Awake (TV)

Δυο όνειρα ,μια πραγματικότητα…

Ο detective Michael Britten είχε ένα ατύχημα και έχασε την γυναίκα και τον γιο του. Η μόνη του παρηγοριά είναι ότι δεν τους έχασε και τους δυο ταυτόχρονα. Υπάρχουν για αυτόν δυο ξεχωριστές πραγματικότητες όπου στην μια ζει η γυναίκα ενώ στην άλλη ζει ο γιος του και κάθε φορά που ο Michael κλείνει τα μάτια του μεταβαίνει από την μια ζωή στην άλλη. Μέσα από την καθημερινή μάχη να διατηρήσει την συνοχή και την λογική του διαπιστώνει ότι οι δυο παράλληλοι κόσμοι αλληλοσυνδέονται ή τουλάχιστον αλληλεπιδρούν. Όσο για το τι είναι αληθινό και τι όχι; Αυτό μένει να το δούμε….

http://www.youtube.com/watch?v=Uk06mR-yt9w&feature=player_embedded

Αυτή είναι η ιστορία του καινούργιου TV Show του NBC ‘’Awake’’ με πρωταγωνιστή ως detective Michael Britten τον καταπληκτικό Jason Isaacs τον όποιο ίσως να αναγνωρίσετε ως Lucius Malfoy στην σειρά ταινιών του Harry Potter ο όποιος είναι ,και όχι άδικα, το ‘’βαρύ’’ όνομα της σειράς. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού την 1 Μάρτιου 2012 και αναμένεται να ολοκληρώσει την πρώτη της σεζόν στις 17 Μαΐου 2012 μετά από 13 επεισόδια.

Το Awake από τα πρώτα κιόλας επεισόδια μοιάζει μια σειρά που σίγουρα αξίζει κάνεις να την δει. Η σειρά είναι επικεντρωμένη στον κεντρικό ηρώα και ενώ η κεντρική ιδέα του σόου είναι στα όρια(;) της επιστημονικής φαντασίας, ο τρόπος με τον όποιο παρουσιάζεται είναι τουλάχιστον πειστικός. Και εδώ τα εύσημα πάνε στον πρωταγωνιστή και στην καταπληκτική ερμηνεία του. Σε βάζει μέσα στο χαρακτήρα του και σε κάνει να πιστέψεις ότι παρακολουθείς την προσωπική εμπειρία κάποιου ανθρώπου ο όποιος προσπαθεί να παταεί σε δυο διαφορετικούς κόσμους και να ισορροπεί στο τεντωμένο σχοινί της παράνοιας! Ο ήρωας αποδίδεται όπως πρέπει μελαγχολικός, σοβαρός και σε βαθειά απώλεια. Το φοβερό επίσης είναι ότι όπως λέει και ο ίδιος από την στιγμή που βλέπει και τα δυο του αγαπημένα πρόσωπα δεν το ενδιαφέρει αν κάποιο είναι προϊόν της φαντασίας του …Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες δεν είναι το ίδιο ‘’δυνατοί’’ χωρίς προς το παρόν να δημιουργούν πρόβλημα. Σκηνοθετικά είναι πολύ κάλος ο διαχωρισμός των δυο κόσμων με μια πολύ έξυπνη τεχνική. Συγκεκριμένα ο ένας κόσμος κινηματογραφείται με θερμά και ο άλλος με ψυχρά χρώματα κερδίζοντας το παρατσούκλι red reality/green reality.Το σενάριο είναι αρκετά καλογραμμένο με συνοχή ενώ διαφαίνεται να υπάρχει και μια μεγαλύτερη ιστορία που περιμένει να ξετυλιχτεί….
Το κάθε επεισόδιο ξεκινά με δυο υποθέσεις από μια σε κάθε πραγματικότητα που αλληλοσυνδέονται ή έχουν κοινά στοιχειά και χρειάζεται συνδυασμό για να λυθούν, παράλληλα ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να τα βγάλει περά με την οικογένειά του. Επιπλέον της πλοκής βλέπουμε και 2 ψυχολόγους που προσπαθούν να τον πείσουν ότι η άλλη πραγματικότητα είναι ψευτικη …Και εμείς στη μέση να ψαχνόμαστε!!!

Awake Poster

Επιγραμματικά στα θετικά της σειράς είναι ο πρωταγωνιστής, η κεντρική ιδέα, το σενάριο ενώ στα αρνητικά είναι οι δευτερεύοντες χαρακτήρες και φαίνεται ότι ίσως καταναλώσει περίσσοτερο χρόνο η σειρά από ότι πρέπει στη εισαγωγή/γνωριμία με τους χαρακτήρες.
Κλείνοντας προτείνω σε όποιον αρέσουν οι σειρές του είδους Δράμα/Φαντασία/Μυστήριο/Αστυνομικό (όλα δηλαδή) να έχει στα υπ’ όψιν του και το Awake.

 http://www.imdb.com/title/tt1839683/

via [thegameside.gr]