό σας στο τέλος του μήνα. Συνήθως με πιστωτική κάρτα, πληρώνετε τόκους μόνο αν δεν εξοφλήσετε ολόκληρο υπολοιπο στο τέλος του μήνα – αλλά όταν ξοδεύετε στο εξωτερικό κάποιες κάρτες θα σας χρεώσουν πάντα προμήθεια χρήσης στο εξωτερικό. Σίγουρα η ανάληψη μετρητών χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα είναι κάτι που δε θα σας το προτείναμε σε καμία περίπτωση. Θα χρεωθείτε τόκους εάν αποσύρετε μετρητά ξεχωριστά από όλες τις υπόλοιπες προμήθειες. Για παράδειγμα για μια ανάληψη 200 ευρώ, θα καταλήξετε να πληρώσετε μέχρι και 10% σε προμήθειες και κρυφές χρεώσεις.

5. Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Η ασφάλεια μας κατά τη διάρκεια των διακοπών θα πρέπει να είναι πάντα η νούμερο ένα προτεραιότητα,χωρις όμως υπερβολικά έξοδα και χρονοβόρες εγγραφές! Χρειαζόμαστε μια καλή ταξιδιωτική ασφάλεια όταν βρισκόμαστε στο εξωτερικό η οποία θα μας εξασφαλίσει άνετες διακοπές με το κεφάλι μας ήσυχο. Οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν μια ταξιδιωτική ασφάλεια  κατα τη διαδικασία κράτησης, ωστόσο η κάλυψη δεν θα είναι επαρκής και είναι συνήθως υπερτιμημένη καθώς υπάρχουν πολλοί μεσάζοντες. Μια απλή και ευκολη επιλογη, είναι η είναι η ταξιδιωτικη ασφαλεια “Revolut Pay-Per-Day travel insurance” που κοστίζει ό μόλις 1 ευρώ την ημέρα. Ενεργοποιείται μόλις προσγειωθείτε σε αεροδρόμιο του εξωτερικού και απενεργοποιείται αυτόματα μόλις επιστρέψετε στην Ελλάδα ή όπου αλλού είναι η χώρα μόνιμης κατοικίας σας.